Veiterällä onnistunut leiri Rättvikissä

Veiterän edustusjoukkue pääsi ottamaan tuntumaa isoon jäähän Rättvikissä, Leksands Sparbank Cupissa viikonvaihteen aikana.

Leiri- ja turnaustapahtumassa joukkueen pelillisenä pääteemana oli puolustuspelaaminen ja sen kehittäminen. Valmennuksen mukaan siinä onnistuttiin pääsääntöisesti, sillä viidessä pelissä päästettiin vain kahdeksan maalia. Kehitettävää jäi vielä, jotta puolustamista saadaan aktiivisemmaksi.

Joukkueen päävalmentaja Tero Nieminen oli tyytyväinen leiriin:
– Oli hieno leiri. Kaikki järjestelyt ja fasiliteetit olivat loistavat.
– Saimme hyvää tuntumaa isoon jäähän ja mikä tärkeintä, saimme kehitettyä pelaamista turnauksen aikana.

Turnauksessa joukkueiden taso hieman vaihteli, mutta tämä ei Niemistä haitannut:
– Pääpaino tällaisessa tapahtumassa oli keskittyä omaan pelaamiseen ja sen kehittämiseen. Tottakai, tavoitteemme oli voittaa turnaus, mutta tällä hetkellä olemme joukkueena vasta matkan alussa ja tässä turnauksessa se riitti toiseen sijaan.
– Täytyy kyllä ihastella ruotsalaista jääpallokulttuuria ja -osaamista. Vaikka joukkueet, joita vastaan pelasimme, eivät olleet ruotsalaisia kärkipään jengejä, niin jokaisen joukkueen pelaaminen oli hyvin organisoitua. Tämä näkyi varsinkin puolustuspelaamisessa ja osittain myös hyökkäämisessä.

Veiterän valmennusjohto on hieman muokannut joukkueen puolustuspelaamista viime kaudesta. Näin Nieminen kuvaa leirin antia tässä mielessä:
– Saimme turnauksen otteluista informaatiota, kuinka tekemämme pienet muutokset toimivat. Pystyimme olevaan tiiviinä, varsinkin kun puolustimme syvällä, siihen olemme tyytyväisiä.
– Korkeammalta puolustaessa meillä on vielä tekemistä. Sitä meidän tulee pohtia valmennuksen ja joukkueen kanssa tulevina viikkoina. Uskon, että löydämme keinoja sen kehittämiseksi.

Tuukka Loikkanen vastasi kolmanneksen Veiterän 12 maalista turnauksen neljässä ottelussa. Lisäksi tilille osui yksi syöttöpiste. Kaikkiaan 8 pelaajaa kirjautti nimensä turnauksen maalitilastoihin (kuva: Veiterä).

Muutosten myötä valmennus sai myös informaatiota pelaajista ja pelaajien rooleista:
– Joukkue muuttui hieman viime kaudesta ja pyrimme löytämään uusille pelaajille roolit, joilla he voivat tuoda mahdollisimman paljon omaa osaamistaan joukkueen käyttöön.
– Muutos viime kauteen on siten merkittävä, että kaksi suuressa pallollisessa roolissa ollutta maajoukkuetason pelaajaa vaihtoi maisemaa, Niemisen viitatessa Ere Verhelän ja Eetu Peuhkurin Ruotsiin-muuttoon.

Pelaajamuutosten myötä Veiterä kokeili myös viime kauden pelaajistoa osin uusia pelipaikkoja.

Veiterän joukkueenjohto ja taustatiimi onnistui myös tehtävässä hienosti:
– Iso kiitos kuuluu Joujo-Hatelle, joka hoiti ennakkojärjestelyt ja käytännön toiminnan yhdessä huollon kanssa. Timi ja Reiska hoitovat huoltotehtävät ja Eetu Nikkinen uurasti pitkää päivää keittiön puolella.
– Eetulla oli kova urakka ja esim. perjantaina hänen ”vuoronsa” kesti aamukuudesta puoleen yöhön. Ja kun vielä tiedetään, että millään ”normimäärällä” nämä urheilijat eivät pidä konetta käynnissä, niin Eetun panos oli sitäkin tärkeämpi.

Joukkueen majapaikassa IK Jarlin yhteismajoituksessa aamiaispöytä oli katettu runsailla eväillä. Johan Segerman näyttää Veiterä-nuorille esimerkkiä puuro- ja leipäannoksen keräämisestä (kuva: Veiterä).

Veiterä oli majoittunut aivan Rättvikin jääpallohallin läheisyyteen IK Jarlin tukikohtaan, jossa oli hyvät tilat koko joukkueelle. Paikka oli 500 m päässä hallista ja se helpotti hyvin myös liikkumista ja toimintaa leirillä.
– Paikka oli ihanteellinen, majoituimme isoissa tuvissa ja pelaajat viettivät aikaa yhdessä. Tämä oli myös joukkuehengen hitsautumisen kannalta tärkeä osa leiriä, Nieminen summaa leirin antia.

Rättvikin reissu oli bussilla 1908 kilometriä, Turun kautta. Matkaviihteenä mm. korttipöytä, jossa pelattiin paskahousua ja muita kivoja seurapelejä matkan aikana (kuva: Veiterä).

Veiterän pelit Rättvikissä:

Veiterä – Rättvik IFK U 3–0 (Liimatainen, Reponen, Loikkanen)
Veiterä – SIF Norrtelje 3–1 (Puumalainen, Liimatainen, Loikkanen)
Gustafsbergs IF BK – Veiterä 3–2 (Huuhtanen, Loikkanen)
Djurgårdens IF BandyVeiterä 2–2 (Valtanen, Äikäs)
VeiteräFinspångs AIK Bandy 2–2 (Liukkonen, Loikkanen)

Tähtäimessä Cup-finaali

Veiterä valmistautuu seuraavat viikot marraskuun alussa pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen. Veiterä matkustaa pe–su 5.–7.11. Ouluun, jossa kohdataan Narukerä, OLS ja HIFK.

Veiterä ottaa Suomen Cupin tosissaan:
– Kyllä meidän tavoitteenamme on voittaa Oulun lohko ja päästä Cup-finaaliin. Suomen Cup ei ole meille mikään harjoitusturnaus, vaan lähdemme voittamaan tätä kilpailua, ilmoittaa Tero Nieminen.
– Cup on loistava välietappi tässä alkukauden vaiheessa ja jos pääsee finaaliin, niin se antaa vielä piristysruiskeen kauden keskellä.

Veiterä treenaa seuraavat viikon lujaa ja on siten valmiina Oulun Cup-lohkopeleihin.

 

Bandytoimitus, kuvat: Veiterä