Voitolla yöhön… ei vaan: kotimatkalle!

Veiterän edustusjoukkue päätti Rättvikin leirirupeaman 3–5 (0–2) -voitolla paikallista IFK:sta, jolle Veiterä hävisi torstai-iltana 6–3. Leirijakso päätti syyskauden toisen valmistautumisjakson ja seuraavana edessä on Suomen Cup -turnaus Oulussa. Sarjakauden avaus (pe 18.11. WP 35, Varkaus) häämöttää noin kolmen viikon päässä…

Tiedot Rättvikistä kertovat, että joukkue on omaksunut varsin sujuvasti valmentaja Aleksei Nikisovin ajatukset tulevan talven pelitavasta: Veiterä tavoittelee kokonaisvaltaista pelitapaa, jossa koko joukkueella on tärkeä rooli sekä pelin tekemisessä että puolustuspelaamisessa.

Myös vastuuta jaetaan tasaisemmin kuin ehkä aiemmin on totuttu. Nikisov korostaa, että joukkueen nuoremmilla pelaajilla on aivan samanlainen vastuu pelinrakentamisesta kuin kokeneemmallakin kaartilla. Leiripeleissä tämä onnistui hyvin. Samoin puolustuspelaamisessa tähdätään kokonaisvaltaiseen joukkueen osallistumiseen ja sekin tuntuu olevan menossa oikeaan suuntaan.

IFK Rättvik – Veiterä 3–5 (0–2)

Leirin viimeisessä pelissä kohdattiin paikallinen on IFK, joka oli kaatanut Veiterän torstaina numeroin 6–3. Tällä kerralla Veiterä oli ottelussa aktiivisempi osapuoli ja hallitsi kenttää hyvällä liikkeellä ja pallonhallinnalla.

Veiterä siirtyi tunnin pelin jälkeen 0–4-johtoon, kun Aksi Seppänen oli maalannut kahdesti ja Tepi Liimatainen ja Emppu Fedorov kertaalleen. Tämän jälkeen IFK Rättvik pääsi peliin mukaan ja ilman nuoren Jere Oravuon huippupeliä kenties jo rinnallekin. Ehtipä kippari J. Hauska missata yhden rankkarinkin…

Ehkä pitkän ja tehokkaan leirin rasitteet alkoivat jo tuntua, mutta onneksi Tero Liimatainen teki 87. minuutilla numeroiksi 2–5, joka takasi voiton Veiterälle.

Tästä ottelupöytäkirjaan

rattvikin-leirin-paatoskuva

Rättvikin leiriryhmä 2016, ylärivi vasemmalta: Kimmo Heikkinen huolto, Tommi Huipero huolto, Emil Segerman, Johan Segerman, Joonas Ylä-Outinen, Emil Fedorov, Pyry Kunnas, Tuukka Loikkanen, Janne Hauska, Valtteri Hauska, Aleksi Seppänen, Tomi Hauska, Ilkka Hauska joujo, Lauri Segerman joujo, Jukka Pukki kuljettaja ja Aleksei Nikisov valmentaja. Keskirivissä, vasemmalta: Santtu Nurmi, Jaakko Kyllönen, Topi Peuhkuri, Jere Oravuo, Ere Verhelä, Tero Liimatainen, Juuso Kärmeniemi. Ja edessä: Christian Laibert (kuva: P. Tujula).

 

Yhteenvetona leiristä joukkueenjohtajakaksikko Lare Segerman ja Ilu Hauska kertovat kotimatkalta, että leirin päätavoitteet saavutettiin:

”Syyskauden kova harjoittelu on näyttänyt tuottavan tulosta. Joukkueen liike oli varsinkin viimeisessä pelissä jo varsin hyvällä tasolla ja siirtyminen isolle jäälle näkyi ehkä eniten torstain ekassa pelissä Rättvikiä vastaan”, joukkueenjohdosta kerrotaan.

”Palloa pidettiin hyvin omalla joukkueella myös puolustuspelissä. Samoin hyökkäyksiin lähtiessä pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle. Leirin aikana erityinen positiivinen fiilis välittyi kaikesta poikien tekemisestä ja meidän uudet nuoret pelaajat on otettu ryhmään hyvin mukaan.”

Joukkueen taival jatkuu siis ensi viikonvaiheessa Ouluun ja Suomen Cupista pyritään raportoimaan ensisijassa seuran Facebook-sivun kautta.

Tässä linkki Suomen Cupin otteluseurantaan

–Bandytoimitus