Veiterä P17 Varkauden Grano-turnauksessa

P17-nuoret osallistuvat perinteiseen Varkauden syysturnaukseen. Lauantain ja sunnuntain aikana pelataan neljäottelua, joista lauantaina kohdattiin Kampparit ja Jipsi, sunnuntaina on vuorossa OLS ja isäntä Weparit. Tässä välirapsaa la-illalta:

JPS – Veiterä 6–0

Päivän toisessa pelissä kohdattiin JPS Jyväskylästä. Ennakkoon lankulla arveltiin – ja odotettiin – tarkkaa ja tasaista peliä. JPS:llä oli aavistuksellinen ennakkosuosikin asema, mutta sitä ei pelin alussa nähnyt mitenkään. Noin vartin kohdalla Veiterä sai kulmalyönnin ja siitä pallo pomppasi harmillisesti JPS-ryysääjän polkkarista kohti Veiterän maalia. Kova luistelukisa ja voittajaksi Tu Ässämäki, pallo reppuun.

Peli pysyi tasaisena, mutta sitten 26. ja 28. kohdalla JPS pääsi tekemään neljännen ja viidennen maalin ja se ratkaisi pelin. Varsinkin 5–0-osuma oli tyylipuhdas kulmuri, jonka Tatu Hämäläinen tinttasi tutulta paikalta suoraan kattoon.

Numeroista huolimatta valmentaja Eetu Nikkinen oli tyytyväinen JPS-peliin:

– Poikien pelaaminen oli parempaa ja karvaus toimi paremmin kuin Kampparit-ottelussa. Kuitenkin viimeisellä kolmanneksella vaaditaan vielä kovuutta puolustuslinjassa. Siinä pitää olla päättäväinen ja hieman sietää tällejä.

– Katsotaan miten huomenna saadaan alakerta hereille. Näytti siltä, että Olssilla on varsin vahvannäköinen ryhmä ja meidän pitää olla hereillä heitä vastaan, tuumi Nikkinen.

Kampparit – Veiterä 5–0

Varkauden harjoitusturnaus saatiin käyntiin ottelulla Kamppareita vastaan. Mikkeliläisten joukkue tiedettiin ennalta kovaksi vastustajaksi ja Veiterä lähti vahvasti puolustavalla taktiikalla peliin. Ensiminuutit pelattiinkin vahvasti ja Kamppareiden pelinrakentelu saatiin ohjattua lankkuihin.

Vaikka Kampparit nappasi pisteet, niin Veiterä avasi kauden miehekkäästi ja valmentaja Nikkinen oli tyytyväinen avausotteluun. Maalipaikoille ei oikein päästy ja Kampparit luki Veiterän peliä niin, että kovimmat vauhdit saatiin vihreäpaidoilta pois jo puolen kentän kohdalla.

Näin valkka Eetu Nikkinen kommentoi aamun Kampparit-peliä:

-Bandytoimitus