Veiterä tyrmäsi JPS:n Jyväskylässä. Tomi Hauska liekeissä…

Bandyliigan viimeisillä ottelukierroksilla vauhti kiihtyy ja pelien merkitys kasvaa. Tänään Veiterän edustusjoukkue osoitti Jyväskylässä, että lappeenrantalaisjoukkue on hyvässä iskussa ja peli alkaa olla uomissaan – ratkaisupelit lähestyvät.

Huomionarvoista tämän päivän voitossa oli se, että maalitilastoon tälläsi nimensä peräti seitsemän pelaajaa. Ahneimpia olivat tutut nimet: Aksi Seppänen, joka palkittiin joukkueen parhaan tänään sekä todellista läpimurtokauttaan pelaava Tepi Liimatainen. Heistä Liimatainen löytyy tehotilaston 7. sijalta: 17 ottelussa Tero on tehnyt 17 maalia ja syöttänyt 12. Aleksin tehot ovat 10 + 13, joka oikeuttaa tilaston 15. sijaan.

(Linkki Liiton tilastoon tästä)

Tänään kuitenkin Veiterän varsinainen tehopelaaja oli Tomi Hauska: merkinnät 1 + 4 kertovat Tompan roolista peliä tekevänä syöttökoneena. Tomin merkitys joukkueelle kasvaa sitä mukaan, kun pelien merkityksetkin. Erittäin älykkäänä joukkuepelaajana Tomi pystyy dominoimaan hyvän pallollisen pelin ja pelisilmänsä avulla keskialuetta ja jakamaan kirurgintarkkoja passeja hyökkäyksen kärkeen tai laidoille.

Tomi Hauska lisää A-maaotteluita tammi-helmikuussa Uljanovskin halli-MM -kisoissa.

Keskikentän moottori ja turboahdin: Tomi Hauska, tänään 1 + 4 Viitaniemessä.

Joukkueenjohtaja Lauri Segerman vastaili omaan innostavaan tapaansa pelin jälkeen muutamaan Bandytoimituksen kysymykseen tähän malliin:

”Tänään pelasimme hyvän, linjakkaan ja vauhdikkaan pelin, jossa oli onnistujia laajalla rintamalla.”

”Hieman ihmetytti, että kotijoukkue aloitti tänään heittämällä ja lyömällä pitkää meidän puolustuksen keskustaan. Onhan Rytkönen siellä hyvä, mutta tänäänhän oli hyvä pelikeli ja jää mainiossa kunnossa” Lauri kertoi.

Veiterän pelissä puolestaan näkyi halu pelata pallollisesti aktiivista peliä, jossa pelin dominointi kulminoituu pallonhallintaan:

”Oltiin sen suhteen nöyrällä asenteella liikkeellä. Joukkueena pelaaminen on tällä hetkellä meidän vahvuus, samoin liike. Harva joukkue Suomessa on nyt sellaisessa iskussa kuin tämä ryhmä”, analysoi kokenut jääpallomies joukkueen tilannetta.

Myös nuoret ovat ottaneet hyvin asemansa valmentaja Allu Nikishovin laatimissa kuviossa. Näin Segerman:

Loikkasen Tuukka pelasi tänään isoja minuutteja ja antaa hyvin happihetkiä meidän keskialueen ja kärjen pelaajille. Samoin Fedorovin Emppu on koko ajan kehittynyt yhä vaarallisemmaksi pelaajaksi, se nähtiin tänäänkin. Näistä nuorista on hyvä pitää kiinni”, toteaa Segerman ja samalla muistuttaa, että edarin mukana treenavat muutkin P21-pelaajat ovat kauden aikana ottaneet isoja askelia kohti edustustehtäviä.

”Ja sitten meidän varmat suorittajat, kuten Laibertin Mölli ja tänään erinomaisesti pelannut Topi Peuhkuri ovat kyllä hyviä – heitä ei ehkä liigassa arvosteta niin korkealle, mutta heillä on erittäin tärkeä asema meidän pelissä. Näitä pelaajia kuten tietysti myös Seppästä, Liimataista ja Hauskan velloksia on hyvä pitää silmällä.”

Laajemmin ajateltuna onnistumisia ei aina nähdä tilastoista tai nettijuttujen sisällöistä, setämies Lauri muistuttaa kuitenkin:

”Niin, ja tänäänhän nähtiin myös se, että Segermanin Emil kasvatti 100%:lla syöttötilastoaan. On erittäin hyvä juttu, että meiltä löytyy osaamista laajasti. Se korostaa joukkueena pelaamista, joukkueena onnistumista ja eteenpäinmenoa. Tämä on joukkueurheilun idea.”

Joukkueessa vallitsee tällä hetkellä hyvä tunnelma:

”Kaikki puhaltaa nyt yhteen hiileen ja meillä tässä toimiva combo. Sanoisin, että valoisin mielin voidaan mennä kohti aurinkoistuvaa kevättalvea…”, Segerman sanoo hieman arvoituksellisesti.

Veiterä suuntaan illan myötä vielä Ouluun, jossa pelataan tämän kauden viimeinen runkosarjaottelu nälkäistä kotijoukkue OLS:aa vastaan. Peli alkaa klo 13, jolloin moni lappeenrantalainen jääpallojännäri säätää itsensä LiveScoren taajuudelle…

Huomenna nyt sarjassa neljäntenä oleva JPS kohtaa kotonaan tänään HIFK:n kaataneen Botnian. Näyttää vahvasti siltä, että hyvässä vireessä oleva Botnia jatkaa voittokulkuaan ja voitolla OLS:sta Veiterä nousisi vielä yhden pykälän ylöspäin, neljänneksi. Noh, huomisella sarjatilanteella on vielä turha spekuloida, ja hyvin pian huomenna iltapäivällä ovat puolivälieräparit selvillä.

Ottelupöytikseen tästä

Etelä-Karjalan bandyväki toivottaa edarille hyvää pelipäivää huomenna Pakkalaan!

Bandytoimitus