Erkkilä: ”Matka jäi kesken”

Puolivälierä:
Veiterä – Akilles 2–5 (2–3), voitot 0–2, Akilles semifinaaleihin

Veiterän edustusjoukkue taisteli miehekkäästi välieräpaikasta, mutta hienoisena ennakkosuosikkina otteluparissa paininut Akilles vei pidemmän korren myös toisessa osaottelussa. Näin lappeenrantalaisten kausi paketoitiin perjantai-illan lumisateessa.

Ottelu alkoi räväkästi: Janne Hauska teki sen mitä kovalyöntiseltä hyökkääjältä odotetaan: pallo reppuun kaaren tuntumasta. Jannen maali nostatti tunnelmaa, mutta heti seuraavasta tilanteesta soi omissa – Sami Laakkosta ei kerta kaikkiaan saa päästää vapaaseen paikkaan.

Tämän jälkeen pelattiin hyvin tasaisesti ja tarkasti noin vartin verran ja jälleen oli asialla S77: 2–1 vieraille V-V. Angerian syötöstä. Tämän jälkeen Veiterä lisäsi vauhtia, vyörytti peliä Akilleksen päätyyn ja vihdoin joukkueen toisesta kulmalyönnistä Tomi Hauska tarjoili ja Janne Hauska iski illan toisen osumansa. Aivan ensimmäisen puoliskon lopulla Tutteri Lampinen vei Akilleksen kulmasta 2–3-taukojohtoon.

Toisella puoliajalla humpan juoni oli selvä: Veiterä pelasi aktiivisesti ja vauhdilla palloa ylöspäin ja yritti puoliväkisin keskialueelta maalipaikoille. Akilles puolusti täysillä ja tukki keskialueen hyvin tehokkaasti. Vaikutti siltä, että Veiterän peli oli ajoittain liikaa yksittäisen pelintekijän varassa: Hauskat Tomi ja Janne sekä ajoittain väläytellyt Joni Kauhanen pääsivät vahdilla kyllä keskiviivan yli, mutta tämän jälkeen hyökkäykset kilpistyivät Akilleksen sumppuun, jossa vapaata syöttötilaa joko ei ollut lainkaan tai pallo jouduttiin pelaamaan uudestaan alaspäin.

Tunnin kohdalla Akilleksen Matti Vainio pääsi vaarallisesti vaparin jälkitilanteesta lyömään ruuhkan keskeltä kohti Topi Peuhkurin maalia ja sinnehän se upposi. Taululla numerot 2–4 eivät ainakaan helpottaneet kotijoukkueen kiriä kohti tasoituksia. Toisen puoliajan aikana Veiterä sai nipun kulmalyöntejä, mutta jäälle tullut märkä lumi teki kulmien antamisen erityisen haasteelliseksi.

Veiterän aikalisän jälkeen Tomi Hauska nostettiin kärkipelaajaksi Janne Hauskan ja Sasu Söderholmin seuraksi, mutta hänelle(kään) ei saatu pelattua riittävästi pitkiä palloja. Paras kavennuspaikka siunaantui koko pelin vaarallisesti pelanneelle Tero Liimataiselle, mutta Akilleksen maalivahti Magnus Gustafsson ja libero Lampinen estivät kuin ihmeen kaupalla Tepin maaliteon. Voi sanoa, että tuon momentumin valuminen hukkaan vaikutti pelin lopputulokseen.

Kaj Wallenin antamalla lisäajalla Sami Laakkonen polki vielä kerran läpi ja nosti pallon pienestä kulmasta ohi Peuhkurin ja viimeisteli loppuluvut, jotka olivat siis samat kuin keskiviikkona Porvoossa.

Näin kirjattiin papereihin:

6 min Veiterä 1–0 / Janne Hauska ampui Tero Liimataisen syötöstä
7 min Akilles 1–1 / Sami Laakkonen, Rickard Andersson
21 min Akilles 1–2 / Sami Laakkonen, V-V. Angeria
32 min Veiterä 2–2 / Kulma: Janne Hauska, Tomi Hauska
43 min Akilles 2–3 / Kulma: Petteri Lampinen, V-V. Angeria
Tauko ja Veiterän JUNNUBandyn pallokisa
60 min Akilles 2–4 / Matti Vainio, V-V. Angeria
90+ min Akilles 2–5 / Sami Laakkonen, Joakim Nordström
Kulmat: Veiterä 11, Akilles 5
Jäähyt: Veiterä 3 x 10 min, Akilles 5 x 10 min
Tuomarit: Wallen–Sulander–Vauhkonen

Päävalmentaja Tuomas Erkkilä kertoi tunnelmista pelin jälkeen tähän tapaan:

 

Edarilla kausi paketissa – Nuoriso-osasto kohti mitalipelejä

Veiterän pelit siis päättyivät perjantaina Kisapuistossa. Akilles eteni välieriin ja vastaan tulee joko Kampparit tai OLS – siinä otteluparissa Olssi tasoitti perjantaina kotona voitot 1–1:teen ja parin ratkaisu nähdään sunnuntaina. Toisessa neljännesvälierälohkossa nähtiin ratkaisut jo perjantaina: Botnia nollasi Kerän ja JPS pudotti Hifkin jatkosta. Tuossa parissa kohtaavat siis valmentajavelhot MäättäTammilehto.

Veiterä ry kiittää edustusjoukkueen tukijoita, uskollisia kannustajia ja talkooväkeä ottelutapahtumien läpiviennistä. Kausi on edustuksen osalta ohi, mutta nuorissa pelit jatkuvat:

Nuorten Bandyliigassa P21-joukkue haastaa vielä Botnian toisessa välieräottelussa ensi viikolla ja kamppailee joka tapauksessa mitalipaikasta, P17-ikäisissä Veiterä/Pasa tähtää finaalipaikkaan ja jo huomenna lauantaina tiedetään pelataanko ikäluokan SM-mitalipelit Lappeenrannassa vai Varkaudessa, P15-joukkue Pasa/Veiterä valmistautuu huolella maaliskuun alun SM-finaaliturnaukseen Helsingissä ja P11-ryhmä lähtee yllätysvalmiina tunnustelemaan SM-pelien tunnelmia Varkauden turnaukseen… Kaikki on vielä mahdollista!

Bandytoimitus