Ere Verhelä A-maajoukkueeseen

Veiterän edustusjoukkueen Ere Verhelä pukee tammikuun lopun maaottelutapahtumassa ylleen Jalopeurapaidan ja pääsee edustamaan Suomea maaotteluissa Ruotsia ja Venäjää vastaan. Kaikkiaan päävalmentaja Ari Holopainen on nimennyt turnaukseen 17 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Ere Verhelä on kasvanut viime vuosien aikana johtavaksi sivutuen paikan pelaajaksi kotimaisessa sarjassa. Kuluvan kauden 11 ottelussa Ere on osunut maalipuiden sisään seitsemän kertaa ja kuudesti hän on antanut maaliin johtaneen syötön. Yksi kympin jäähy on osoitettu Erelle. Näitä tilastoihin jääviä lukuja tärkeämmässä roolissa Verhelä on puolustustehtävissä: hän blokkaa kulmia ja laukauksia, pysäyttää vastustan peliä lankulla ja pallovarmana pelin avaajana on keskeinen linkki pelin rakentamisessa – kuten nykyaikaisen sivutuen kuuluukin olla.

Raamikas ja ulottuva, vuonna 1993 syntynyt Alakylän ja Veiterän kasvatti osoittaa, että myös ”kypsemmällä iällä” on mahdollisuus murtautua A-maajoukkueeseen: Erellä ei ole tilillään lainkaan aiempia poikien tai nuorten ikäluokkien maaotteluita. Verhelän perheessä maaottelukokemusta edustaa siskonsa Petra ”Petu” Verhelä (Skutskär IF), jolla on takanaan jo noin kolmisenkymmentä A-maaottelua ja nippu T-ikäluokan arvopelejä.

Ari Holopaisen permanentissa sivutukien paikalla aloittanevat vahvaa kautta pelaava Samuli Helavuori ja toisella Ruotsin ”kierroksella” oleva mikkeliläislähtöinen Juho Liukkonen. Verhelä antaa näille sotaratsuille hyvää taustatukea.

Ere Verhelä ottelussa Narukerää vastaan 5.1.2020 (kuva: VMH/Partic).

Mukana myös E. Peuhkuri, E. Fedorov sekä muita mielenkiintoisia nimiä

Valmentaja Holopainen on nimennyt joukkueeseen muitakin lappeenrantalaisyleisölle tuttuja pelaajia: keskikentällä peliä rakentaa Eetu Peuhkuri, jonka tuntevat kaikki Kisapuistossa – ja vähän muuallakin jääpalloa seuraavat. Toinen tuttu nimi on Veiterässä eliittipelaajaksi kasvanut ja Eetun tavoin nykyisin Vetlanda BK:ta edustava Emil Fedorov. He olivat mukana joulukuun neljän maan turnauksessa, jossa Suomi nappasi hienosti kakkossijan voittamalla Norjan ja Ruotsin. Venäjä vei sen tapahtuman nimiinsä.

Muita mielenkiintoisia ja kotimaisen Bandyliigan seuraajille tuttuja pelaajia ovat Jaakko ”Paaki” Hyvönen, joka on noussut kansalliseen kärkikastiin viimeistään tämän kauden aikana sekä Mikkelistä tuttu Kalle Lempinen, joka pöllyttää nykyisin vastustajien maalia tukholmalaisen AIK:n riveissä. Porvoolaista paikallisväriä edustaa lahjakas Rasmus Kettunen, joka on käynyt läpi ruotsalaisen jääpallolukiojärjestelmän ja varmastikin kärkkyy tulevina kausina pelipaikkaa Itämeren länsirannalta…

Yksi kiinnostava pelaaja Suomen joukkueessa on Niklas Holopainen, jonka jääpallogeenit ovat peräisin paitsi Ruotsissa Vänerborgin ja Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana toimivalta isältään Arilta myös Varkaudesta, josta Ari on lähtöisin. Isoisä Esko oli tunnettu jääpallopersoona Suomessa – 21 vuotta pääsarjassa, 278 ottelua ja 280 maalia – ja esiintynyt 98 kertaa A-maajoukkueessa. (Ari Holopaisella on tilillä 116 A-maaottelua.) Vielä varmistamattomien tietojen mukaan Porvoon ja Lappeenrannan maaottelut ovat Niklakselle ensimmäiset aikuisten maaottelut Suomen maaperällä.

Linkki Liiton uutiseen, jossa on luettavissa koko maajoukkueen kokoonpano.

Lappeenrannassa pelataan lauantaina 25.1. Ruotsi – Venäjä, alkaen klo 13 ja sunnuntaina 26.1. Suomi – Venäjä, samoin klo 13 alkaen. Tervetuloa seuraamaan maailman huippujääpalloa Kisapuistoon!

Veiterä onnittelee Ereä ja kaikkia maaotteluihin valittuja ja toivottaa hyvää pelionnea!