Veiterä voittojen tiellä: OLS nurin hyvällä pelillä

Sarjakärjen ja liigan alempaan puolikkaaseen jymähtäneen Olssin tasoero tuli selväksi puolentoista tunnin aikana. Tasaisen vauhdin taulukolla pelanneet joukkueet tekivät molemmilla puolikkailla samat maalimäärät: OLS ‒ Veiterä 2‒6 (1‒3)

Pelin jälkeen joukkuejohtaja Ilkka Hauska tavoitettiin kesken kaiken huoltotehtävien:

‒ Pelasimme tänään, oikeastaan koko tällä reissulla, tosi hyvin joukkueena. Tietysti ”kuumat pelaajat” näkyvät tilastoissa ja on hienoa, että heidän tekemistä arvostetaan, mutta kyllä me olemme joukkueena nyt tosi vahvoja.

‒ Tänään Olssia vastaan meidän liike ja syke olivat liikaa kotijoukkueelle. Peliä rakennettiin maltilla, palloa kierrätettiin minusta näyttävästi, puhetta oli kentällä aktiivisesti ja koko joukkueessa on hyvä luottamus pelikaveriin, kertoi Ilkka Hauska.

Kertoman mukaan molemmilla joukkueilla oli paikkoja tehdä runsaamminkin maaleja ensimmäisen jakson aikana:

‒ Kyllä me tehtiin Virtasen Pera tänään hyväksi, varsinkin ekan jakson aikana meillä olisi ollut paikka iskeä peli selväksi. Toisaalta Peuhkurin Topi piti meidän joukkuetta pystyssä samaan aikaan.

Toisella puoliskolla Veiterän paremmuus joukkueena tuli selvästi esille:

‒ Ohjauspelimme toimi hyvin ja OLS ei saanut omaa peliä käyntiin. Toisaalta hyvällä jalalla he olivat liikkeellä ja vaarallisia tilanteita syntyi nopeista vastaiskuista. Alakertamme pelasi tänään kyllä varmasti.

‒ Nyt viikonlopun tuomaripelistä on sanottava, että Antti Malaskasta on tulossa hyvä ja jämäkkä kunkku meidän sarjaan. Lisäksi nyt pohjoisen reissulla näki, että Torniossa Vellu Salmen ja Oulussa Rekilän Jykän otteissa näkyi Ruotsin sarjoista saatu kokemus ja yhteispeli päätuomarin kanssa.

Ottelu pelattiin erittäin hyvissä oloissa ja priimakuntoisella jäällä.

‒ Kyllä näkee, että Oulussa on olosuhteet kunnossa ja kenttä oli hoidettu esimerkilliseen kuntoon. Täällä tuntuu olevan kenttämesuilla ammattiylpeys kohdillaan, kiitteli Ilu Hauska ja astui linja-autoon valmistautuen pitkälle kotimatkalle kohti Kaakkoa.

Tähän tapaan pelattiin Pakkalassa:

OLS ‒ Veiterä 2‒6 (1‒3)

4 min Veiterä 0‒1 (Liimatainen, Hauska T.)
19 min OLS 10 min (Leiviskä, kiinnipitäminen)
27 min Veiterä 0‒2 (Fedorov, Hauska T.)
30 min OLS 1‒2 (Hartikainen, Pesonen)
32 min Veiterä 10 min (Seppänen, kampitus)
36 min Veiterä 1‒3 (Liimatainen, Peuhkuri E.)
42 min Veiterä 10 min (Laibert, kampitus)
Tauko
46 min OLS 2‒3 (Räisänen, Dolk)
58 min Veiterä 2‒4 (KL: Hauska V., Peuhkuri E.)
68 min Veiterä 10 min (Nurmi, väkivaltainen peli)
71 min Veiterä 2‒5 (Seppänen, Hauska T.)
72 min Veiterä 2‒6 (Hauska J., Hauska T.)
Kulmat: OLS 2, Veiterä 9
Jäähyt: 1 x 10 min, Veiterä 3 x 10 min
Päätuomari: Antti Malaska (Hki)

Nyt pidetään pieni huili. Ensi viikonloppuna on luvassa neljän maan A-maajoukkueturnaus Söderhamnissa, jonne Veiterästä matkaa Eetu Peuhkuri. M21-ikäluokan MM-kisat pelataan samoin tulevana viikonloppuna ja Emil Fedorov sekä muut nuoret jalopeurat suuntaavat puolestaan Vetlandaan.

Muu joukkue saa ansaittua lepoa tiivistahtisen alkukauden jälkeen. Ilkka Hauska pitää taukoa tervetulleena:

‒ Juu, nyt on hyvä vähän hautoa mustelmia ja paikkailla haavoja. Joukkue on kokonaisuudessaan hyvässä vireessä, mutta muutaman pelaajan kohdalla lepo tekee varmasti hyvää. Treenaamme kyllä kovaa tauon aikana, jotta pääasia ei pääse pojilta unohtumaan.

Bandyliiga jatkuu Veiterällä seuraavan kerran kotipelillä HIFK:ta vastaan keskiviikkona 13.12. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan mestarit voittoon!

Bandytoimitus