Vakuuttava Veiterä kaatoi JPS:n selvin numeroin

Ei kyllä ollut viime vuoden mestarijoukkue JPS:sta vastustusta Veiterälle lauantain Bandyliigaottelussa. Vaikka JPS aloitti maalinteon, niin Veiterä lisäsin tempoa ja meni ansaittuun voittoon. Ottelun hahmo oli kentille palannut Tomi Hauska

Veiterä – JPS 9–3 (3–1)

Pelin ensimmäinen 20 minuuttia enteili tasaista, tarkkaa ja tiukkaa ottelua. Veiterän luistelupeli ei oikein lähtenyt liikkeelle ja JPS sai sekä pidettyä oman kentällisen tiiviinä että muodostettua vaarallisia tilanteita Veiterän maalille.

Pelin 19. minuutin kohdalla helähti ensimmäisen kerran Veiterän maalissa: JPS oli mennyt Jarno Erosen kovalla laukauksella – hieman yllättäen – 0–1-johtoon, Lasse Tammilehdolle syöttöpiste. Katsomossa kummasteltiin tilannetta. Oliko perjantain WP 35 -pelin lepsu ote jäänyt päälle…?

Mutta eipä mitään! Ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia edellistä, niin Veiterän vasen pakki, Topi Pesonen rouhii palloa JPS-maalin edustalla ja viimeistelee ensimmäisen Bandyliigamaalinsa. Esityön maalin teki kaksoisveli Kalle Pesonen. Loistava osoitus veljesten nopeudesta ja noususta täysiverisiksi Bandyliigapelaajiksi pitkien junnuvuosien jälkeen.

Kolmen minuutin kuluttua tästä Veiterä saa kulmalyönnin ja kuvio on niin tuttu: Tomi Hauska antaa määriksen ja Veiterä-kippari Janne Hauska sivaltaa pallon vastustajan maalin kattoon. Ottelua oli takana 24 minuuttia ja Veiterä oli istahtanut kuskin paikalle. Nyt turvavyöt kiinni, käsi kauhukahvaan ja menoksi!

Vielä ennen kuin peliä oli puolituntia pelattu, Tomi Hauska näyttää miksi hän on yksi kotimaisen sarjan tärkeimpiä keskikenttäpelaajia: viiltävän tarkka syöttö täyteen vauhtiin päässeelle Aleksi Seppäselle ja tämä Auto-Killan kummipelaaja ei voi missata paikkaa: 3–1 kotijoukkueelle takasin mukavat taukonumerot.

Lappeenrantaan ennustettiin pelin ajaksi lumimyrää tai kaameaa räntäsadetta. Tätä ei tullut ja reilut 300 jääpallofania näkivät hyvän ottelun, ja toisella jaksolla Veiterä pani tuulemaan: 51. minuutilla Paavo Huuhtanen seuraa tilanteen loppuun asti ja iskee numeroiksi 4–1. Se antaa Veiterälle hyvän aseman rytmittää peliä oman taktiikkansa mukaan. Vain kolme minuuttia tästä ja Matias Lehtonen pääsee Valtteri Hauskan hienosta syötöstä kahdestaan JPS-veskari Samuel Gerovoin kanssa. Numerot 5–1:teen.

JPS saa hieman balsamia, kun heidän ehdoton tutkapari Riku Hämäläinen–Lasse Tammilehto juonivat 5–2-kavennuksen, mutta jo kolme minuuttia tästä ollaan JPS-päädyssä Veiterän vasemmalla kulmalla: Johan Segerman antaa ja Tomi Hauska katkaisee ykköspaikalta. Ryysääjät hyökkäävät kohti Valtteri Hauskaa, joka virittelee lyöntiään tutusti keskipaikalla. Tomi ottaa ns. tyhjät pois ja tillaa takaylänurkkaan sellaisen lyönnin, että onpa hyvä että se ei osunut kenenkään: 6–2.

JPS ei kuitenkaan luovuta. Hieman alle tunnin kohdalla Riku Hämäläinen nostattaa jyväskyläläisintoa kaventamalla yhtälailla hienolla lyönnillä kaaren takaa. Esityön maaliin tekee Niko Herranen. Tämä antaa hieman lisäbuustia JPS:lle ja peli kääntyy toviksi Veiterän kenttäpuoliskolle. Topi Peuhkuri on kuitenkin tänään herra ja hidalgo ja hän torjuu loput maalintekoyritykset – välillä jo aivan mahdottomistakin paikoista.

Peuhkurin taistelutahto tarttuu muuhun joukkueeseen Veiterä saa luistelunsa taas kuosiinsa. JPS:lta loppuu paukut ja 81. minuutilla Tomi ja Janne Hauskan tuttu kulmalyönti tappaa JPS:n pyristelyn. Ja kun vielä kaksi minuuttia tästä Janne pääsee viimeistelemään illan kolmannen osumansa rankkarista, on JPS lopullisesti jäässä. Loppunumerot 9–3 puijaa Aksi Seppänen Ere Verhelän vapauttavan pitkän syötön myötä.

Veiterä osoitti, että ero keskikastin joukkueisiin on selvä: vahva luistelu, laaja rintama viimeistelijöitä (kuusi pelaajaa iski maalit, J. Hauska kolmesti ja Aksi Seppänen kahdesti), erinomaisen tiivis puolustus ja sähäkkä maalivahtipeli takaavat Veiterälle hyvät asemat mentäessä kohti kauden huipennusta.

Ottelupöytäkirja

Ottelukuvat löytyvät alta:

Kuvat: Topi Lainio / VMH

Taistelun tauottua Veiterästä parhaana palkittu Tomi Hauska ja jääpallossa lähes kaiken nähnyt JPS-luotsi, Timo Wallius näkivät ottelun tähän tapaan:

 

JPS-sivun raportti tästä linkistä.

Veiterällä on jäljellä kolme runkosarjanottelua: tulevana viikonloppuna matkataan pohjoiseen LRK:n ja OLS:n vieraaksi – sarja päättyy kotona perjantaina 14.2. Bandyliigan tämänhetkistä kakkosjoukkuetta Akillesta vastaan.

Sarjan huipennut siis pe 14.2. klo 18:30: Kisapuistossa Veiterä – Akilles – Tervetuloa kannustamaan Veiterää hankkimaan kotietu loppupelien ”loppuun saakka”!

Bandytoimitus