P15 ja P17: Yhteismaaleissa voitto Mikkelissä

P15SM: Kampparit – Pasa/Veiterä YJ 14-6 (9-0)

P17SM: Kampparit – Veiterä/Pasa YJ 1-11 (1-6)

Etelä-Karjalan jääpallonuoret kävivät lauantaina pelimatkalla Etelä-Savossa. Tässä lyhyet kertomukset päivän tapahtumista:

P15-ikäisten ottelun alussa PaVelle satoi ”pakkeja taivaalta” – mutta pelin alettua huomattiin, että Kampparit saivat lisää hyökkääjiä: peli oli ”ohi” jo reilun vartin jälkeen: Leevi ”Kukkis” Kukkasniemi oli paukuttanut neljä maalia ja Antti Torniainen yhden.

PaVe ei saanut omaa konseptiaan mitenkään kasaan 1. puoliskolla ja Kampparit pätki tasaiseen tahtiin vielä kolme maalia lisää. Sitten olikin jo PaVen aikalisän aika ja asennekeskustelut käyntiin… Sen jälkeen Kampit eivät saaneetkaan kuin yhden häkin. Sitten olikin tauon paikka.

Toiselle jaksolle päästiin pelaamaan hyvälle jäälle. Tauon aikana lankkuryhmä Jeri & Topiantti antoi vain yhden ohjeen: ”miettikääpä asennetta tauon ajan. Me mennään kahville…” Se tepsi ja kopista kömpi hyvin latautuneen oloinen PaVe.

Toisen jakson aikana peli painettiin jatkuvasti Kamppareiden päätyyn ja vähän jo ehkä avokaulaisen rotsin asenteella toiselle puolikkaalle tullut Kamppipuolistus joutui poimimaan palloja omasta verkosta tuon tuosta. Okei, PaVe ei päässyt kuutta maalia lähemmäs, mutta asenne oli kohdillaan. Kova yrittäminen johti myös siihen, että tuomarimaestro Bonde Aho joutui passittamaan PaVen Leevi Rissasen ja Eppu Puumalaisen kertaalleen istumaan kymppiä. Jäähyenkin aikana PaVe sai taistelua tasaväkisesti alivoimalla, tehtyä yhden maalin ja Eppu istui koko jäähyn.

Toisen jakson taisteluilme oli mahtava ja osoitus siitä, että PaVe ei alistu alikynnessä – esitys oli myös hyvä myrskyvaroitus siitä, että hyvällä jäällä pelattaessa joukkue on todella iskukykyinen. Siitä kertoo toisen puoliskon jaksovoitto numeroin 6-5. Harvoinpa Kampparit ovat jaksotappioita tällä kaudella kärsineet…

Maalit merkittiin Samppa Äikkäälle (3), EeHoo Hämäläiselle (2) ja Leevi Rissaselle (1+2). Maalilla Niko Tanskanen syttyi myös hyvään taisteluun – kuten koko alakerta, libero Nico Paananen, pakit Lauri Rissanen ja Jomppa Hämäläinen ja sivutuet Eemeli Metelinen ja Veeti Tapanainen.

Alempina keskikentällä pelanneet Eppu Puumalainen ja Eelis Mettovaara hoitivat hommansa kakkosjaksolla oikein hyvin. Veikka Kotoneva suoritti tehokkaasti vaihtopelaajan tehtävää pelatessa miltei kaikkia pelipaikkoja matsin aikana. Kopissa pelin jälkeen vallitsi miltei riehakas tunnelma – voimme vain arvailla, mitä puhistiin kotijoukkeen ottelupalautteessa…

Ottelun jälkeen PaVen peluutuksesta vastannut vt. valmentaja Jeri Hämäläinen puhkesi runolliseksi: ”Kyllä nyt voip kehua meidän kippari Samppaa. Luistin liikkui upeasti ja syöttölöitäkin Samppa jakoi hienosti Leeville ja EeHoolle.”

”Samppa näytti mikkeliläisille kentällä ja katsomossa minkä tasoinen pelaaja hän oikein on, myös alaspäin pelaamisessa hän näytti esimerkkiä kaikille – kapteenin arvoista työtä”, hehkutti Hämäläinen.

P17 jyräsi Kampparit

Pienen tauon jälkeen päästettiin pykälää vanhemmat nuoret irti. Voimasuhteet ovat P17:ssa kääntäen toiset kuin nuoremmissa: ottelun kuva oli se, että VeiPa hyökkäsi ja Kampit puolustivat minkä taisivat. Kotijoukkueen maalilla Jere Korhonen yritti pysäyttää laukauksen jos toisenkin. Olisiko ottelun aikana tullut kolmisenkymmentä torjuntaa, joka on jääpallo-ottelussa aika paljon. Osa torjunnoista oli sellaisia, joissa VeiPan Ville Hämäläinen yksinkertaisesti yritti iskeä pallon Jeren läpi. Ei onnistunut.

Taukotulos 1-6 kertoi omaa kieltään ottelun kulusta. Kamppareiden ainokaisen pamautti kulmurista Särkän Ville. Toisella puoliajalla VeiPa jatkoi samaa myllytystä ja hyvin harjoiteltu Jura-Jura-hyökkäys puhkoi mustien keskialueen emmentaaliksi. Jere Oravuo joutui venymään pallon tielle kokonaista 7 kertaa koko matsin aikana.

VeiPan osalta ottelupöytiksessä oli seuraavia merkintöjä:
Kalle Pesonen (7 maalia), Riku Ikävalko (1+3), Topi Pesonen (1+1), Ville Hämäläinen (1+1), Niklas Karhu (1 maali), Kerkko Äikäs (2 syöttöä) mv Jere Oravuo (1 syöttö), Ville Leinonen (1 syöttö) ja Paavo Huuhtanen (1 syöttö). Ei jäähyjä.

P17-joukkueen valmennusjohto Jouni Huuhtanen-Jarmo Kyllönen totesi pelin jälkeen seuraavaa:

”Liike alkaa olla jo hyvällä tasolla, niin luistimen kuin pallonkin.”

”Näinhän helposti käy, että pelin tuloksen ratkettua pelinteko menee vähän kuskaamiseksi, mutta tänään ei oikeastaan syyllistetty siihen. Uskoisimme, että kovemmissa peleissä tuota kuskaus-ilmiötä ei pääse syntymään, siinä mielessä pelimme on kehittynyt hyvälle mallille”, Huuhtanen ja Kyllönen pohtivat.

P17-joukkueen viimeinen sarjapeli on viikon kuluttua Varkaudessa WP 35:ttä vastaan. Tuossa pelissä ratkaistaan myös se, missä P17SM-sarjan finaalipelit (välierät ja mitalipelit) otellaan: jos VeiPa voittaa, niin finaalit ovat Lappeenrannassa, mikäli tulee takkiin, niin finaalit ovat Kämärillä. Yksinkertaista.

P15-ikäluokan seuraava matsi on tulevana tiistaina Kisapuistossa WiSu:ja vastaan. Tuossa pelissä ratkotaan paikkakunnan jääpallohegemoniaa ja kas, siinäpä on panosta kerrakseen.

Bandytoimitus