P15SM-sarja: Pasa/Veiterälle pisteet Mikkelistä

P15: Kampparit/N – Pasa/Veiterä YJ 3–8 (1–6)

Etelä-Karjalan P15-joukkue PaVe kävi torstai-iltana Hännin kentällä ryöväämässä pisteet Kamppareiden nais-/sekaryhmältä. Hyvässä kelissä, mutta hieman raskaalla jäällä pelatussa ottelussa nähtiin tiukkaa vääntöä aivan loppuvihellyksiin saakka. Kamppareiden naisryhmä teki pelin toisella puolikkaalla tiukemmaksi kuin numerot kertovat.

Ottelu oli siirretty alkukaudesta ”keskelle talvea”. PaVe:n lähtiessä matkaan Lappeenrannasta oli ryhmä varustettu sadeasuilla ja sydvesteillä – ilmeisesti osalla joukkueesta oli jo mielessä kevään venemessut ja seilaukset Saimaalla. Hänniin saavuttaessa jääpallokeli oli kuitenkin mitä parhain: +2 asetta, ei tuulta ja sadekin oli tauonnut siten, että jääkone veti veden jään pintaan…

Ottelu alkoi napakalla PaVen painostuksella. Paremmalla liikkeellä ollut vihreäpaitainen ryhmä sai painettua pelin Kamppari-päätyyn, ja jo reilun vartin jälkeen taululla olivat 0–4-lukemat, kun EeHoo Hämäläinen oli tekaissut hattutemppunsa ja Samppa Äikäs oli iskenyt yhden kulman sisään. Puolen tunnin kohdalla Samppa teki vielä toisen, jota seurasi Kamppareiden pikainen kavennus (Reetu Pekonen). Aivan ennen taukoa Eppu Puumalainen pääsi täräyttämään pilkulta taukonumerot 1–6.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue lähti kokeilemaan muutamia pelillisiä juttuja… Kokeiltiin korkeampaa karvausta (no joo, onnistui jonkin aikaa…), nopeampia avauksia alakerrasta ylös keskialueelle (ei oikein…) ja selvempää ohjauspeliä puolen kentän tasalta (toimi jotenkin…).

Puoliajan maalinteon aloitti PaVe. Eelis Mettovaara pääsi ohjaamaan Sampan syötön maalin edestä hallitusti ykkösellä sisään ja numerot olivat jo 1–7. Siten PaVen poikien mieliin hiipi, että ”tämähän olikin tässä, koska syödään?” ja Kampparit pääsivät uudelleen pelin juonesta kiinni. – Pekosen toisella ja P13-apupoika Marcus Ukkosen maaleilla (hieno vaparilaukaus kattoon) mustapaidat hiipivät jo hieman lähemmäs.

PaVella oli kyllä paikkoja ratkoa eroa enemmänkin, mutta Kamppareiden maalilla oivallisesti torjunut Josefiina Voutilainen piti joukkuettaan pystyssä ja näin Kampparit välttyivät enemmältä repsahdukselta. PaVen otteen herpaantumiseen saattoi vaikuttaa se, että matkassa oltiin ”real old school” -tyylillä, eli 1+10 pelaajan ryhmällä. Viimeisellä kympillä Samppa pääsi vielä sivaltamaan lähietäisyydeltä yhden osuman ja loppuluvut 3–8 oli siinä.

Tällaisia tietoja löytyi ottelupöytiksestä:
Elmeri Hämäläinen 3 + 1
Samppa Äikäs 3 + 1
Veeti Tapanainen 0 + 3
Eemeli Puumalainen 1 + 0 ja 2 kybän jäähyä
Eelis Mettovaara 1 + 0
Joonatan Hämäläinen 0 + 1

Jomppa 750

PaVen #21 Joonatan Hämäläinen pelasi tänään(kin) oikeana puolustajana. Hikihän siinä tuli, mutta tonttikin pysyi päällisin puolin puhtaana ja tilille yksi syöttöpiste.

 

Pelin jälkeen PaVen takalinjoilla luutinut Jomppa Hämäläinen ja Kamppareiden yleispelaaja ja joukkueenjohtaja Susanna Lempinen juttelivat tähän tapaan:

 

Pasa/Veiterä YJ:n pelit jatkuvat heti lauantaina – matkalla Mikkeliin, jossa kohdataan kivikova Kamppareiden P15-poikien joukkue.

-Bandytoimitus