Etelä-Karjalaan 3 MM-pronssimitalista P19-kisoista

Suomen P19-joukkue saavutti kolmannen sijan ikäluokan MM-kisoissa Siktivkarista Venäjältä. Joukkueessa on kolme eteläkarjalaistaustaista pelaajaa: Kerkko Äikäs (Lpr) ja Jere Oravuo ja Matias Lehtonen (Imatralta). Äikäs ja Lehtonen tosin pelaavat tällä hetkellä Ruotsissa, jääpallolukion oppilasvaihdossa ja Oravuo on Veiterän edustusjoukkueen toisena maalivahtina.

Komin tasavallassa pelatuissa MM-kisoissa ratkaisupäivä oli sunnuntain, jolloin Suomi kohtasi aamupäivällä Ruotsin semifinaaleissa. Sen tuloksena (6–1 Ruotsille) Suomi taipui pronssipeliin Norjaa vastaan.

Suomi oli perussarjassa voittanut Kazakstanin ja Norjan ja varsinaisella peliajalla pelannut tasan Ruotsin kanssa (3–3). Tasatuloksen myötä iskettiin rankkarit, joissa Suomi oli parempi ja vei näin perussarjan 2. sijan. Toisessa välierässä Venäjä murskasi Norjan 10–0. MM-kisoissa kaikkien otteluiden peliaika on 2 x 30 min.

Pronssiottelu: Suomi – Norja

Pronssiottelu pelattiin hieman tuulisissa, mutta muuten hyvissä olosuhteissa (-6 ja poutaa). Kisajärjestäjien kertomien tietojen mukaan pronssiottelua seurasi vajaa kolmisen sataa katsojaa. Eilisessä Suomen ja Venäjän runkosarjaottelussa ilmoitettiin katsojaluvuksi 4600 henkeä.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi meni 2–0-johtoon Ilari Hepolan kulmamaalilla ja Tatu Ässämäen pelitilannemaalilla. Syötön Suomen toiseen maaliin antoi oivalliset kisat pelannut Matias Lehtonen. Otteluseurannan mukaan ote oli vahvasti Suomella ja numerot olisivat voineet olla enemmänkin Suomelle.

Toisella puoliajalla peli tasoittui ja Norja ei päästänyt Suomea enää maalipaikoille. Toisaalta eipä Norjakaan monesti päässyt ahdistelemaan Suomen johtoa. Aivan peli lopussa, erotuomarin antamalla lisäajalla, Suomen kippari Tatu Ässämäki iski rankkarista Suomelle voittonumerot 3–0.

Näin Suomen joukkueen kaulaan pujotetaan vielä illan aikana pronssimitalit. Pronssia voi pitää minimituloksena P-ikäluokkien kisoista. Toisaalta Norja on kasvattamassa uusia huippupelaajia ruotsalaisissa seura- ja lukiojoukkueissa, joten siinä mielessä Suomen P19-maajoukkueen tulosta voi pitää onnistuneena: voimme haastaa huippumaat ja pitää asemamme kolmen kärkimaan joukossa.

P19-kisajoukkue Siktivkarissa

Suomen kisajoukkue Siktivkarin MM-jäiltä. Veiterän Jere Oravuo (#12) kurkistelee kisaorganisaation ”edustajien” välistä eturivissä, Kerkko Äikäs #10 on keskirivissä vasemmalla ja Matias Lehtonen #46 takarivissä 4. vasemmalla. (Kuva: Jääpalloliitto)

 

Venäjän ja Ruotsin välinen MM-finaali pelataan klo 17 Suomen aikaa (otteluseuranta venäjäksi: http://www.rusbandy.ru/game/13822/ – Googlella pääseen kyllä ”jyvälle”).

Lisää P19MM-uutisointia Jääpalloliiton sivulta

Venäjän liiton kisajärjestäjän sivut

Suomi-Norja -pronssiottelun otteluseuranta

Jyväskylän PS:n Livescore pronssiottelusta

Veiteräväki onnittelee nuoria MM-mitaleista!