Leiri takana: Veiterä ja Ljusdal tasasivat maalit

Ljusdals BK – Veiterä 6–6 (3–5)

Veiterän rankka syysleiri on takana. Viimeisenä päivänä kohdattiin perinteinen Ljusdals BK ja Göransson Arenalla nähtiin tiukka kamppailu, joka lopulta päättyi tasanumeroihin 6–6.

Veiterä vietti torstaina alkaneella leirillä reilut 10 tuntia jäällä. Viimeisen päivän ottelussa tehokas leirijakso alkoi jo näkyä: ottelussa Ljusdals BK:ta vastaan tilanne oli jo hyvin Veiterän hallussa ja ensimmäistä jaksoa johdettiin parhaimmillaan 4–1. Puolen tunnin kohdalla LBK oli jo maalin päässä, mutta joukkueen kippari Janne Hauska pamautti kulmasta taukolukemat 3–5.

Toisella puolikkaalla LBK kiristi tahtia ja tasoitti pelin. Tero Liimatainen vei Veiterän vielä johtoon (5–6), mutta LBK oli viimeisessä kulmatilanteessa hereillä ja he saivat pelin tasoihin. Numeroissa 6–6 suoritettiin kättelyt ja syysleiri oli siltä osin ohi.

Joukkueenjohtaja Lauri Segerman raportoi tapahtumia seuraavasti:

– Asetimme päävalmentaja Aleksei Nikishovin kanssa leirin tavoitteeksi joukkueen yhtenäisen ilmeen ja joukkuehengen kehittämisen. Se onnistui hyvin. Leiri oli erittäin antoisa ja hitsasi hyvin ryhmää kasaan.

– Majoituspaikkamme oli hyvä, siellä saimme rauhassa keskustella alkavan kauden suunnitelmista ja ryhmä todellakin jutteli paljon. Leirivahvuudessa oli myös meidän P21-ikäisiä mukana ja he pääsivät hyvin jengiin mukaan. Peliaikaa ei vielä kertynyt paljoa, mutta pojat ovat kyllä sen verran fiksuja, että ymmärtävät tämän, kertoi Segerman.

Iltapäivän ottelusta jäi myös hyvä maku:

– Kyllä oli väsynyt joukkue kentällä! Kaikki jäätreenit ja kaksi aiempaa peliä perjantaina ja lauantaina näkyi otteissa. Hyvin päästiin peliin sisään, mutta toisella puolikkaalla jalat taisi jäädä koppiin. Kaikkiaan pelit menivät nousujohteisesti ja LBK:ta vastaan hallittiin kyllä ekaa jaksoa selvästi, totesi Lauri Segerman.

Näin mentiin tänään:

4 min LBK 1–0 / E. Persson
8 min Veiterä 1–1 / A. Seppänen (T. Hauska)
10 min Veiterä 1–2 / A. Seppänen (E. Peuhkuri)
24 min Veiterä 1–3 / E. Peuhkuri
26 min Veiterä 1–4 / T. Liimatainen
30 min LBK 2–4 / J. Pettersson (M. Wikman)
32 min LBK 3–4 / M. Wikman (A. Varlamov)
39 min Veiterä 3–5 KL / J. Hauska (T. Hauska)
Tauko
53 min LBK 4–5 / I. Flodberg (J. Norrman)
70 min LBK 5–5 / I. Flodberg (M. Wikman)
81 min Veiterä 5–6 / T. Liimatainen
84 min LBK 6–6 KL / J. Petterson (J. Norrman)
Kulmat: LBK 3, Veiterä 6

Veiterän edustusmiehistö matkaa Sandvikeniin uudelleen noin puolentoista viikon kuluttua. Silloin on vuorossa pitkään aikaan esiintyminen World Cupissa, jossa Veiterä on ainoa suomalaisjoukkue. Norjasta on yksi ryhmä (Staebek), loput tulevat Ruotsista ja Venäjältä. Jääpallon World Cup pelataan 12.–15.10.

Jääpallon maailman cupin sivusto

Veiterän alkulohko on kova: Bollnäs (Swe), Broberg (Swe) ja Uralski Trubnik (Rus) tarjoavat maailmanluokan vastuksen ja ilman muuta Veiterä on lohkon haastaja. Jatkopelit ovat mahdollisia ja niitä kohden joukkue lähteen pelaamaan. Maailman Cupista pyritään tiedottamaan suoraan paikan päältä.

Veiterän kotimainen kausi alkaa ensin Oulussa Suomen Cupin alkupeleillä lokakuun viimeisenä viikonloppuna, Bandyliiga alkaa kotiottelulla WP 35:tä vastaan torstaina 16.11.

Bandyliigan ohjelma

–Bandytoimitus