Taistelutasuri – Erkkilä tyytyväinen joukkueen ilmeeseen

Akilles – Veiterä 3-3 (3–1)

Veiterän edustusmiehistö osoitti hienoa venymistä Porvoon Pallokentällä keskiviikkoiltana noustua tasuriin sarjakakkosta vastaan. Tuomas Erkkilä näki ottelussa merkkejä parammasta.

Veiterä oli pelin alussa hieman varovainen:

”Noh, emmätie, tieksä, ehkä me vähän niin kuin kunnioitettiin vastustajaa, oikeastaan ihan turhaan”, aprikoi koutsi Erkkilä ottelun alkua.

Veiterän lähtökohdat olivat hieman haasteelliset, sillä kolme avauskymmenikön runkopelaajat oli poissa rivistä: Sasu Söderholm, Sakke Haapiainen ja Keni Mustalahti eivät päässeet mukaan eri syiden takia.

”Akilleksen eka maali oli upea: Legenda-Laakkonen pamautti 25 metristä ylämummoon. Sen jälkeen Akilles pääsi vähän varkain sellaisilla räkä- ja tsägämaaleilla jo 3–0-johtoon. Näytti vähän hankalalta siinä vaiheessa. Varsinkin heidän kolmas maali harmitti, kun se oli sellaista ping-pong-peliä ja lopuksi pallo Rassen (Lindqvist) lapaa ja maaliin”, summasi Erkkilä ensimmäisen 18 minsan tapahtumat.

Veiterä sai kuitenkin juonen päästä kiinni. Tero Liimatainen kavensi pelin Tomi Hauskan esityöstä 21. minuutilla. Ensimmäisen puolikkaan loppu oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista ja ainoat vaaran paikat tulivat kulmalyönneistä.

”Toiselle puoliajalle tultiin hyvin peliin mukaan ja me oltiin pallollisena paljon aktiivisempi ja aloitteellisempi. Meillä oli sellainen reilu puolen tunnin jakso, jossa tultiin tasoihin kahdella Janne Hauskan maalilla.”

”Me ansaittiin tämä piste. Hyvä taistelu kertoo siitä, että sarja on edelleen tasainen ja me voimme haastaa loppukauden aikana kaikki joukkueet liigassa”, Erkkilä näki.

Valmentaja kertoo vielä, että tänään joukkueen ehdoton sielu oli Tomi Hauska, jolta Porvoossa nähtiin vahva ottelu.

”Nostan hattua kyllä koko ryhmälle. Asenne ja focus olivat tänään kohdillaan ja se kertoo hyvästä tuloksesta. Tästä taistelutasurista otetaan hyviä asioita mukaan perjantain kotiotteluun”, valmentaja ennakoi.

Linkki Liiton tulospalveluu

Veiterä kohtaa perjantaina 22.1. klo 19 Kisapuistossa Akilleksen heti uudelleen.

Otteluisäntänä toimii Auto-Kilta ja otteluun on vapaa sisäänpääsy – tervetuloa seuraamaan huippujääpalloa!

–Bandytoimitus