P15 GEMINI Cup -tunnelmia

Viikonloppuna pelattu P15 Gemini Bandy Cup päättyi HIFK:n voittoon, JPS toiseksi ja Kampparit kolmanneksi. Tässä on hieman tunnelmia turnauksesta.

Ottelut pelattiin kahdessa lohkossa siten, että ottelut oli aseteltu toisen lohkon joukkueita vastaan. Sunnuntaina joukkueenjohtajien yhteisestä päätöksestä jatko-otteluiden järjestystä muutettiin niin, että lohkopeleissä nollille jääneet Botnia ja Pasa-Veiterä YJ määriteltiin sijoitusotteluun paikasta 5.-6. ja toisaalta kaikki alkupelinsä voittanut JPS määriteltiin finaalijoukkueeksi.

Sunnuntain viimeiset lohkopelit osoittivat, että HIFK oli Kamppareita vahvempi ja toisaalta Akilleksen pisteet edellyttivät pelaamista pronssipelissä. Loppupelit määriteltiin hyvässä hengessä ja ajatellen P15-maajoukkueen muodostamisen etua.

Pasa-Veiterä YJ:lle voitto viimeisessä pelissä

Kisajärjestäjä Pasa-Veiterä YJ otteli viimeisessä pelissään sijoista 5. ja 6. Helsingin Botnia-69:ä vastaan. PaVe YJ oli kokenut hieman miehistövajautta muutaman sairaustapauksen ja muun esteen takia. Aamun ottelussa JPS teki reilusti pelaten PaVe:n tavoin hieman vajaalla miehistöllä ja sijoitusottelussa Antti Ilveksen johtama Botnia teki vielä konkreettisemman tempun: he ystävällisesti lainasivat kaksi pelaajaa PaVe:lle ja näin ottelu saatiin pelattu tasakentällisin.

Itse sijoitusottelussa Botniaa vastaan PaVe:n pojat – ja lainanaiset – näyttivät mihin pystyvät kun fokus on syöttöpelissä ja periksiantamattomassa asenteessa. Botnia aloitti maalinteon jo 2. minuutilla, mutta kärsivällisesti pelaten PaVe nousi Elmeri Hämäläisen maalilla ensin tasoihin ja sitten johtoon. EH:n lisäksi maaliverkkoa venytti upealla rankkarilla Veeti Tapanainen. Taukotulos 5-1 vastasti tapahtumia kentällä.

Toisella jaksolla PaVe:n maalintekoa jatkoivat EH Hämäläinen, Veeti ja Samppa Äikäs. Kaikkiaan ottelupöytäkirjasta löytyi seuraavat tiedot:

Elmeri Hämäläinen (4 maalia), Samppa Äikäs (2 + 3), Veeti Tapanainen (3 + 0), Nico Paananen (2 syöttöä), Riina Karppinen (1 syöttö), Eemeli Metelinen (1 syöttö). Joukkueen ainoan jäähyn koko turnauksen aikana kärsi tässä ottelussa hyvin liberona koko viikonlopun pelannut Eemeli Puumalainen. Joukkueesta pelien Karjala-lehden tsemppari-palkinnolla palkittiin EH, maalivahti Eero Huomo, Veeti sekä viimeisen ottelun lainattaret Riina ja Veera Ala-Heikkilä.

Joukkueen pelillinen suoritus oli jatkuvasti nousujohteinen. Valmentaja Eetu Nikkinen kokosi ottelutauolla pojat pitkähköön palaveriin, jossa käsiteltiin ahkerasti syöttö- ja yhteispelin merkitystä sekä joukkueen keskenäistä tsemppaamista. Se tuotti heti tulosta.

Talvinko turnauksen MVP:ksi

Gemini P15 Bandy Cupin lopputaulukko muodostui tämänkaltaiseksi:

1. HIFK
2. JPS, Jvyäskylä
3. Mikkelin Kampparit
4. Porvoon Akilles
5. Pasa-Veiterä YJ
6. Botnia-69

Kyseessä oli siis harjoitus- ja kutsuturnaus, jolla on selvästi tilausta tämän ikäluokan parissa. Aiempina vuosina pelattu Varkauden Savonia-turnauksen muuttuneet ikäluokat loivat selvän tarpeen tällaiselle tapahtumalle ja joukkueet käyttivät sen mielellään hyväksi.

Alla pari videokommenttia viikonvaihteen tapahtumasta ja kulta- ja pronssimitalijoukkueiden kuvat.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkittiin HIFK:n maalivahti Eppu Talvinko, joka toimi muutenkin kovan puolustuksen lukkona. Eppu päästi turnauksessa lopulta vain 9 maalia neljässä ottelussa. Finaalipelin alkuhetkillä Eppu torjui läpiajon ja loppupuolellakin otti kiinni muutaman tosi kovan JPS-laukauksen.

Pasa-Veiterä P15 YJ kiittää turnaukseen osallistuneita joukkueita, LrEK:n erotuomareita, talkooväkeä ja Kisapuiston kenttähenkilöstöä turnauksen onnistumisesta. Kisapuiston tekarin jää sai kiitosta vierailta ja toki PaVe:n porukka oli siitä ylpeä.

