Veiterän joulukuun pelit Solidsport-palvelusta

Vallitseva pandemiatilanne on vaatinut urheiluseuroja poikkeuksellisiin toimintatapoihin kuluvan kisakauden aikana. Jääpallon Bandyliigan ottelut pelataan ainakin joulukuun ajan ilman yleisöä. Veiterä välittää seuraavat kotipelit Solidsport-verkkokananvan kautta. Esimerkiksi SaiPa SB käyttää samaa palvelua.

Veiterä kohtaa ensi lauantaina (12.12.) Kisapuistossa Porin Narukerän, joka nappasi, hieman yllättäen, pisteet Poriin parisen viikkoa sitten. Tuolloin ottelu päättyi Narukerän voittoon 5–2. Lauantain peli alkaa Kisapuistossa peli klo 17, ottelun seuranta alkaa klo 16:50.

Sitä seuraava kotipeli on pe 18.12., klo 19. Tuolloin Kisapuistoon saapuu hyvässä syysvireessä oleva JPS Jyväskylästä. Tätä kirjoitettaessa JPS johtaa Bandyliigaa, joskin pelimäärät ovat tilanteesta johtuen kovin erilaiset. JPS:n ja Veiterän Jyväskylän kohtaaminen jouduttiin siirtämään tammikuulle korona-altistumisen takia. Veiterä kohtasi JPS:n Suomen Cupin alkulohkossa ja tuolloin Veiterä otti voiton tasapeliin päättyneen 60 minuutin ottelun rankkakisassa.

Katso ottelut Solidsport-sivulta

Veiterän kotiotteluja pääset seuraamaan tästä linkistä

Solidsport-verkkopalvelu on maksullinen. Veiterän hallitus on päättänyt, että ottelun seurannan hinta on 9,80 €. Pelit joudutaan pelaamaan ilman yleisöä, niin seura ei saa muita myyntituottoja ottelutapahtumasta.

HUOMIO:
Vallitsevasta pandemia-tilanteesta johtuen emme valitettavasti pysty tarjoamaan kausikorttilaisille pääsyä kotiotteluihin. Kausikorttilaiset pääsevät ensimmäiseen pudotuspeliin maksutta näyttämällä kausikortin portilla.

Veiterän hallituksesta kerrotaan, että seuran taloudellinen tilanne on toistaiseksi vakaa, mutta vallitseviin määräyksiin liittyen tulonlähteitä on mietittävä harkiten:

– Kukin Bandyliiga-peli aiheuttaa Veiterälle useamman tuhannen euron kulut. Merkittävimmät menot koituvat erotuomaripalkkioista sekä kenttävuokrasta. Veiterä on pystynyt – hieman ottelusta riippuen – kattamaan ottelumenot pääsylippu- ja muilla myyntituotoilla, kertoo Anssi Peuhkuri.

Veiterän ja Solidsportin välinen sopimus on ottelukohtainen ja Veiterälle tuloutuu noin puolet myydyistä katseluoikeusmaksuista. Kyse on palvelun välityspalkkion normaalista hinnoittelusta.

– Pääsylippu Veiterän peliin Kisapuistoon maksaa 10 euroa. Solidsportin katseluoikeus on siis hieman edullisempi kuin yksittäinen lippu. Toivottavasti pandemiatilanne rauhoittuu ja tammikuussa pääsisimme pelaamaan yleisön eteen, toteaa Peuhkuri.

Veiterässä uskotaan, että joukkueen kannattajat tulevat otteluun mukaan myös maksukanavan kautta.

– Pyrimme toteuttamaan ottelutapahtuman myös verkossa niin ammattimaisesti kuin mahdollista. Viime kaudella toteutetut ottelustriimaukset saivat laajalti kiitosta hyvästä laadusta niin kuvan kuin selostuksen puolesta, Peuhkuri kiittelee talkooväkeä.

– Esimerkiksi YLE:n urheilutoimitus käytti meidän omaa kuvaa osana Urheiluruudun otteluvälähdystä viime kaudella.

– Kuvaamalla ja selostamalla ottelut suorana tehdään arvokasta jääpallon markkinointityötä. Uskomme, että peliä seurataan kiinnostuneena myös Porissa, miksei myös muualla Suomessa. Tiedämme, että pääkaupunkiseudulla Veiterällä on vankka kannattajakunta, joka pääsee nyt verkon välityksellä peliin mukaan.

Veiterän ja Narukerän selostajana toimii eteläkarjalaisittain tunnettu jääpalloprofiili Markus Iitiä, jolla on pelikokemusta liigatasolta ja palaajatausta maalivahtina antaa erinomaisen lähtökohdan seurata peliä ja välittää tunnelmat suorassa lähetyksessä Kisapuistosta.

Tervetuloa mukaan suoraan lähetykseen Kisapuistosta la 12.12. klo 16:50!

 

*  *  *