Green Friday Hifkille Kalliossa

Veiterä jatkoi vakuuttavaa menoa Bandyliigassa voittaen perjantai-illan ottelussa Hifkin 10–5 (5–2).

Ottelu pelattiin varsin huonoissa olosuhteissa, tummalla ja hyvin heikkokuntoisella jäällä. ISTV:n välittämästä lähetyksestä näki selvästi, että Helsingissä, Suomen pääkaupungissa, olosuhteet huippujääpallolle ovat todella surkeat. Onneksi väkeä oli kuitenkin lähtenyt katsomoon – kiitos HIFK:n taitavan lajimarkkinoinnin.

Ottelu oli suhteellisen tasainen ensimmäisen 35 minuutin ajan, ja numerot pysyivät sitkeästi 1–1:ssä. Ensimmäisen jakso viimeinen kymmenen minuuttia oli Veiterän ja taululle lyötiin taukonumerot 2–5, peli vaikutti olevan ohi.

Hifki kuitenkin kiri, ja toi numerot jo 4–5:teen, mutta sitä lähemmäs punanutut eivät päässeet. Sanotaanko niin, että Veiterä oli – ja on – parempi kaikilla osa-alueilla: pelin rakentamisessa, hyökkäysten viimeistelyssä, syöttöpelissä, maalivahtipelissä, puolustuspelissä. Mikään yllätys Veiterän voitto ei ollut. Yllätys olisi ollut se, että HIFK ei olisi hyytynyt Veiterän vahvan esityksen alla.

Noh, toisenlaisen näkökulman tarjoaa Jääpallon ystävät -facerapsa ja varmaan Hikfikin kotisivulle tulee aikanaan asiallinen ja kattava otteluraportti.

ISTV:n kuvaustoiminta ja ohjaus oli varsin asiantuntevalla tasolla, ottelua oli hieno seurata. Selostuksesta vastannut Bubi Wallenius piti kovasti HIFK:n puolia. Onneksi selostamossa aitoa asiantuntijuutta edusti Mr. HIFK-Bandy, ”Hra 47” eli Mika Mutikainen – hänen näkemys pelistä, pelaajatuntemus ja arviot myös vierasjoukkueen osaamisesta ansaitsee kiitoksen.

Veiterän jj Lauri Segerman kertoi ottelu jälkeen, että peli pelattiin hieman vajaamittaisella kentällä:

– Niin, olin ennen peliä keskustelussa kenttämesujen kanssa he kertoivat, että kentän pituus oli alle 100 metriä. Liitto on kuitenkin ohjeistanut seuroja siitä, että vähimmäismitta olisi tuo 100.

– Kenttää ei myöskään oltu valkaistu lainkaan. Palloa oli vaikea erottaa kentän pinnasta. Varmaan helsinkiläisille oli tullut kiire kentän kunnostuksessa ja oliko sitten niin, että ISTV:n takia peli piti pelata Kalliossa? Varakenttä Oulunkylä olisi tarjonnut pelillisesti paremmat olot, pohti Segerman.

Veiterän nihkeä pelin alku saattoi johtua juuri hieman kummallisista olosuhteista.

– Jäälämpällä olosuhde oli vielä hyvä, kun jää oli vain höylätty ja se oli varsin hyvin pelattavassa kunnossa. Kun peli alkoi, niin kaikkien yllätykseksi jäälle oli ajettu vettä vaikka mittarissa oli ”juhannuslukemat”, plus 7. Voi olla, että jätkät hieman pohtivat alitajuisesti olosuhteita ja se niin sanotusti ”harmitti”. Keskittyminen ei siten ollut aivan 100-prosenttista.

– Täytyy kuitenkin sanoa, että meidän keskikenttä, herrojen Tomi Hauska ja Eetu Peuhkuri ansiosta, oli tänään pelin moottori, joka ruokki Jannea (Hauska) ja Tepiä (Liimatainen) sellaiseen menoon, että HIFK:n hieman jo vanhentunut pakkikalusto ei vain pysynyt perässä. Olimme kuskinpukilla koko pelin.

Tero Liimatainen – Hifkintappaja. Kalliossa tehot 4+1 ja ansaittu pyttykerhon palkinto Helsingin illassa (kuva: MS-foto, Oulu).

Veiterän tehopelaajina olivat Tero Liimatainen (4+1), Janne Hauska (4+0), Tomi Hauska (2+1), Eetu Peuhkuri (0+4). Jäähyjä kotijoukkueelle tuomittiin 3 x 10 min, Veiterälle 4 x 10 min. Kotijoukkueen jäähyt päättyivät ennen täyttä aikaa, Veiterä pelasi vajaalla kaikki kympit täyteen. Päätuomarina oli tänään Matti-Olof Gustafsson Porvoosta.

Segermanin mielestä tästä voitosta otetaan paljon hyvää koko joukkueelle:

– Vaikeissa olosuhteissa pelattiin kuitenkin hyvä matsi. Lisäksi maalissa tänään pelannut Miika Kontra sai oikean tulikasteen kovassa paikassa. Ykkösveskari Topi Peuhkuri oli jäänyt opintokiireiden takia kotiin ja Miika täytti paikkansa hyvin. Se täytyy myös sanoa, että HIFK:n molari, nuori Pyry Kilpiö, osoitti olevansa liigatason veskari.

– Liimatainen, Hauskat, Peuhkuri tekivät kyllä vakuuttavaa jälkeä. Tämä kvartetti sai hyvää tukea Seppäsen Aksilta, Verhelän Ereltä ja koko joukkueelta. Todellinen vihreä perjantai Hifkille, summasi joukkuejohtaja Segerman.

Ottelupöytis

Nyt hieman herkistellään ja sunnuntaina Veiterä on valmiina kohtaamaan Botnia kotikentällä Kisapuistossa. Luvassa on kova peli, jossa ei ole varaan tuudittautua ennakkosuosikin asemaan. Botnia osaa varmasti oman maalin puolustamisen ja tähtää nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Ottelu Botniaa vastaan alkaa Kisapuistossa sunnuntaina klo 13. Tervetuloa kannustamaan mestareita jälleen tärkeässä paikassa!

Bandytoimitus