U12 Porvoon paisteessa 2. sijalle

Veiterän U12-joukkue matkasi lauantaina 21.1. Pallokentälle Akilleksen turnaukseen. Turnaus oli pukattu tiiviiseen pakettiin ilman ylimääräisiä mehutaukoja. Bandysää oli aivan käsittämättömän hieno, pakkasta noin 6–7 astetta, tuuletonta ja auringonpaistetta.

Ensimmäisessä pelissä Veiterä kaatoi Botnian maalein 8–6. Botnia antoi hivenen tasoitusta peluuttamalla kilpasarjassa muutamaa haastesarjan poikaa. Veiterän peli oli onneksi tehokasta, maalipaikoista saatiin tarvittavat reput voittoa varten. Jere Vaittinen teki viisi maalia, Asla Mihl kaksi ja Roope Lavikka yhden. Ottelun voiton arvoa nostaa se, että HIFK-Botnia peli päättyi 2–2 ja siinäkin HIFK:n Viljam Huuskonen tasoitti pelin 30+1 peliminuutilla.

Toisessa pelissä HIFK oli taas Veiterälle kova. Ekalla 8 minuutilla HIFK teki kolme maalia. Sitten Veiterä heräsi ja pääsi kaventamaan tilanteeksi 3–4, mutta HIFK teki kaksi lisää ja voitti pelin 6–3. Peli oli tavallaan hyvää ja sama kolmikko Jere-Roope-Asla väsäsivät Veiterän maalit. HIFK:n liukas Viljam Huuskonen teki kuudesta rysästä viisi.

Neljäs peli oli täysin Veiterän: Vesta oli nuorella joukkueella liikkeellä ja Veiterä teki 19 maalia. Mainitaan tässä kohtaa, että Veiterä teki turnauksessa eniten maaleja (kaikkiaan 36) kun Botnia ja HIFK tekivät kumpikin 31 maalia. Siinä mielessä Veiterä palasi vanhaan pelitapaan takoen eniten reppuja. Omiinkin kolahti 16 kertaa – se kertoo, ettei peli ole vielä aivan tasapainossa.

Viimeinen peli oli isäntäjoukkue Akillesta vastaan. Peli oli erikoinen: Akilleksen maalivahtiongelmaan Veiterä tarjosi FairPlay-hengessä apua ja lainasi Veiterän Teemu Haimilan Akilleksen rysän vartijaksi. Teemu pelasi hienon ottelun ja koko Akilles laittoi Veiterän ahtaalle. Tauolla numerot olivat 4–3 ja lopputulos Veiterälle 6–4. Jonne Rikkinen ja Jere maalasivat kahdesti sekä Touko Nurminen ja Pave Tolska yhden poikaan.

Valmentajan pohdintoja

Veiterän peli oli jo sinne päin, mutta aika ajoin aikamoista hurlumheitä. Varsinkin ensimmäisessä pelissä sattui isoja virheitä ja pitkin päivää muutakin lankulla hermoja raastavia kommelluksia. Parhaita – tai siis huonoimpia – paloja tässä:

  • kulmasyöttö suoraan vastustajan ryysääjälle ja omissa soi,
  • aloituskuviossa omat pelaajat törmäävät toisiinsa, onneksi ei loukkeja,
  • avopaikasta veto tolppaan, ”kuulemma taktinen syöttö”, mutta onneksi kaveri seuraa tilanteen ja sivaltaa tyhjään,
  • avopaikasta vippi maalin yli tai ylärimaan kun ei voi laittaa jäissä sisään,
  • maalivahti avaa suoraan vastustajan lapaan työllistäen itsensä,
  • oman maalin edessä ”siivous” vastustajan lapaan.

Mutta lankulla ei voi kun yrittää laskea maaleja ja toivoa parasta. Porvoossa maaleja taas tehtiin ja hyvissä olosuhteissa joukkue jotenkin koki herätyksen, että jääpalloa osataan pelata kun luistin liikkuu ja kikka puree.

Joukkueesta palkittiin mitalilla kolme pisteseppoa: Jere Vaittinen, Roope Lavikka ja Asla Mihl. Ja koko joukkueelta selvä tason nosto ja sitä olivat tekemässä Pave, Jonne, Jessica Kietäväinen ja Touko Nurminen sekä maalivahti Heppu Iitiä.

Seuraavaksi joukkue suuntaa Oulunkylään lauantaina 4.2. vähän parsitulla kokoonpanolla, koska Veiterän U14-joukkue matkustaa JPS:n kanssa OLS:n vieraaksi neljän SM-pelin mittelöihin.

Peli on parasta!

 

*   *   *