P17SM: Malttipelillä voittoon Akilleksesta

Akilles – Veiterä/Pasa YJ 1–6 (1–1)

Veiterä/Pasan P17 kävivät pelaamassa hyvätasoisen SM-sarjaottelun Porvoossa. Kärsivällisen pelin tuloksena on kaksi tärkeää sarjapistettä tuliaisina kotiin.

Porvoon Pallokentällä enteiltiin hyvin kylmiä olosuhteita, mutta juuri ottelun alla tuuli tyyntyi ja pakkasen kovin purevuus jäi pois.

Jokunen tovi sitten Akilles kävi ottamassa kuokkaan Lappeenrannassa numeroin 11–1. Nyt kentällä nähtiin aivan eri tasolla pelannut kotijoukkue:

”Akilles oli saanut kellarin kuntoon ja maalivahti Isak Skog piti heitä hienosti pystyssä”, kertoi valmentaja Jarmo Kyllönen pelin jälkeen.

VeiPan valmennusjohdosta Jouni Huuhtanen oli nähnyt saman pelin

”Kyllä, Akilles pelasi tänään hyvin kurinalaisesti ja he puolustivat hyvin. Meidän joukkue sai pyöritellä omaa peliään ihan tosissaan, että päästiin tekopaikoille”, totesi Huuhtanen.

VeiPan pelissä toteutui sekä kärsivällisyys (ruotsiksi ’tålamod’) että muutamissa edellisissä treeneissä teemana ollut pallosta luopuminen.

Kyllönen näki nousujohteisuutta omien pelaamisessa:

”Kärsivällisyys paistoi hienosti silmään tänään. Ei puskettu väkisin ja kiireellä Akilleksen tiivistä puolustusta vastaan vaan jaksettiin rauhassa pelata omaa peliä. Ehkä myös kuntopuoli nousi esille toisen puoliskon aikana meidän eduksi.”

”Niin, ja ne meidän ’jura-jura -treenit’ näyttävät nyt siirtyvät aika hienosti peleihin. Pelaajat tekevät joukkuekaverin pelaamisesta helpompaa, kun palloa lainataan välillä toiselle – ja on sitten samalla itsekin pelattavissa uudelleen. Meillä on monta hyvää pallollista pelinrakentajaa ja se alkaa näkyä nyt meidän pelissä”, Kyllönen määritteli.

Tiukan ensimmäisen puoliajan tulos kääntyi kärsivällisesti pelanneelle VeiPalle toisen puoliskon myötä. Joukkueesta onnistuivat maaliteossa tutut nimet: Kalle Pesonen hattutempun arvoisesti, Tuukka Loikkanen iski kaksi ja Kerkko Äikäs yhden maalin.

”Maalissa pelasivat Oravuon Jere ja Turusen Rasmus puoliksi. Näin on sovittu ja se toimi hyvin tänään”, kertoi Jouni Huuhtanen.

Pelillisten asioiden lisäksi valmentaja Huuhtanen kiinnitti huomiota ottelussa hyvin tuominneeseen tuomariryhmään: he onnistuivat hyvin ja ansaitsevat täyden kiitoksen hyvästä toiminnasta tänään.

P17 tulospalveluun

P17-VeiPan SM-pelit jatkuvat joukkueen toisella kotikentällä, legendaarisella Linnalan kentällä sunnuntaina 10.1. sarjaa johtavaa WP 35:ttä vastaan. Ottelu alkaa klo 13. Tervetuloa seuraamaan nuorisobandyä Imatralle!

–Bandytoimitus