P17: Hifki oli parempi

Veiterän P17-junnut pelasivat lauantaina sarjan toista kärkijoukkuetta Hifkiä vastaan Kisapuistossa. Molemmat joukkueet olivat hieman vajaamiehisinä liikkeellä, mutta on sanottava, että Hifki oli tänään huomattavasti parempi, numerot 1‒17 (0‒10).

Veiterä lähti peliin tietoisena siitä, ainoastaan kova puolutuspelaaminen tuottaisi edes siedettävän tuloksen. Maalille oli komennettu normaalisti puolustajana pelaava Eero Huomo, joukkueen toinen maalivahti, ja yhtä hyökkääjää lukuun ottamatta muille oli hahmoteltu hyvinkin puolustusvoittoinen rooli.

Vaikka Hifki pääsi tekemään ensimmäisen maalin jo ekalla minuutilla, niin puolen tunnin kohdalla Veiterä roikkui vielä matkassa mukana, numerot 0‒5. Hifki lisäsi höyryä ja taukoa vietettiin puhtaassa Hifki-johdossa 10‒0.

Toiselle puolikkaalle lähdettäessä Veiterän kopilla painotettiin lyöntien blokkaamista ja Hifki-hyökkääjän ohjaamista mieluummin pieneen kulmaan. Tämä tepsi ja Veiterä sai pidettyä omat rivit suorassa kohtuullisesti. 71. minuutilla Topi Hatakka antoi hyvän pitkän avauksen, jonka Samppa Äikäs raapi itselleen ja murtautui siitä läpi. Hifki-mokke Eppu Talvinko joutui käytännössä kylmiltään torjuntahommiin ja pallo hallitusti reppuun. Pieni lohtu, jonka olisi suonut onnituvat useammin.

Mukana rohkelikot P13-joukkueesta

Samaan aikaan pelataan naisten MM-kisoja ja Veiterästä oli Kiinan matkalla neljä pelaajaa, Petu, Anna, Susu ja Sofi. P17 kääntyi pelaajapulassa P13:n puoleen, josta saimmekin hyvää tukea. Juho Pykäläinen, Valtteri Nurmilinna ja Tuomas Tahvanainen ottivat ensipotkut isompien peleissä ja hyvin sujui! Juho antoi kärjessä tarpeellista hengähdystaukoa Sampalle, Tuomas luuti koko pelin vasemman pakin paikalla ja Valtteri paikkasi raamikkaasti puolustuksen pelipaikkoja vaihtoruletin rullatessa.

Päivän hahmo toki oli Hifkin Tuukka Järvinen, joka rouhi 8 maali Veiterän verkkoon. Veiterästa mainittakoon Topi Hatakka, joka parantaa otteitaan koko ajan. Eero Huomo piti ajoittain joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Veeti Tapanainen pelasi myös hyvin omaa paikkaansa keskikentän pohjalla.

Ottelupöytäkirjaan tästä

Pelin jälkeen joukkueen valmistautuessa Porin matkalle valmentaja Eetu Nikkinen kertasi päivän peliä näin:

P17:n matka jatkuu tosiaan kohti Poria, katsotaan huomenna sunnuntaina millaisella ilmeellä siellä pelataan…

Bandytoimitus