P15: Veiterä taisteli – OLS voitti

Veiterän hieman vajaamiehinen ryhmä puki pelikamppeet päälleen toistamiseen menneen 12 tunnin sisään. Vuorossa oli sovitusti joukkueen kotipeli OLS:aa vastaan. Eittämättä edellisillan kasikymppinen hieman vaikutti tämän päivän otteisiin…

P15 SM-sarjaa: Veiterä – OLS 7–8 (2–4)

Peli alkoi melkoisen odotetusti: 52 sekuntia kellossa, pallo Olssin verkossa ja päätuomari Juhis Kanniainen osoitti kohti keskipistettä… Samppa Äikäs jatkoi siitä, mihin edellisillan pelissä oli jäänyt.

Tämän jälkeen Olssin pojat (ja pari naista) heräsivät ja puolustivat tiiviisti. Mentiin peräti 11 minuuttia ja vasta sitten Aku Sarkkinen pääsi sivaltamaan tasoituksen. Kumpikaan joukkue ei esittänyt mitään pelilisiä hienouksia vaan lähinnä kyse oli siitä, kumpi joukkue puolusti tiiviimmin.

Ensimmäisen jakson lopussa OLS sai hieman enemmän otetta paitsi Sampasta myös pelistä. Varsinkin ensijakson viimeinen maali, 2–4, oli hieno jääpallomaali, jossa Sarkkisen Aku löysi Alafrantin Eliaksen hienosti kaaren tuntumasta ja siitä pallo lyömällä ohi sivuttaisliikkeessä olleen Veiteräveskari Niko Tanskasen. Näissä tunnelmissa mentiin koppiin.

Kopilla koutsi Nikkinen osoitti erinomaista pelisilmää pitämällä varsin tehokkaan, hyvin argumentoidun ja eksplikoidun kannustuspuheen. Eetun sanoma ei varmasti jäänyt kenellekään epäselväksi: nyt tarvitaan asennetta, se ratkaisee!

Toinen puoliaika alkoikin Veiterältä erittäin vahvasti. Kymmenen minuutin aikana Samppa oli polkenut kahdesti kentän läpi ja iskenyt yhden rankkarin sisään – Veiterä oli jälleen kuskin paikalla ja Olssin lankkuväki puolestaan kävi kuumana kuin formula-auton jarrulevyt Monacon osakisassa. Tässä tilanteessa kunkku Kanniainen joutuikin puhuttamaan oululaislankkua siihen malliin, että…

Pian peli oli jälleen tasan 5–5, Olssi meni johtoon 5–6, Samppa toi Veiterän tasoihin 6–6:teen ja oikea-aikaisen aikalisän jälkeen Samppa teki vielä seitsemännen maalinsa ja näytti siltä, että tämähän kääntyy Veiterälle. Kellossa oli menossa jo 72. peliminuutti.

Olssi sai kuitenkin henkeä päälle muutamista napakoista taklauksista, jotka tuomarikolmikko Kanniainen–MårdSiniaalto salli pelin tempon mukaisesti, ja tuli Alafrantin Eliaksen maalilla tasoihin. Tasatuloskin olisi maistunut (varmaan molemmille).

Aivan lopussa, pelattaessa jo aikalisästä annettua lisäaikaa, Olssin nuori ja lahjakas Aksu Niskala haisteli Veiterän alakerran pallon kierrätystä oikeaan suuntaan, katkaisi syötön ja vei keltapaidat johtoon 7–8. Veiterä sai lopussa vielä kulmurin, mutta suorasta lyönnistä palloa ei saatu maaliin. Näin pisteet Olssille ja viikonvaihteen saldo molemmille joukkueille oli voitto ja tappio.

Veiterän tehopelaaja oli Samppa tehden kaikki joukkueen maalit. Nyt voidaan sanoa, että panos oli kiitettävä. Maalivahti Niko Tanskanen merkkautti kaksi syöttöpistettä. Olssin parhaimpana voi pitää kaksikkoa Aku Sarkkinen (1+5) ja Elias Alafrantti (4+0). Myös maalivahti Otto Taskila oli tänään terävänä – torjuen yhden Sampan rankkarin ja useammankin pelitilanteista syntyneen maalipaikan.

Ottelun tauottua valmentaja Eetu Nikkinen summasi päivän pelin tähän tapaan:

 

Pöytäkirjaan tästä

Veiterän P15-joukkueen taival jatkuu seuraavaksi kohti Varkauden väliturnausta. Veiterän pelit pelataan perjantaina ja lauantaina. Varkaudessa kohdataan Akilles, Botnia sininen, Botnia valkoinen, HIFK ja Narukerä. Väliturnauksen pisteet lisätään alkusarjan päätyttyä sarjataulukkoon. Kaikilla peleillä on merkitystä kun laaditaan finaaliturnauksen lohkojakoja…

Seuraavan ”oikean” kotipelin Veiterä P15 pelaa helmikuun 12. päivä, kun Lappeenrantaan saapuu Kampparit Mikkelistä. Sitä ennen on jäljellä kaksi vieraspeliä WP 35:ttä ja JPS:aa vastaan.

–Bandytoimitus