Veiterä Kosa Cupin finaaliin

Falu BS – Veiterä 1–1 (0–1), RL 1–2

Veiterä vei voiton Rättvikin Kosa Cupin semifinaalista rankkarikisan jälkeen. Varsinaisella peliajalla päädyttiin 1–1-numeroihin. Veiterän ratkaisijoina oli tutut nimet: Niklas Valtanen ja Ere Verhelä.

Iltapelin asetelma oli selvä: voitolla Rättvikin Cupin finaaliin isäntäjoukkue IFK:ta, häviö tietäisi pronssipeliä Gustavsberg IF:ää vastaan. Illan toisessa semifinaalissa IFK Rättvik oli kaatanut Gustavsberg IF:n selvin numeroin 4–1.

Falu BS tunnetaan vahvana Allsvenskan-joukkueena, joka on esiintynyt muutamia vuosia sitten myös Elitserienissä. Nyttemmin Falu BS on vakiinnuttanut paikkansa Ruotsin toiseksi korkeammalla sarjatasolla, Allsvenskanissa.

Pelin alku oli varoista peliä molemmilta joukkueilta. Pöytäkirjaan saatiin ensimmäinen kunnon merkintä vasta 6. peliminuutin täyttyessä, kun Veiterä sai ensimmäisen kulmatilanteen. Se ei tuottanut tulosta.

Veiterän toinen kulmatilanne, ottelun 20. minuutilla tuotti tulosta ja Joonas Peuhkuri pääsi siirtämään joukkueensa 1–0-johtoon. Minuutti tämän jälkeen Veiterän Niklas Valtanen otti kampitusjäähyn ja se hieman muutti Veiterän asetelmia kentällä. Nikken jäähyn aikana Falu BS ei päässyt hyödyntämään miesylivoimaansa. Veiterän johtoasemassa mentiin viettämään taukoa – siis vaihdettiin puolet.

Toisen puolikkaan alussa Falu BS sai rankkarin tilanteesta, jossa Veiterän libero Juuso Kärmeniemelle tuomittiin kutosen jäähy liian kovasta pelaamisesta. Rankkari ei tuonut Falua tasoihin, kun Joonas Kankkunen nappasi pallon kiinni – eikä Veiterä kokenut takaiskuja Sneikin jäähyn aikana.

Pelin 46. minuutilla Falu BS sai aikaan tasoituksen, kun Elliot Hellström osui. Peli oli siis 1–1. Ensimmäiseltä jaksolta tuttu tarkka pelaaminen jatkui ja molemmat joukkueet halusivat voittoa. Seuraavasta hyökkäyksestä Veiterä sai kulmurin, mutta se ei tuottanut tulosta.

Ottelun lopulla Veiterällä oli otetta pelistä, mutta useista kulmatilanteista huolimatta palloa ei saatu Falun verkkoon. Varsinaisen peliajan loppu oli jännittävä, kun Falu BS sai kulmatilanteen aivan pelin loppuhetkillä, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

Näin mentiin pilkuille ja siinä Veiterä oli parempi maalein 2–1. Veiterältä osuivat Nikke Valtanen ja Ere Verhelä, Falun rankkarin osui Pekka Niska.

Nieminen: ”Pelattiin fiksusti”

Veiterän valmennusjohdosta todettiin pelin jälkeen, että nyt nähtiin jäällä hyvä ja tasainen joukkue. Veiterällä on pitkiä aikoja pelin hallinta itsellään ja vaikka tarkasti pelattiin, niin missään vaiheessa ei ollut pallon kanssa hätää. Falu BS ikään kuin antoi pelin aloitteen Veiterälle.

– Joonas Kankkunen oli meidän avainpelaaja tänään. Hänen hyvät torjunnat ja pelin avaaminen oli kyllä hyvällä tasolla. Jonttu torjui rankkarin varsinaisella peliajalla, päävalmentaja Tero Nieminen sanoi.
– Toisen puoliskon lopulla saimme hyviä paikkoja. Viimeistelyssä oli ehkä vähän kiire, joskin kulmatilanteita päästiin kokeilemaan.

Niemisen johtama Veiterä otti aseet Falulla pitämällä palloa ja kontrolloimalla kenttää:
– Puolustuksen kautta edettiin, pidimme palloa pitkiä jaksoja. Puolustimme pallolla. Juuson jäähyn aikana laskin, että Falu sai yhden puolittaisen hyökkäyksen. Selvästi näki myös, että pitkä turnaus alkoi painaa heillä.

Veiterän osalta turnaus huipentuu finaaliin isäntäjoukkue IFK Rättvikiä vastaan.
– No nyt ainakin tiedetään miten heitä vastaan ei pidä pelata. Toki turnausväsymystä saattaa olla heilläkin. Meillä on hyvä vireystila ja me on pyöritetty vaihtorulettia ahkerasti.
– Lähdemme hakemaan turnausvoittoa, Nieminen summasi tavoitteen yks’kantaan.

Kosa Cupin tulospalvelu 

–Bandytoimitus
Kuvat: Hate Peuhkuri, joujo