Petra Petu Verhelä mukaan Veiterän P15-joukkueen valmennusryhmään

Veiterän 2002–03 ikäiset P15-nuoret aloittivat valmistautumisen tulevaan kauteen huhtikuun alussa. Samalla joukkue vahvistaa valmennusryhmäänsä kun Petra ”Petu” Verhelä liittyy Veiterän joukkueeseen.

13-vuotiaana Veiterän E-junnuissa aikanaan jääpallon aloittanut lahjakas palloilija Petra Verhelä saa Veiterä P15-joukkueessa kaksoisroolin: Petu toimii valmennuskaksikko Eetu Nikkisen ja Juuso Kärmeniemen apuna ”pelaavana valmentajana”.

– Kyllä, tällaisesta roolista on puhuttu. Minulla on varmasti annettavaa pojille niin harjoituksissa kuin pelitilanteissa. Voin toimia Eetun ja Sneikin ”sanansaattajana” ja tuoda varmasti rauhallisuutta puolustuspelaamiseen.

Veiterän poikien joukkuetta ei rakenneta naisten ja muiden Y-pelaajien varaan. Kaudella 2015–16 voimassa ollut Y- ja naispelaajien sääntö sopii hyvin Veiterälle. Joukkueessa tiedostetaan hyvin, että pelkästään yli-ikäisten tai naisten varaan menestystä ei voi perustaa.

– Näinhän se sääntö menee: perussarjan peleihin voin pukea pelipaidan, mutta väliturnauksessa ja SM-mitaleista pelattaessa pojat saavat hoitaa itse homman kentällä. Niissä peleissä autan Eetua ja Juusoa lankulla, Petu toteaa.

Parasta vauhti

Petra Verhelä kertoo, että hänen mielestään parasta jääpallossa on vauhti. Ja iso kenttä.

– Vauhti ja iso kenttä korostaa myös luistelutaitoa. Poikien valmennuksessa onkin ihan oikein korostettu luistelua ja terän käyttöä. Nyt kevätkauden halliharkoissa onkin hyvä korostaa luisteluharjoituksia ja pitää tuntumaa erilaisilla luistelu- ja palloharjoitteilla. Ne kertautuvat sitten osaamisena isolle jäälle siirryttäessä.

– Sanoisin vielä niin, että kun luistelutekniikka on hallussa, niin se antaa muulle tekemiselle enemmän aikaa ja tilaa. Onneksi joukkueessa on jo sellaisia lahjakkaita poikia, joilla perustaidot ovat jo hallussa ja ensi kautta kohden saadaan myös pelillisiä asioita kehitettyä entistä paremmin, sanoo Petu ja kehuu Eetun ja Juuson tekemää työtä edelliskauden aikana.

Verhelä seuraa tarkasti nykyjääpalloa ja asiantuntemuksella hän toteaa seuraavaa:

– Kun katsoo Bandyliigassa esimerkiksi Tuomas Määtän pelaamista, niin se näyttää kyllä helpolta. Hän ottaa muutaman terävän potkun ja tuntuu siltä, että sitten Määttä vain liukuu ja vie palloa. Hänestä moni junnu voisi ottaa mallia, mutta toki se vaatii myös kovaa kuntoa ja harjoittelua, Petu hoksauttaa.

Veiterä P15-joukkueen treenit jatkuvat toukokuun loppuun rytmillä, jossa käydään kerran viikossa jäällä ja kerran viikossa pidetään joukkueen yhteiset kuivatreenit. Ajankohdat ilmoitellaan P15-sivuilla pikapuolin. Käytännössä kaikilla Veiterän P15-pojilla on jokin toinen päälaji kesäksi ja näin nuorten liikunnallisuus pysyy hyvällä tasolla myös kesäkauden aikana.

Omien harjoituskuvioiden lisäksi Veiterä P15-nuorilla on kehitteillä yhteistyötä Lauritsalan Visan kaukalopalloryhmän kanssa ja Veiterä P15:n harjoitukset ovatkin avoimet myös LaVin kaukispojille sekä kaikille muillekin 2002 ja 2003 syntyneille jääpallosta kiinnostuneille – myös aiemmin jääpalloa harrastaneille tai uuteen lajiin tutustuville, perusluistelutaidot omaaville nuorille.

File :: Petu Verhelä

Kasvattajaseura ::  Lappeenrannan Veiterä
Ikä :: 23 v.
Joukkueet :: Veiterä pojat ja tytöt, naiset, HT Bandy Damerna, kaudet 2013–14 ja 2014–15, Wiipurin Sudet
Menestymiset :: 2 MM-pronssia, 1 MM G17 hopeaa, Ruotsin naisten elitserien 4. sija (13/14 ja 14/15 -kaudet), Naisissa 3 SM-kultaa (1 Veiterässä, 2 WS:ssa), tytöissä useampia SM-mitaleja
Tavoite jääpallossa :: Naisten maajoukkue
Harrastukset :: Jalkapallo
Opiskelut :: Saimaan AMK, maanrakennusinsinööri

 

Petu ja joukkuetta

Osa joukkueen pelaajista ehti tervehtiä Petu Verhelää kesken treenin, vasemmalta Veikka, Eelis, Samppa ja Veeti. Takana velmuilee valmentaja Snägä Nikkinen.

 

–Bandytoimitus