Kärkipaikka vankistui: nyt kaatui LRK

Veiterän pohjoisen reissu lähti käyntiin vauhdikkaasti. Tälle kaudelle Bandyliigaan nousseesta LRK Torniosta ei ollut riittävää vastustusta, ei Veiterälle eikä Tero Liimataiselle, jonka huippuvire jatkuu. Voitto Veiterälle numeroin 2‒8 (0‒4).

Bandyliigan marraskuun mieheksi valittu Tepi Liimatainen osoitti jälleen vaarallisuutensa. Ilta oli täydelleen Teron: tehot 4+1 kertovat siitä, että juuri nyt Liimatainen on liigan kovimmassa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti. Nuori ja lahjakas pelaaja on napannut Bandyliigan tehopörssin vakuuttavalla tavalla. Kun reilu neljännes on runkosarjaa takana, niin Liimataisen 21 tehopistettä (14+7) kertovat siitä, että tästä talvesta voi todella odottaa Liimataiselle läpimurtokautta. Olisi yllättävää, jos Teron nimeä ei olisi ympyröity isolla vihreällä tussilla myös A-maajoukkueen päävalmentaja Antti Parviaisen papereissa.

Tero Liimatainen. Lauantaina teho Gränsvallenilla 4+1 (kuva: MS-foto, Oulu).

LRK Tornio on nimivahva joukkue, jonka avausmiehistö koostuu todella kokeneista sekä nuoremman polven pelaajista. Se, että onko pelaajien ikä- ja kokemushaitari liiankin laaja, jää kauden mittaan nähtäväksi. Runkosarjan tässä vaiheessa näyttäisi siltä, että uuden liigajoukkueen pelillä ei vielä haastettu kunnolla viime talven mestareita.

Teron lisäksi Veiterän puolesta maaliverkkoa pöllyyttivät Tuke Loikkanen, Emppu Fedorov, Jamo Hauska ja Eetu Peuhkuri. LRK:n tehokkain oli nuori Joonas Hiltunen, 1+1. Koettu tappio ei varmasti tyydyttänyt torniolaisia, vaikka LRK-luotsi Markus Hiukka antoi rehdisti arvoa Veiterän osaamiselle tänään.

Torniossa ilmestyvä Lapin Kansa raportoi ottelusta: linkki LRK Tornion Facebook-sivulle.

Näin pelattiin Gransvallenilla, Remium Areenalla:

LRK ‒ Veiterä 2‒8 (0‒4)

3 min LRK 10 min jäähy (Smeds, kampitus)
3 min LRK 10 min jäähy (Pruikkonen, väkivaltainen peli)
5 min Veiterä 0‒1 (Liimatainen)
21 min Veiterä 0‒2 (Loikkanen, Liimatainen)
24 min Veiterä 0‒3 (Liimatainen, Hauska J.)
45+ min Veiterä 0‒4 (Liimatainen, Loikkanen)
Tauko
47 min Veiterä 0‒5 (Liimatainen, Fedorov)
54 min Veiterä 0‒6 (Fedorov, Hauska T.)
70 min Veiterä 0‒7 (KL: Hauska J.)
74 min Veiterä 0‒8 (Peuhkuri, Fedorov)
77 min LRK 1‒8 (Hyry, Hiltunen J.)
88 min LRK 2‒8 (Hiltunen J., Mokko)
Jäähyt: LRK 2 x 10 min / Veiterä 0 min

Ottelupöytis

Huomenna sunnuntaina pelataan Olssia vastaan Pakkalassa. Ottelu alkaa klo 13 ja sitä voi tuttuun tapaan jännittää LiveScoressa. Ouluun on luvattu sunnuntaille kohtuullista säätä: pilvipoutaa ja nollan kohdilla olevaa lämpötilaa.

Bandytoimitus