P15: Vierasvoitto Olssista

P15SM: OLS – Pasa/Veiterä YJ 3–6 (1–5)

Toinen ottelu oululaisia vastaan ei muuttanut Pasa/Veiterän ja OLS:n voimasuhteita. Vihreäpaitainen joukkue oli tälläkin kertaa liukkaampi, nyt numeroin 3–6. Peli pelattiin yhteisesti sovittuna Kisapuistossa. Sää ottelun aikana aika vaihteli auringon paisteesta lumisateeseen.

Olssi oli selvästi scoutannut PaVe:n pelitavan ja ensimmäisellä puoliskolla keltapaidat saivatkin ohjattua PaVe:n hyökkäykset reunoille ja varsinaisiin maalipaikkoihin ei päästy kunnolla. PaVe:n pelinrakentaja Samppa Äikäs oli merkitty paksulla tussilla Olssin fläppitaululla. Tämä vaati PaVe:n hieman muuttamaan pelitaktiikkaansa niin, että Eehoo Hämäläinen sekä sivutuet Veeti Tapanainen ja Eelis Mettovaara ottivat enemmän vastuuta pelin rakentamisesta. Ensimmäisen vartin jälkeen PaVe iski ensimmäisen maalinsa kulmurista ja ote kääntyi selkeästi PaVe:lle.

Ensimmäisen reilun puolen tunnin pelin jälkeen taululla olivat jo PaVe:n 0–4-johtonumerot ja pelitempo hieman laski. Tämä toi Olssin mukaan peliin ja Aksu Niskalan mailasta syntyi kavennus ennen puoliaikaa.

Toiselle jaksolle OLS lisäsi luistelua ja Aatu Murron maalilla tilanne kaventui jo numeroihin 2–5. Tämän jälkeen pelattiin kymppi ja PaVe:n liekeissä ollut Leevi Rissanen päätti Olssin kirin jo ottelun viidennellä osumallaan. Leevi oli kentän hahmo PaVe:n puolelta. Pelin loppuvaiheilla OLS:n Aatu Tiusanen pääsi vielä maalintekoon, josta loppunumerot 3–6 PaVe:lle.

Ottelussa tuomittiin hieman kovemmin pelanneelle OLS:lle kaikkiaan viisi 10 minuutin jäähyä Atte Lehtiniemen ollessa jäähykunkku. PaVe:sta ottelun lopun huili jäähypenkillä Rissanen estämisjäähystä. PaVe:n puolustuslinjassa pakit Nico Paananen ja Jomppa Hämäläinen pelasivat jälleen perusvarmaa pakkipeliä ja libero-toppari -kaksikko Eppu Puumalainen ja Eero Huomo hoitelivat omat tonttinsa provosoitumatta. Veikka Kotoneva ja Eemeli Metelinen tekivät tehokkaita vaihtoja keskialueelle antaen Sampalle, Eehoolle ja Leeville tilaisuuden pieniin hengähdystaukoihin.

Näin pelattiin:

15 min 0-1 PaVe / Leevi Rissanen iski Veeti Tapanaisen antaman kulman sisään
22 min 0-2 PaVe / Elmeri Hämäläinen siirsi pallon maaliin Samppa Äikkään syötöstä
(OLS aikalisä)
26 min 0-3 PaVe / Leevi toistamiseen kulmasta pallo reppuun, Elmeri tarjosi
34 min 0-4 PaVe / Leevi teki jo hattutempu: riistopallo, siitä maalille ja pallo sisään
42 min 1-4 OLS / Aksu Niskala viimeisteli Elias Alafrantin vapauttavasta syötöstä
43 min 1-5 PaVe / Leevi maalasi Sampan syötöstä
Tauko
62 min 2-5 OLS / Aatu Murto murtautui läpi ja viimeisteli hienon maalin
(67 min PaVe aikalisä)
73 min 2-6 PaVe / Leevi maalasi, Elmeri syötti
82 min 3-6 OLS / nuori Aatu Tiusanen taisteli pallon maaliin, loppuluvut.

Pasa/Veiterä P15 jatkaa SM-sarjaansa jo keskiviikkona 6.1., kun vieraaksi liukuu Kisapuiston jäälle paikallisvastustaja WiSu. Ottelu alkaa klo 16:15 – Tervetuloa seuraamaan nuorisojääpalloa!

Klikkaa tästä tulospalvelun taulukkoon

-Bandytoimitus