P15: JPS osoitti tehokkuutensa ja vei pisteet

Veiterän P15-joukkue pelasi viimeisen SM-alkusarjaottelunsa sunnuntaina lumisessa Kisapuistossa. Vierasjoukkue JPS osoitti olleensa valmiimpi lumisiin oloihin ja käytti tekopaikat tarkasti hyväkseen.

P15SM-sarjaa: Veiterä – JPS 4–9 (2–5)

Ottelun alku oli JPS:n. Punanutut iskivät jo ensimmäisen kympin aikana tauluun aika tylyt 0–4-lukemat. Tämä siitäkin huolimatta, että Veiterän maalivahti Niko Tanskanen torjui Tatu ”Datsun” Hämäläisen ampuman rankkarin 7. minuutilla. Pelin edettyä Veiterä sai hieman ideaa pelaamiseensa ja kahdella Elmeri Hämäläisen maalilla 25. minuutin kohdalla tilanne kaventui jo 2–4:ksi. Vain minuutti tästä, niin Tuukka Ässämäki luikerteli läpi kunnioittavan Veiteräpuolustuksen ja tilanne oli 2–5. Ensimmäisen puolikkaan loppupuolella tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen, mutta enempää maaleja ei saatu.

Toisella puoliajalla Veiterä sai heti jakson alkuun luotua hyviä tilanteita JPS:n maalille, mutta kudit eivät tällä erää osuneet maalipuiden väliin. Tämä varmasti turhautti kotijoukkueetta ja toisaalta nostatti tunnelmaa JPS-leirissä. Siinä missä Veiterän pojat epäonnistuivat, niin JPS onnistui ja teki maalit: Tuukka Ässämäen ja Jere Lassilan maaleilla vieraat karkasivat jo 2–7-johtoon ja se hyydytti kotijoukkueen orastavan kirin.

Loppuaika aikalailla pelailtiin kelloa vastaan ja loppuluvut 4–9 syntyivät suht tasatahtia. Elmeri Hämäläinen viimeisteli hattutemppunsa ja Samppa Äikäs pääsi aivan ottelun lopulla kaksin JPS-veskari Kalle Lampisen kanssa ja vippasi pallon reppuun. JPS:n loput maalit iski Ässämäen velloksista vanhempi, Tuukka, pilkulta.

Ottelupöytikseen

Veiterä sijoittui SM-alkusarjan itälohkossa kolmanneksi JPS:n ja Kamppareiden jälkeen. OLS oli neljäs ja Wepsut viides. Tässä linkki itälohkon taulukkoon

Joukkueen toinen valmentaja Juuso Kärmeniemi summasi JPS-ottelun ja SM-alkusarjan tähän tapaan:

 

SM-finaaliturnaus Oulussa

P15-joukkueen kausi huipentuu Oulussa pelattavaan lopputurnaukseen maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–5.3. Joukkue matkustaa pohjoiseen torstaina ja sieltä sitten raportoidaan miten poikain käy…

Finaaliturnauksen alkulohkossa Veiterä kohtaa ennakkosuosikko JPS:n (2 lähtöpistettä lohkovaiheen 1. sijasta) lisäksi itälohkosta Weparit ja etelälohkon haastajat Narukerän (1 lähtöpiste lohkovaiheen 2. sijasta) ja Botnia/valkoisen. Lohkovoitto veisi suoraan välieriin, sijat 2–5 ja 3–4 pelaavat la-illassa puolivälierät.

Oulun SM-finaaliturnauksen tulospalvelu löytyy Liiton verkkosivulta, nimittäin tästä näin.

Bandytoimitus