Bandyliiga: terävyys ja rentous kateissa, Kerä vei pisteet

Narukerä – Veiterä 5–2 (2–1)

Sunnuntain vieraspeli Porissa ei tuonut toivottua tulosta edustusjoukkueelle. Ottelun alku oli jälleen vaikea ja Veiterä joutui takaa-ajajaksi. Päävalmentaja Erkkilän on mietittävä keinoja parantaa viimeistelyä.

Tuomas Erkkilä näkee, että nyt on porukalla etsittävä viisasten kiveä maalintekoon. Paikoitellen peliä pyöritetään näyttävästi ja joukkue hallitsee pelitapahtumia, mutta viimeiselle kolmannekselle kaivataan terävyyttä:

”No enmä tie. Sanotaanks silleen, että minähän en voi sinne kentälle mennä eikä siitä mitään tulisikaan. Me ollaan otettu nokkiin varsin tiukoissa peleissä ja tietty rentous puuttuu nyt viimeistelystä”, Erkkilä pähkäilee.

”Tuntuu siltä, että meidän jätkillä on hirveä kiire sinne hyökkäyspäähän. Syötöt ei tavoita omia pelaajia ja koitetaan sellaisia aivan mahdottomia ratkaisuja. Olisihan se hienoa, jos ne onnistuisi, mutta nyt pitää palata peruspeliin, yksinkertaistaa kuvioita ja se rentous – se pitää kaivaa jostain”, linjaa Erkkilä.

Valmentaja myöntää, että pistetavoitteesta ollaan pahasti jäljessä.

Kerä rankaisi tehokkaasti

Päivän ottelussa pallon hallinta oli tasapäistä. Narukerällä on tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista maalipyssyistä, Tomi Mustonen, joka rankaisi tänäänkin Veiterää kahdella osumalla. Toinen kokenut pelimies Esa Oksanen säestää hyvin Mustia ja tämän tyyppisiä pelaajille ei saisi jättää likaa tilaa.

”Minua hieman harmittaa, että pelaamme jatkuvasti hieman eri kokoonpanossa. Tänään puuttui työesteiden takia libero Keni Mustalahti ja hänen paikkansa otti Sakke Haapiainen. Sakke pelasi hyvin, mutta hänen paikalleen pitää sitten löytää uusi kaveri pakiksi”, Erkkilä sanoo.

Veiterän hahmo tänään Porissa oli maalivahti Topi Peuhkuri, jota voi lähitilanteissa ja läpiajoissa pitää voittavana maalivahtina, mutta yhtään maalia mokkekaan ei pelissä tee. Näin Erkkilä totetaa maalivahtipelistä:

”Topi piti meitä pystyssä tänään monessakin tilanteessa. Nyt on kenttäpelaajien aika näyttää omalla työllään kuinka tärkeitä Topin pelastukset ovat.”

Myös nuori Tuukka Loikkanen oli Veiterän kokoonpanossa Narukerä-ottelussa. Erkkilän mukaan Tuukka on ottamassa hyviä kehitysaskeleita jääpallouralla vaikka liigaottelussa pelitempo ja tilannenopeus vaatiikin vielä totuttelua:

”Tuukalla on hyvät ainekset nousta piankin liigatasolle, mutta nyt ei pidä hätiköidä. Veiterässä on muitakin hyviä nuoria tulossa liigajoukkueen porteille ja näkisin, että Tuukan esimerkki on rohkaiseva”, Erkkilä tuumii. Todettakoon, että ”Tuken” maajoukkuekaveri Jaakko Hyvönen iski maalin (rankkarista) ja valittiin Kerä-Veide -ottelun parhaana.

Työ- ja muiden kiireiden ohella Erkkilällä on pohdittavana muitankin murheita pelaajistonsa suhteen: Andy Ropon pelit ovat tältä kaudelta ohi: olkapää vaatii pitkän levon ja mahdollisesti leikkaushoitoa. Samoin Manu Puumalainen pelasi tänään kyynärpää vahvasti teipattuna – se näkyy pelaamisessa.

”Me tehdään nyt niin, että peruspelaamisessa keskitytään omaan suoritukseen ja ei turhaan vilkuilla sarjataulukkoa. Kautta on vielä jäljellä ja edelleen väitän, että ei tässä sarjassa ole sellaista joukkuetta, jota me ei voitaisi voittaa. Maaleja on päästetty kuitenkin vähemmän kuin OLS, Kerä ja HIFK.”

Rentouden Erkkilä toivoo tuovan tehoja myös maalintekoon:

”Tänään Porissa taisi olla 11 kulmuria, mutta niistä ei saada palloa maaliin. Kulma on aina vaarallinen maalintekotilanne ja ne tulisi hyödyntää. Puristetaanko liikaa mailaa ja ratkaisuja yritetään väkisin. Lisäksi meillä oli 6–7 sellaista maalipaikkaa, joista normaalisti meidän ukon tekee maalin”, pohdiskeli Erkkilä.

Veiterän maalinteossa onnistuivat Tomi Hauska ja Sasu Söderholm ja jatkossa onnistumisia vaaditaan muiltakin pelaajilta.

Veiterän edustusjoukkueen kausi jatkuu jo keskiviikkona Mikkelissä, jolloin kohdataan Kampparit viimeistä kertaa runkosarjassa. Tämän jälkeen on kahden ottelun sarjat WP 35:ttä, Akillesta ja HIFK:ia vastaan. Näissä peleissä tulisi oma peli saada uomiinsa ja rentous takaisin pelaamiseen.

Seuraava Veiterän kotiottelu pelataan lauantaina 9.1. WP 35:ttä vastaan. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

–Bandytoimitus