Kampparit kaatui Mikkelissä 8–4

Veiterän jatkoi voittojen tiellä toisessa BL-ottelussa. Ilta Mikkelissä tarjosi hyvävauhtisen ottelun loistavissa olosuhteissa. Veiterä oli parempi.

Veiterä lähti pelaamaan omaa peruspeliään, jossa vastustajalle ei anneta liikaa tilaa keskialueella ja oma puolustus pysyy tiiviinä. Hyvän tuloksen kruunaa varma maalivahtipeli ja laaja maalintekijäarsenaali. Tämä takasi hyvän tuloksen myös Mikkelissä.

– Kyllä Kampparit tuli hyvin peliin sisään ja saimme tehdä tosissaan töitä voiton eteen. Hiljalleen ote kääntyi meille ja saimme oman ruletin pelaamaan hyvin, kertoi joujo Lauri Segerman kotimatkan koittaessa.

Ottelu näytti ratkenneen jo ensimmäisellä puolikkaalla, jolloin tilanne oli jo 1–5 Veiterälle. Toisella jaksolla Veiterä hieman nosti kaasujalkaa, mutta neljän maalin ero lopussa kertoi joukkueiden tasoerosta:

– Maalintekijät onnistuivat hyvin tänään. Tomi Hauskalle hattutemppu. Lisäksi puolustuslinjassa Andy Ropo oli tänään todella varma, totesi Segerman.

Mikkelissä runsaslukuinen yleisö jaksaa kannustaa omiaan ja Hänskissä on tunnelma ns. katossa. Yleisö näki tänään hyvän ja vauhdikkaan ottelun, jossa tehtiin runsaasti maaleja ja jossa tuomarit jakoivat jonkin verran jäähyjä.

Kuluvan kauden yhdeksi puheenaiheeksi voi nousta tuomaritilanne Suomessa. Juuri nyt tilanne liigaerotuomarien osalta on haastava: lopettaneiden tai muista syistä taukoa pitävien oikeudenjakajien tilalle ei ole saatu nostettua uutta, kasvavaa tuomaripolvea, jolla voisi olla kiinnostusta kehittää omaa tuomarointiosaamistaan sille tasolle mihin joukkueet ja pelaajat tähtäävät.

– Niin, tuomareihin ei tämän päivän peli ratkennut, mutta on nähtävissä että ihan pian meillä on ongelma ellei tuomarirekrytointiin ja -koulutukseen saada ryhtiä. Uskoisin, että Torniota ja ehkä Oulua lukuun ottamatta tilanne on sama koko maassa, Segerman pohdiskeli ääneen.

Veiterä vetää huomenna torstaina kevyemmät harjoitukset ja valmistautuu Helsingin-matkaan:

– Joo, me lähdetään iltapäivän ratoksi ajelemaan kohti Kalliota ja illalla sitten isketään täysillä. Varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu ja toivottavasti tunnelma on Kalliossa on hyvä. HIFK osaa markkinoida hienosti tapahtumaansa ja lopussa sitten nähdään miten peli käy, ennakoi Lauri Segerman perjantain pelimatkaa.

Ottelu Helsingin Brakulla alkaa klo 19. Ottelu välitetään kotikatsomoihin Ilta=Sanomien TV:n kanavan kautta. Ne, jotka eivät ole treenaamassa tai muissa hyvissä harrasteissa, ohjautuvat varmasti erilaisten päätelaitteiden pariin ja jännittävät Veiterän otteitta suoran lähetyksen välityksellä.

Kampparit – Veiterä 4–8 (1–5), ottelupöytäkirja

Bandytoimitus