Veiterä voitokas kotiturnauksessa

U12SM-osaturnaus pelattiin loppiaisena ihanteellisessa bandysäässä Kisapuiston tekojäällä. Turnauksessa pelattiin kahdessa lohkossa, kilpa- ja haaste, alkukauden tulosten perusteella. Näin kaikille joukkueille saatiin mahdollisimman tasaisia pelejä. Veiterän U12-joukkue oli saanut jalkeille hyvän ja tasaisen joukkueen ilman ”kärkijätkiä”.

Turnauksen ensimmäiseen peliin Veiterän vastustajaksi tuli kotijoukkueelle tuntemattomampi Vesta Helsingistä. Veiterä oli edellä alkuvihellyksestä saakka taukotuloksen ollessa 5–1 ja lopputulos oli tylyhkö 10–2. Vestan ehdottomasti paras pelaaja oli maalivahti, joka torjui ainakin viisi varmaa maalia. Veiterän kovimmat maalisepot olivat Jere Vaittinen neljällä ja Jonne Rikkinen kolmella pussilla. Peli oli Veiterälle omanlaista sisäänajoa pienen pelitauon jälkeen.

Lounas nautittiin liigahallin Lalli-ravintolassa. Maukkaan kana-aterian jälkeen vastaan luisteli alkukauden haastelohkossa pelannut Akilles. Veiterä paransi peliään rutkasti ja oli joukkueena hyvä sekä yhtenäinen. Taukotulos 4–0 ja lopputulos 9–0. Minttu Kankaanpää maalissa oli erinomainen, siitä esimerkkinä oli että kovan ja korkean Akilles-vedon Minttu torjui sormillaan maalin yli. Veiterän maalit tekivät Jere 3, Jonne 2, Jessica Kietäväinen 2 sekä Saipasta jääpalloon mukaan saadut pelikaverit Arttu Lankinen ja Touko Nurminen – heille maali mieheen. Voitolla Veiterä varmisti paikan loppuotteluun.

Kolmas peli oli periaatteessa merkityksetön, koska myös JPS/punainen oli varmistanut voitoillaan paikan loppuottelussa. Veiterä lähti peliin parantamaan peliään ja tutustumaan alkutalven hyvin pelannutta JPS:n pelitapaan. JPS oli perinteinen jääpallojoukkue, hyvin luisteleva ja palloa kierrättävä nippu. Veiterä pelasi ”ihan OK”, mutta se ei pelikentillä riitä vaan JPS:n pari liukasta poikaa olivat liian pahoja. Lisäksi Veiterä sortui muutamaan hölmöhköön virheeseen, joista JPS pääsi pelin päälle. Pelistä tuloksena tappio 2–5, JPS oli selvästi parempi.

Jännittävä finaali

Loppuotteluun päätettiin kahdesta isosta asiasta: vältetään virheitä ja nostetaan karvausta. Koska pelin tulee olla iloista niin karvauspelin teema oli vitsillä; jätetään maalivahti-Minttu yksin. Koko joukkue nosti linjaa 10 metriä kohti vastustajan maalia. Pienellä riskillä pyrittäisiin tekemään vastustajan avauspelistä mahdollisimman hapokasta päästen pallon riistoihin. Siinä myös onnistuttiin kun riiston jälkeen Jere teki 1–0. JPS tasoitti, mutta Jere teki taas johtomaalin kääntäen sen vahvasta yläkerran karvauspelistä. JPS tasoitti kuitenkin pelin ja taukotulos oli 2–2.

Finaaliottelun yksi käännekohta nähtiin 19. peliminuutilla, kun maalivahti-Minttu tuli erittäin rohkeasti ja oikeaoppisesti läpiajossa vastaan ja JPS:lle tuomittiin pilkku. Veto meni kuitenkin ohi ja Veiterä säästyi takaiskulta. Myös tilanteesta tuomittu 3 minuutin jäähy kestettiin. Tämän jälkeen 21. minuutilla Jere teki Roope Lavikan syötöstä kolmannen maalinsa vieden Veiterän johtoon.

Tämän jälkeen JPS/punaisen peli meni aavistuksen puskemiseksi ja Veiterän peli taas hieman vapautui. Veiterälle tuomittiin pilkku 26 peliminuutilla ja Jonne Rikkinen täräytti hirmukudin takarautaan, josta pallo ponnahti vauhdilla pois. Puusilmäinen tuomari ei tätä yksinkertaisesti nähnyt, ja maalia ei hyväksytty. Onneksi tilanne oli niin nopeasti ohi, ettei se vaikuttanut poikien ”koteloon”.

Veiterä jatkoi aktiivista pelitapaansa ja Jessica teki 29. minuutilla ansaitun maalin sinetöiden lopullisesti finaalin Veiterälle. Peli oli erittäin tasainen ja Veiterä venyi maalien myötä parhaimpaansa. Alkukauden jännityksestä ei ollut enää merkkejä, vaan joukkue uskalsi pelata rohkeasti ja karvata korkealta sekä ennen kaikkea myötäkarvaan valmennuksen pelikirjan mukaisesti. Hieno voitto, erityisen maukas kun tuntia aikaisemmin oli hävitty selvästi JPS/punaiselle.

Veiterällä oli koossa tasainen joukkue, joka pelasi nousujohteisesti. Pelitaktiikkaa noudatettiin hyvin välttäen isoja virheitä. Kun joukkueessa on vähintäänkin yksi laatupelaaja, joka kykenee maalintekoon ja vahvaan kahdensuunnan peliin, niin voitot ovat mahdollisia.

Joukkueessa pelasivat maalivahti Minttu Kankaanpää, Paavo ”Pave” Tolska, Jonne Rikkinen, Roope Lavikka, Jere Vaittinen, Jessica Kietäväinen, Teemu Haimila sekä Saipan ”pelikaverit” Arttu Lankinen ja Touko Nurminen. Joukkueen tsemppari-palkinnon pokkasi työteliäs Roope Lavikka, joka paransi peliään päivän aikana huomattavasti.

Seuraavaksi U12-joukkue pelaa sunnuntaina 15.1. käytännössä samalla rosterilla Varkaudessa, jossa vastassa ovat kovat OLS, HIFK, Narukerä ja JPS.

Haasteen vei WP 35

Veiterän U12SM-osaturnauksen haastelohko oli kaikkiaan hyvin tasainen. Lohkossa pelattiin kolme tasuria ja suurin maaliero oli 6 maalia, kun lohkon voittanut WP 35 voitti Botnian 6–0. Wepsut voitti haasteen finaalissa JPS/sinisen 3–1.

Turnaus oli kaikkiaan onnistunut, kiitos upean pakkassään eikä pakkanen laskenut alkuviikon ennusteeseen alle -15 asteen. Tuuli oli heikkoa ja Kisapuiston kenttä oli loistokunnossa. Jälleen kerran on todettava, että hyvissä olosuhteissa jääpallo on hieno jääurheilulaji. Kiitos kaikille talkoolaisille, päivä oli hieno koska Peli on parasta!

 

*  *  *