Veiterä tauolle sarjakärjessä – OLS kaatui selvästi

Veiterä piti tasonsa ja näytti ensimmäisen jaksolla, millainen ero on sarjakärjellä ja alakerran väellä. Tomi Hauskan johdolla peli oli ohi ensimmäisen 45 minuutin jälkeen. Toinen jakso pelailtiin.

Veiterä – OLS 10–0 (6–0)

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. Ottelun alku oli Veiterältä tehokas ja taululla oli 3–0 jo 18. minuutin jälkeen. Kotijoukkue oli valmiina heti pelin alusta ja ensimmäiset maalit iskettiin kulmatilanteista. Veiterä-veskari Joonas Kankkunen sai avausheitosta syöttöpisteen Veiterän kolmanteen maaliin.

Noin puolen tunnin kohdalla peli hieman lässähti ja Veiterä lähti mukaan Olssin kävelyvauhtiin. Tämä varmasti huomattiin myös valmennuksessa ja pojat panivatkin vauhtia jakson lopulla: minuuteilla 39., 43. ja 45 – Tomi Hauskan ollessa mukana kaikissa mukana – tauluun iskettiin taukoluvut 6–0.

Toiselle jaksolle Veiterä vaihtoi maalivahdiksi nuoren Lauri Weilandin, joka sai näin tälle kaudelle ensituntumaa Bandyliiga-peleihin. Lauri pärjäsikin hyvin: hän torjui mm. Antti Pesosen ampuman rankkarin 65. minuutilla. Loistosuoritus!

Veiterä jatkoi tehokasta peliään ja Aleksi Seppäsen ja Janne Hauskan kahdella maalilla Veiterä johti jo 9–0. Vielä aivan lopussa Matias Valtanen kuritti kasvattajaseuraansa ja niin syntyivät loppunumerot 10–0. Veiterän hahmona tänään tehot 2+5 tehtaillut Tomi Hauska. Toki myös J. Hauskan ja A. Seppäsen hattutemput on pantava merkille.

Olisiko maaleja – tai ainakin vaarallisia maalitilanteita – saatu syntymään enemmän viimeisen kolmanneksen aktiivisemmalla syöttöpelillä jää arvoitukseksi. Selkeä voitto kuitenkin joukkueelle, jossa on taitavia yksilöitä. Tänään vaihdosta peliin tullut Esko Liukkonen ei vielä päässyt tilastoihin, mutta hiljalleen pelirytmi löytyy ja hän on oivallinen lisä Veiterän taitavaan joukkueeseen.

Tänään Lappeenrannan Energian energisimmiksi pelaajiksi valittiin OLS:n ikinuori Matti Immonen sekä Veiterän tehomies Tomi Hauska, Veiterä ry:n Anssi Peuhkuri  jakoi palkinnot.

Tuomarikolmikko Pietiläinen–Kaipia–Korhonen pääsi tänään helpolla, molemmille 2 x 10 minuutin jäähyt.

Veiterän maalarit tänään:

Aleksi Seppänen (Ravintola Lalo) x3
Janne Hauska (Oma Sp) x3
Tomi Hauska (OmaSp) x2 + 5 syöttöpistettä…
Valtteri Hauska (OmaSp) 1
Matias Valtanen 1

Ottelupöytäkirja

Pieni ottelutauko ja spekulaatio sarjan huipentumasta

Sarja jää nyt pienelle tauolle maaotteluiden ja nuorten (U19, U17) MM-kisojen takia. Bandyliigassa on selkeästi kaksi osastoa: neljän joukossa ovat Veiterä, Akilles, JPS ja Narukerä – nämä joukkueet etevät ylempään jatkosarjaan. WP 35, HIFK, Botnia, Kampparit ja OLS pelaavat alemmassa.

Tänään sunnuntaina 14.1. Narukerä menetti kotonaan pisteet Botnialle, kuten myös eilen WP 35:lle. Se indikoisi sitä, että Kerä pysyisi sarjan nelosena. Toki tammi-helmikuun pelit Kerän ja WP 35:n osalta jättävät jännitettävää sarjan 4. sijasta. Porissa ja Varkaudessa riittää jännitettävää. WP 35 olisi kipeästi tarvinnut pisteet HIFK:lta, vaan toisin kävi.

Jipsi ryösti tänään arvokkaat pisteet Porvoosta ja pudotti Akilleksen kolmanneksi. Akilleksella on nyt kolme tappiota. Veiterän ja JPS ero on vain yksi piste ja runkosarjan loput pelit (molemmilla 4 kpl) jättävät mahdollisuuden myös JPS:lle nousta runkosarjan kärkeen. Porvoolaisilla on jäljellä kolme ottelua, joista yksi ehkä helpompi (Kampparit vieraissa) ja kaksi kovaa (Veiterä kotona, JPS vieraissa).

Veiterällä on tiedossa kova vieraskierros helmikuun ensimmäisenä viikonvaihteena, kun pisteitä pitäisi saada sekä Porvoosta että Porista. Edellisenä viikonloppuna JPS saapuu Lappeenrantaan (su 28.1.) eikä edellisen päivän (la 27.1.) vieraspeli Kalliossakaan HIFK:iä vastaan ole helppo reissu.

Paperilta katsoen JPS ohjelma vaikuttaa aavistuksen helpommalta kuin Veiterän – he kohtaavat Mikkelin nuorisojoukkueen kahdesti ja niistä pitäisi viitaniemisten saada pisteet. Mutta miten käy Veiterää vastaan Kisapuistossa ja sunnuntaina 4.2. kotona Akillesta vastaan, se jää nähtäväksi.

Ylempään jatkosarjaan lähtevät kaikki pisteet mukaan ja sarjassa on luvassa kuusi tasokasta jääpallopeliä, joiden pisteet ovat hyvin tärkeässä asemassa kun mietitään asetelmia kevään ratkaisuja kohden.

Bandytoimitus