Liimatainen kapteeniksi – Segerman, Peuhkuri ja Äikäs adjutanteiksi

Valmentaja Nieminen: Leiri pidetiin huippuoloissa ja treeneissä painettiin täysillä ja palavereissa aktivoimme puolustuspelin taktiikkaamme.

Veiterän edustusmiehistön valmistautuminen jääpallokauteen 2021–22 on hyvässä vauhdissa. Joukkue on treenannut kovaa viime ajat ja kulunut viikonvaihde vietettiin Savitaipaleen leirillä. Joukkue on valmis lokakuussa alkavaan kauteen: luvassa on vauhdikas turnaus Rättvikissä 8.–10.10.

Savitaipaleen leiri sisälsi sekä jäätreenejä ja oheisharjoituksia että joukkueen palavereja tulevan kauden pelitavoista ja tavoitteista.

Savitaipaleen leiriolosuhteet saivat päävalmentaja Tero Niemiseltä kehuja:
– Olkkolan Hovissa kaikki oli järjestetty kyllä viimeisen päälle. Ateriat ja kaikki oli mietitty urheilijoita varten ja toki tiedetään, Hovin nykyinen toimija Tommi Naakka on entinen huippu-urheilija, niin tänne on kyllä kiva tullaan uudelleen.
– Myös jäähallilla oli kaikki hyvin. Savitaipaleen jää on erittäin hyvä ja jätkät kehuivat sitä tosi hyväksi. Jää on meidän lajiin ajatellen sopivan kovaa ja muistuttaa pakkaskelillä olevaa ulkojäätä, Nieminen kehaisee.

Joukkuepalavereissa keskityttiin muutamiin pelillisiin teemoihin, joita Nieminen raottaa näin:
– Aktivoimme joukkuetta lähinnä puolustuspelaamisen kannalta. Me pidetään paljon palloa ja ollaan kaikkia vastustajia vastaan aktiivisia, mutta reagointipelimme ei viime kaudella ollut ehkä sillä tasolla mihin pystymme. Tähän tulee pientä muutosta.
– Kyse on siis lähinnä siitä, että meidän hyvä pallollinen puolustuspeli saa rinnalleen tiiveyttä, aktiivisuutta ja kovuutta, kertoo Nieminen.

Myös alustavia puolustuspään ryhmityksiä on mietitty:
– Joo, alustavia pohdintoja on olemassa, meillä on siihen paljon hyviä vaihtoehtoja.

Toisena palaveriaiheena oli kapteeniston valinta tulevalle kaudelle. Edustusjoukkueessa kapteenin nauhaa kantaa Tero Liimatainen, jolle tämä kausi ensimmäinen joukkueen kipparina. Varakapteeneiksi nimettiin kokeneet Emil Segerman ja Topi Peuhkuri sekä nuorta voimaa edustava Samppa Äikäs.
– Tepi on ottamassa seuraavia isoja askeleita urallaan ja hän on hyvä valinta kapteeniksi. Hän toimii esimerkillisesti ja tekee asiat urheilun ja lajin ehdoilla. Ja kuten tiedetään, niin hänellä tulee olemaan iso rooli ensi kaudella meidän pelissä, kertoo Nieminen.
–  Emppu ja Topi ovat tärkeitä profiileja meille kopissa ja sen ulkopuolella. Samppa puolestaan osoittaa omalla motivaatiollaan ja sillä, että panee aina treeneissä ja tapahtumissa 100 % likoon, paikkansa meidän kapteenistossa. Hän on myös seuramme sisällä esimerkki siitä, miten nuorena pelaajana voi ottaa isoja askeleita urallaan.

Veiterän edustusjoukkueen kapteenisto 2021-22: Edessä kapteeni (#62) Tero Liimatainen, vierellään varakapteenit Emil Segerman (#29), Samppa Äikäs ja maalivahti Topi Peuhkuri (kuva: Veiterä).

Joukkue on valmiina, pelitapa kehittyy Rättvikin leirillä

Päävalmentaja Tero Niemisen rinnalle valmennustiimiin on nostettu takavuosien liigajyrä Toni ”Toke” Taalikka, jolla on pitkä liigakokemusta Veiterästä sekä Kamppareista. Nieminen on tyytyväinen Token rooliin maalivahtivalmentajana ja reipasotteisena seuramiehenä kopilla:
– Toke on loistava kaveri ja hän tuo pukukoppiin hyvää Veiterä-henkeä.

Joukkue matkustaa Keski-Ruotsiin hallileirille Rättvikiin lokakuun alussa.
– Pelaamme siellä turnauksessa 8.–10.10. ja meillä on siellä ensimmäiset ison jään treenit tälle kaudelle. Kotijäällehän pääsemme vasta marraskuun puolella.
– Luvassa on kovia pelejä sikäläisen 1-Divarin joukkueita vastaan. On hieno juttu päästä kehittämään nyt kaukalossa sovellettuja oppeja ison jään peleihin ja harjoituksiin, Nieminen iloitsee.

Kotimaan tapahtumat alkavat Suomen Cupissa 5.–7.11. Oulussa pelattavassa alkulohkossa, jossa Veiterä kohtaa OLS:n, Hifkin ja Narukerän.

Kuten tunnettua, jääpalloilijan syksy on pitkä, mutta hyvä ja tehokas leiriviikonloppu Savitaipaleen huippuoloissa, hyvin rytmitetyt ison jään leirit ja pian alkavat tosipelit tekevät syyskaudesta siedettävän. Luvassa on lappeenrantalaisittain mielenkiintoinen jääpallokausi.

Bandytoimitus