Auto-Kilta ja Ford tarjoavat Akilles-ottelun

Auto-Kilta Ford isompi

Tänään perjantaina pelattavaan Veiterän ja Porvoon Akilleksen Banndyliigaotteluun on vapaa pääsy. Otteluisäntä Auto-Kilta ja Ford tarjoavat ottelun. Veiterä kiittää ja kumartaa. Ottelu alkaa klo 19:00.

Auto-Kilta on pitkäaikainen Veiterän jääpallotoiminnan tukija. Lappeenrannassa muistetaan jo vanhastaan Auto-Killan ja Veiterän kiinteä yhteys.

Illan otteluun pelattaneen hyvissä oloissa ja Kisapuiston jää on saatu pidettyä hyvässä kunnossa, jään pahimmat pakkasen aiheuttamat railot on saatu hyvin hallintaan ja Kisapuiston kenttämiehet tarkkailevat jään kuntoa huolellisesti.

Illan ottelusta on odotettavisa mielenkiintoinen taisto: keskiviikkona joukkueet kohtasivat Porvoossa ja tuo ottelu päättyi tasalukemiin 3-3. Veiterä tuli vahvasti peliin mukaan toisella puoliajalla ja oli selvästi aktiivisempi osapuoli. Veiterä kesti hyvin myös Akilleksen kovan loppupainostuksen ja näin kaapattiin arvokas piste.

Illan ottelussa huomio kiinnittyy Veiterän tiiviiseen puolustukseen. Mikäli Akilleksen vaarallisimmat maalintekijät, jo vuosien takaiset maajoukkueen sotaratsut Sami ”77” Laakkonen ja Rasmus ”Rasse” Lindqvist saadaan pidettyä pois maalipaikoilta ja ilman palloa, niin Veiterä on vahvoilla.

Päävalmentaja Tuomas Erkkilä on useasti todennut, että Veiterän pelin tekeminen ja hyökkäyspeli perustuu puolustuksen tekemiin katkoihin ja niistä syntyviin hyökkäysvaihtoehtoihin keskialueelta lähtien. Vielä ei ole aivan varmaa joukkueen terveystilanne, mutta keskiviikon peli Porvoossa osoitti, että Veiterän pelaajamateriaali on riittävän laaja haastamaan myös sarjan kärkiporukat.

Puolustuksen lukkona on Veiterässä maalivahti Topi Peuhkuri. Voittopeli edellyttää Topilta huippusuorituksia ja niitä on nähty koko kauden ajan. Tärkempien pelien lähestyessä myös Hauskan veljesten tutkapari, Tomi ja Janne, ovat löytämässä oivan pelivireen. Illalla nähdään mitä nuoret maajoukkuepelaajat Matias Lehtonen ja kenties Tuukka Loikkanen tekevät – joko heiluu verkko?

Tällä hetkellä Veiterä on Bandyliigassa seitsemäntenä ja Akilles kakkosena. Botnia jatkaa sarjan kärjessä ilman pistemenetyksiä. Voitolla Akilles-pelistä Veiterä haastaa Narukerän, JPS:n ja HIFK:n muodostaman tiiviin kolmikon sarjan keskivaiheilla. Veiterällä on vielä kaikki saumat nousta puolivälierissä kotietujoukkueeksi. Se edellyttää kovaa nousua loppukauden otteluissa ja sopivasti ristiinpelaamista muilta joukkueilta.

Illaksi on luvattu rapeaa pakkassäätä, niin Ilmatieteen laitoksen kuin Forecankin puolesta:

Akilles-peli - ITLaitos

Foreca:

Akilles-peli - Foreca

Tervetuloa Auto-Killan ja Fordin tarjoamaan jääpallo-otteluun!