WP 35 liian vahva Veiterä U14:lle

Veiterän U14-joukkue vieraili Varkauden Kämärillä Itsenäisyyspäivänä kohdaten kotijoukkue WP 35:n kahdesti.

Veiterälle U14-pelit olivat samalla kauden avaus. WP 35 oli käynyt OLS:n vieraana pari päivää aikaisemmin voittaen pelinsä selvästi. Vastustajana oli siis erinomainen jääpallojoukkue.

Pelin alkuseremoniat olivat päivän teeman mukaiset, joukkueet riviin ja kaiuttimista juhlallisesti Sakari Kuosmasen tulkitsemana Finlandia-hymni.

Peli sen jälkeen käyntiin ja peli aaltoili puolelta toiselle. WP 35 pelasi ryhdikkäämmin, Veiterä taasen hakien tuntumaa. Veiterä kikkaili, WP 35 syötteli.

Puoliajalla peli oli tasan 4–4. Toisella puoliajalla Veiterä teki 14 minuutissa neljä maalia ja puserossa oli seesteinen olo. Sen jälkeen WP 35 teki kuitenkin 5 maalia putkeen ja hupsista, oltiin takaa-ajoasemassa 9–8. Onneksi tutkapari Otso ToivanenOula Mihl saivat tasoituksen aikaan 59 peliminuutilla. Tunnin pelin jälkeen peli päättyi tuloksessa 9–9.

Veiterän maaleista vastasivat: Otso 4, Oula 2, Veeti Keskitalo 2 ja Johannes Penttilä 1.

Toiseen peliin jäi aikaa alle tunti ja evästauon jälkeen taas mentiin. Pelin alku oli hivenen Veiterän hallintaa tai ainakin Veiterän parasta peliä. WP 35 tuli aina tasoihin ja Veiterän parin karkean virheen vuoksi erän lopulla vielä ohitse, tauolle 5–6 tappiolla.

Toisen erän alku oli huono, WP teki kolmeen minuuttiin kolme kaappia ja eka kympin jälkeen takamatka oli 5–9, Veiterä oli lyöty. Pojat löivät päätä seinään eikä maaleja syntynyt. Tilanteen ollessa 5–11 Veiterän loppukirin aloitti Eliel Pekkola. Kaksi häkkiä vielä perään ja loppulukemat 8–11.

Mainitaan, että Johannes Penttilä veti viimeisellä minuutilla noin puolesta kentästä vaparin maaliin, upea veto. Johannes olikin Veiterän parasta A-luokkaa. Veiterän maaleista vastasivat: Johannes 3, Otso 1, Oula 1, Antton Hirvonen 1, Vili Mielonen 1 ja Eliel Pekkola 1.

WP 35 puolusti ja sumputti kuudella pelaajalla ja iski sieltä hyvin vastahyökkäyksiin. Lisäksi kun Veiterä puski ja puski, niin WP 35 järkevällä koko joukkueen puolustuspelillä teki Veiterän aseettomaksi. Kentän paras oli WP 35:n Jooa Pöllänen tehden koko kentän banjoja, ekassa pelissä neljä ja tokassa viisi kassia. Veiterällä ei ollut aseita saada Pöllästä kuriin.

Yhteenvetona todetaan, ettei Veiterän peli häikäissyt mutta ei se ollut sysisurkeaakaan. Paljon on kuitenkin parannettavaa, sekä jäällä että pääkopassa. Nuorelle polvelle on jäänyt menestyksekkäistä ja maalirikkaista kausista kuva, että pallon voi lyödä joka hyökkäyksestä sisään. Lisäksi Veiterän rosteri on aavistuksen kapea ja jalka ei aivan riitä ”suorassa luistelussa”. Treeni-into korkealla niin hyvä talvi on tästäkin tulossa.

Peli on parasta!

 

*  *  *