Veiterä P15 päätti SM-pelit voittoon

P15-ikäisten SM-turnauksessa Oulussa Veiterä päätti kauden viralliset pelit voittoon OLS:sta. Ottelu oli kokolailla Veiterän hallussa. Keskikentän moottorit Elmeri Hämäläinen ja Samppa Äikäs puhkoivat Olssin tiiviinoloisen puolustuksen ja peli oli selvä. Veiterälle 7. sija.

P15SM-finaaliturnaus: OLS – Veiterä 2–10 (1–5)

Lauantain alkusarjapelissä havaittiin, että Narukerä ja Botnia/valkoinen olivat tällä kertaa parempia ja matka loppupeleihin muuttui aamun sijoitusotteluksi OLS:aa vastaan ja siinä ratkaistiin turnauksen 7. ja 8. sijat.

On vain todettava, että lauantain peleissä Veiterä ei saanut omaa peliään oikein uomiinsa ja toisaalta sekä Kerä ja Botta olivat saaneet hyviä poikia mukaan sitten väliturnauksen ja alkuvuoden Gemini Cupin. Tilanne näyttää siis hyvältä sekä Porissa että Oulunkylässä.

Sunnuntaiaamun jumbofinaalissa Akilles voitti Weparit numeroin 3–1. Sitten olikin Olssin ja Veiterän vuoro hypätä Pakkalan pakkasjäälle.

Veiterä lähti peliin korkealla ja tiiviillä karvauspelillä estäen Olssin pelinrakentelua ja Olssin vikkeläkinttuisten pallontuojien pääsyä keskialueelle. Tämä onnistui hyvin. Elmeri Hämäläinen aloitti maalinteon 3. minuutilla ja jatkoi 9. minuutilla. OLS kavensi 11. minuutin kohdalla kun lahjakas Aatu Tiusanen pääsi vapaaseen lyöntipaikkaan kaaren tuntumasta: 1–2.

Tämän jälkeen Veiterä lisäsi höyryä ja peli painui väkisin Olssin päätyyn. Samppa Äikäs sivalsi yhden kulmamaalin, toisen kulman jälkitilanteesta ja EeHoo suuppasi lähietäisyydeltä vielä yhden. 1–5-lukemissa mentiin viettämään taukoa. Mainittakoon, että Veiterä pelasi ilman keskikentällä uurastanutta Veeti Veksti Tapanaista, joka kärsi eilen lauantaina sattuneesta yläraajavammasta – varmaan Veeti olisi itse halunnut pelata, mutta Terveystalon lekuri kielsi pelaamisen ja oli teipannut käden siihen malliin, että pelihanska ei enää sopinut käteen.

OLS tuli toisen puolikkaan alun vahvasti ja pääsi Aku Sarkkisen sivurajanostolla kaventamaan numerot 2–5:teen. Tämä viimeistään herätti Veiterän pelaamaan omaa peliään ja 36. minuutin kohdalla peli oli hienosti Veiterän hallussa: 6–2-numerot syntyivät, kun Elmeri Metelinen antoi määrämittaisen noston sivurajasta maalille, jossa Luukas Kari oli mailoineen ohjaamassa pallon suoraan ilmasta maaliin. Riemukas maali Lukelle ja se taisi lopulta katkaista Olssin rangan.

Samppa ja EeHoo tekivät toisen jakson lopulla vielä pari maalia lisää ja peli oli paketissa. Syöttöpisteitä merkattiin joukkueen tsempparipelaajana valitulle Eero Huomolle. Joukkueen MVP:ksi kisojen raati nimesi maalivahti Niko Tanskasen, joka pelasi kauden parhaat pelit juuri oikealla hetkellä. Onnittelut pojille valinnoista!

Ottelupöytäkirjaan tästä

Oulu SM - Tsemppari Eero ja MVP Niko

Veiterä P15:n finaaliturnauksen tsempparipelaaja Eero Huomo (vas.) ja MVP-palkinnon pokannut maalivahti Niko Tanskanen.

 

Joukkueen valmentaja Eetu Nikkinen summasi koettua finaaliturnausta ja kauttakin tähän tapaan:

 

Tämä ryhmä nappasi Oulun SM-finaaliturnauksen 7. sijan:

Joukkuekuva Oulu 780

Vas. ylärivi: Topi Hatakka, Elmeri Hämäläinen, Eelis Mettovaara, Samppa Äikäs, Eemeli Metelinen, Joni Lehti, Eero Huomo ja valmentaja Eetu Nikkinen. Alarivissä, vas.: Jose Inkinen, Veeti Tapanainen, Niko Tanskanen, Lauri Moisio, Veikka Kotoneva ja Luukas Kari. (Kuva: Veiterän arkisto)

Bandytoimitus