JPS vei kannun – ja pisteet. Kisapuistossa hieno tunnelma

Lauantaina pelattiin vuoden 2017 Jääpallon Suomen Cupista. JPS oli saapunut Lappeenrantaan, jossa Veiterän talkooväki oli loihtinut Kisapuistoon hienon tapahtuman. Monilukuinen yleisö sain nähdä tasaisen, vauhdikkaan ja jännittävän matsin, jossa JPS oli niukasti parempi.

Veiterä – JPS 3–4 (2–1)

Ottelun ensimmäinen jakso meni aavistuksen vahvemmin Veiterän merkeissä. Maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue JPS. Aina vaarallinen ja hyvällä sykkeellä pelaava Mikko Ryde Rytkönen osoitti miksi hän on edelleen kotoisen Bandyliigamme parhaimmistoa: 7 minuutilla pallo Veiterän verkkoon ja Veiterän oli ryhdyttävä aloitteellisempaan peliin.

Kotijoukkueen maalinteko alkoi 22. minuutilla, kun Janne Hauska pääsi maalivahti Topi Peuhkurin avaussyötöstä irti ja toi pelin tasoihin. Taukojohto 2–1 saatiin nuorten Tero Liimataisen ja Emil Fedorovin yhteistyöllä Tepin ollessa tällä kertaa maalintekijänä.

Toisella jaksolla olosuhteet hieman heikkenivät, kun heikko lumisade muuttui alijäähtyneeksi vedeksi ja jään pinnasta tuli ns. appelsiinijää. Tämä saattoi aavistuksen suosia suoraviivaisemmin pelannutta JPS:ää. Atte Hänninen pääsi tasoittamaan pelin Tatu Ässämäen syötöstä kun toista puolikasta oli pelattu 10 minuuttia. Veiterä piti johtoaseman, kun Tomi Hauska ampui rankkarista 3–2:teen, mutta jo kahden minuutin kulutta tästä, tunnin kohdalla, Sampsa Purhonen iski JPS:n tasoihin.

JPS siirtyi 3–4-johtoon Purhosen toisella osumallaan 11 minuuttia myöhemmin ja Veiterä pyrki kiivaasti rinnalle. Kotijoukkueen kova kiri ei auttanut ja JPS puolusti tiiviisti johtoaan – kentän laidalta arvioituna joskus hieman kyseenalaisin ottein:

”No joo, me oltiin vahvasti sitä mieltä, että pari pilkun paikkaa jäi päätuomarilta vislaamatta. Mutta nämä ovat näitä selityksiä, kovaa siellä sai puolustaa rankkarialueen sisällä, se on selvä”, Veiterän joukkueen johtoryhmästä tyydyttiin toteamaan muutama tovi pelin jälkeen.

JPS vei näin ollen kannun Jyväskylään ja valmentaja Esko Elli Tammilehdon suojatteja on syytä onnitella saavutuksesta. Viime vuonna JPS oli finaalissa kakkonen ja nyt oli voiton aika. Sampsa Purhonen oli ottelun hahmo ratkaisevien maalien merkeissä. Veiterän lankulta nähtiin myös muita hyviä suorituksia voittajajoukkueesta:

”Kyllä Ryde Rytkösen rooli on JPS:lle ihan keskeinen. Hän on edelleenkin hyvin laadukas pelaaja Suomessa. Lisäksi nuori Tatu Ässämäki on syytä nostaa esille jyväskyläläisistä. Hänestä JPS ja suomalainen jääpalloilu on saamassa uudenlaisen alakerran johtohahmon, jolla on poikkeuksellisen hyvä liike ja pelisilmä.”

Veiterän joukkue pelasi tasaisesti ja valmennusryhmästä todettiin, että tällä kerralla koko ryhmä pelasi tasaisesti ja joukkueen parhaana palkittu Topi Peuhkuri oli yksi monista onnistujista.

Kaikkiaan kotijoukkueen johtoryhmäläiset olivat tyytyväisiä tapahtumaan:

”Kyllä tämä oli hyvä jääpallotapahtuma ja -peli. Yleisö näki viihdyttävän ottelun, joka oli loppuun asti tasainen. Talkooväki oli tehnyt hienoa työtä, josta täytyy kiittää seuralaisia. Eniten jäi tietysti harmittamaan se, että kaksi tärkeää Bandyliigapistettä menivät Jyskälään, ne olisi kelvanneet meillekin”, valmennusryhmästä todettiin.

Kaikkiaan Kisapuistoon oli saapunut – varovaisten arvioiden mukaan – ehkä hieman alle tuhat jääpallojännäriä. Tämä lupaa hyvää ajattelen loppukauden ratkaisupelejä. Jokainen piste on nyt tärkeä ja joukkue tarvitsee kaikkien lappeenrantalaisten tukea mentäessä kohti kevättalvea.

Veiterä onnittelee Cup-mestari JPS:aa ja kiittää kaikkia tukijoitaan, jotka mahdollistivat hyvän ja vauhdikkaan jääpallotapahtuman talvisena lauantaina Kisapuistossa.

Veiterän pelit Bandyliigassa jatkuvat siten, että perjantaina 13.1. kohdataan vieraspelissä WP 35 ja sunnuntaina 15.1. joukkue matkustaa Helsingin Brakulle, jossa kohdataan HIFK. Molemmista peleistä on syytä kairata pisteen kotiin, jotta ollaan edelleen mitalipelivauhdissa mukaan.

Tästä ottelupöytäkirjaan

–Bandytoimitus