Mitalijoukkueet kuvissa:

Pronssiryhmä Kampparit

Gemini P15 Bandy Cupin pronssijoukkue: Mikkelin Kampparit

 

Hopeajoukkue JPS

Gemini P15 Bandy Cupin hopeajoukkue: JPS

 

Voittajaryhmä HIFK

Gemini P15 Bandy Cupin voittajajoukkue: HIFK

Tunnelmia ja kommentteja:

Näin kertoi Matias Matu Lehtonen Botnian tunnelmista:

P15-maajoukkueen joujo Juha Hilmola pohti Gemini Cupin antia maajoukkuetoiminnalle tähän tapaan:

Lauantain haastattelut:
P15-maajoukkueen ja Projekti 01/02:n valmentaja Teemu Laitinen analysoi näkemäänsä tähän tapaan:

PaVe-YJ:n valmentaja Eetu Nikkinen kertoo näkemästään ensimmäisen turnauspäivän jälkeen.

Lyhyesti kustakin ottelusta:

Lauantai 12.12.2015

PaVe – Kampparit 0-13 (0-9)
Kampparit oli selkeästi parempi, PaVe puolusti mikä pystyi.

JPS – HIFK 5-4 (3-2)
Kova taistelu JPS:ltä, tiukka ottelu, joka olisi voinut päättyä kuinka vain.

Kampparit – Botnia 15-0 (9-0)
Kampparit jatkoi vauhdikasta peliään, mainittakoon että mustien Leevi Kukkasniemi tekaisi 12 häkkiä – kova poika!

Akilles – PaVe 18-6 (9-4)
Akilles oli potkun edellä ja lopussa kaksi. PaVe oli hyvin pelissä mukana 10-6 -tilanteeseen, muttavsitten tuli väsy. Porvoolaisten hahmona oli Akke Laakkonen, joka oli mukana 11:ssa maalissa joko syöttäjänä tai tekijänä…

Botnia – JPS 4-12 (1-7)
JPS oli oli edellä koko pelin ajan. Botnia taisteli rehdisti, mutta ei tällä kertaa mahtanut paremmilleen. Kysymys kuuluu: alkoiko molemilla joukkueilla painaa raskas turnauspäivä?

HIFK – Akilles 12-1 (9-0)
HIFK:n tasainen joukkue esitti tasapainoista joukkuepelaamista ja jätti Akilleksen taakseen. Kapealla ryhmällä liikkeellä olevat porvoolaiset eivät löytäneet keinoja puhkaista HIFK:n karvausta. Hifkin viimeistely oli tarkkaa. Kamppareiden joukkue seurasi pelin silmä tarkkana.

Sunnuntai 13.12.2015

JPS – PaVe 9-2 (5-0)
Vajaalukuisena PaVe taisteli minkä pystyi, mutta JPS oli parempi. Reilu peli pelattiin ja Jipsi tuli rehdisti vastaan miehityksen osalta.

Akilles – Botnia 10-2 (6-2)
Porvoolaiset olivat juuri numeroiden verran edellä. Hieman isokokoisemmalla Akilles-joukkueella oli pieni etumatka kokoajan ottelussa. Botnialta hyvä taistelu, mutta se ei aivan riittänyt.

Kampparit – HIFK 1-7 (0-5)
Turnauksen yhtenä huipentumana pelattu viimeinen lohkovaiheen ottelu oli yllättävänkin selvästi HIFK:n peli. Punaisten vauhti, tilannekovuus ja joukkuepelaaminen oli tässä ottelussa aivan omaa luokkaansa.

Sijoitusottelut

Joukkueiden johtoryhmien kesken sovittiin, että sijoitusottelut pelataan hieman alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Lähtökohtana muutokselle oli, että kaikki joukkueet saavat tasoisiaan vastustajia ja peleistä on hyötyä myös P15-maajoukkuetarkkailun kannalta.

Sija 5.–6.
Botnia – Pasa-Veiterä YJ 3 – 9 (1-5)

Joukkueiden välillä käytiin tasainen taisto, jossa PaVe YJ oli hieman edellä. Botnia taisteli hienosti ja tuli jo lähelle 6-3 -tilanteessa. Botnian valmennusjohto toimi pelissä rehdisti antaen kaksi pelaajaa, Riinan ja Veeran, PaVe:lle lainaan. Näin päästiin pelaamaan tasakentällisin. PaVe:lle tärkeä voitto.

3.–4., pronssiottelu
Kampparit – Akilles 9 – 4 (7-4)

Lyhyesti: Kampparit oli pelin alussa helisemässä: Akilles meni jo 8. minuutin kohdalla 0-2 -johtoon. Kärsivällisesti pelaten Kampparit kuitenkin nousi ensi tasoihin ja sitten ohi. Pallohallinta oli melkoisen selvästi Kamppareilla ja Akilles pyrki nopeilla hyökkäyksillä kohti mikkeliläisten maalia. Lopputulos kuitenkin kertoo, että tasoero oli selvä ja pronssiset mitalit matkasivat tällä kertaa Mikkeliin.

1.–2., finaali
HIFK – JPS 5-2 (0-1)
Lyhyesti: Tiukka peli, jossa lopussa HIFK:n rutiini ratkaisi. JPS teki pelin tiukaksi, mutta lopulta parempi voitti. Ansaitusti HIFK:n molari Eppu Talvinko nappasi turnauksen MVP-palkinnon.

Kiitos kaikille – tapaamisiin – på återseende!

-Bandytoimitus

Gemini