Leiri Rättvikissä jatkuu…

Veiterän edustusjoukkueen leiri Rättvikin hallissa on jatkunut tehokkailla jääharjoituksilla sekä harjoitusottelulla lähikaupungin joukkuetta Falu BS:a vastaan. Tällä kerralla väännettiin 5–4-voitto, ison jään edellyttämä liike alkaa hiljalleen löytyä…

Päävalmentaja Aleksei Nikisov kertoo tyytyväisenä, että hiljalleen luistelulinjat alkavat sujua ja idea koko joukkueen pelaamiseen alkaa löytyä. Paljon on kuitenkin vielä työtä edessä, ja vertailu Ruotsin Allsvenskan-joukkueisiin kertoo omaa kieltään. Toiseksi ylimmän sarjatason joukkueet ovat olleet isolla jäällä jo elokuun alkupuolelta lähtien.

Veiterä pystyi kuitenkin hyvällä liikkeellä hallitsemaan perjantai-illan peliä edellisviikonloppuna Rättvik Cupin finaalissa pelannutta Falua vastaan. 3–2-johdossa siirryttiin viettämään taukoa. Koko ottelun ajan Veiterä pystyi kohtuullisesti toteuttamaan omaa taktiikkaansa, jossa pallollisena hallitaan tilannetta ja pyritään löytämään aukkoja vastustajan puolustuksen väleistä.

Joukkueessa on kokeiltu myös hieman erilaisia pelipaikkoja, joskin tutut nimet kuten Tomi Hauska, Janne Hauska ja Aksi Seppänen kantavat ison vastuun pelin rakentamisesta. Tiedot Rättvikistä kertovat, että Tero Liimatainen on jo tässä vaiheessa erittäin kovassa kunnossa ja onkin mielenkiintoista nähdä vieläkö Tepin vauhti tästä paranee mentäessä kohti Suomen Cupia ja Bandyliigan sarja-avausta.

Myös nuorisokaarti on ottanut hyvin paikkansa. Pyry Kunnas ja Johan Segerman tarjoavat lisävoimaa alakertaan, Jaakko Kyllönen tarjoaa vaihtomahdollisuuksia sivutuen tonteille ja Tuukka Loikkanen pelaa keskikentällä. Valtteri Hauska on löytämässä oman paikkansa puolustavana pelaajana ja toinen uusi pelaaja Emil Fedorov on asetettu hyökkäyksen kärkeen.

Maalivahdeista Topi Peuhkuri on pelannut nyt kaksi ottelua ja huomiseen Rättvik-peliin maalipuiden väliin luistelee Jere Oravuo.

Kaikkiaan ison jään leiri on tarjonnut loistavat olosuhteet paitsi jääharjoitteluun myös joukkueen yhteishengen rakentamisessa: uudet pelaajat ovat soljahtaneet hyvin kokeneempien ryhmään ja tämä lupaa hyvää tulevaisuutta niin tulevalle kaudelle kuin vuosiksi eteenpäin Veiterän edustuksessa…

uudet-rn-leirilla

Veiterän uudet kasvot yhteiskuvassa Rättvikin hallilla päivätreenin jälkeen: Johan Segerman (vas.), Jere Oravuo, Jaakko Kyllönen, Valtteri Hauska, Emil Fedorov, uusvanha Aksi Seppänen, valmentaja Nikisov ja Pyry Kunnas (kuva: P. Tujula).

 

huolto-rn-leirilla

Ja ilman näitä tyyliniekkoja mikään ei toimisi: huolto Kimmo Heikkinen ja Tommi Huipero. Kappas, Rättvikin hallin sisäseinät on maalattu valkoiseksi… (kuva: P. Tujula).

 

-Bandytoimitus