P15 PaVe päätti kauden voitokkaasti – katso kuvat ja valkkahaastattelu

Kaukalopalloa:
PaVe – Lauritsalan Visa/punainen 4–3 (1–1) (RL)
Lauritsalan Visa/valkoinen – PaVe 3–10 (2–3)

Pasa/Veiterä yhdistelmäjoukkue päätti kautensa Lauritsalan Visan järjestämään kaukisturnaukseen ja joukkueen saunailtaan. Päivällä pelattiin kaksi voitokasta ottelua LaVi:n ryhmiä vastaan ja illalla vedettiin kausi pakettiin palautekeskustelun, saunomisen ja bandyn puhumisen parissa. Toki osa illanviettoväkeä nautti myös VSK:n mestaruudesta Ruotsin puolella…

Päivän pelit osoittivat, että vaikka jääpallopoikien mailankäsittely ei ollut aivan niin taitavaa, niin luistin liikkui mallikkaasti. Melko objektiivisesti voi sanoa, että PaVen poikien liike oli sen verran vauhdikasta tänään, että LaVi kaatui nimenomaan pelinopeuteen ja PaVen vauhtiin.

Toki joukkueet olivat kohdanneet toisensa sekä kaukalossa ja isollakin jäällä kauden aikana, mutta nyt oli tosi kyseessä. Toimitsijapöydälle oli ladattu sen verran hienot mitalit ja pokaalit, että voitto kiinnosti kaikkia.

Ensimmäinen ottelu oli jännittävä, joka ratkesi vasta rankkareissa. Lauritsalan Visan punainen ryhmä puolusti hienosti ja heidän maalivahti oli todella hyvä: hän torjui ainakin viitisentoista varmanoloista maalipaikkaa, joissa normaalisti (siis isoon maaliin pelattaessa) Leevi, Samppa, Veeti, Eelis ja Eppu olisivat vaivatta vipanneet pallot paikoista reppuun. LaVin maalivahti oli kiistatta ottelun hahmo.

Peli päättyi 3–3 ja siitä mentiin rankkareille. PaVelta onnistuivat Samppa Äikäs ja Eppu Puumalainen maalinteossa – erityismaininta menee PaVen Eero Huomolle, joka torjui kaksi vaikeaa rankkarivetoa polkkareillaan. Eeron venymiset tärkeällä hetkellä takasivat avausvoiton.

Turnauksen toisessa ottelussa kohtasivat Lauritsalan Visan punaisten ja valkoisten ryhmät. ”Jäsentenvälisessä” ottelussa punainen oli etevämpi numeroin 6–2.

PaVen toinen peli oli LaVin valkoisia vastaan, jotka joutuivat ”tuleen” oman lohkopelinsä jälkeen. Ottelun alku osoitti, että PaVe oli potkun edellä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin suhteellisen tasaista vääntöä ja vasta toisen erän toisella minuutilla Eemeli Metelisen tekemä 4–2-osuma vei PaVen karkuteille. Pelin lopussa PaVen onnistui tekemään reilunoloisen eron ja näin kultaiset mitalit ripustettiin PaVen pelaajien kaulaan.

Ottelut pelattiin napakalla 2 x 20 min peliajalla ja ottelu aloitettiin aina puhtaalla jäällä. UK-Areenan yläparvella oli kussakin pelissä mukavasti yleisöä, vanhempia ja faneja, jotka antoivat tapahtumalle mukavan fiiliksen.

Näin PaVen pelit menivät

PaVe – LaVi/pun 4–3 (RL)

13 min 0–1
14 min 1–1 (Leevi Rissanen)
Tauko
21 min 2–1 (Leevi toistamiseen)
25 min 2–2
30 min 2–3
33 min 3–3 (Samppa Äikäs)
Rankkarit: PaVe 2, LaVi 1 – PaVe voittajaksi

LaVi/valk – PaVe 3–10

1 min 0–1 (Samppa)
7 min 1–1
15 min 1–2 (Leevi)
18 min 2–2
19 min 2–3 (Leevi)
Tauko
22 min 2–4 (Eemeli Metelisen kaukoveto upposi sisään)
27 min 2–5 (Leevi)
29 min 3–5
31 min 3–6 (Leevi)
33 min 3–7 (Lauri Rissanen nousi alakerrasta ratkaisijaksi)
33 min 3–8 (Samppa)
35 min 3–9 (Leevi)
38 min 3–10 (Samppa)

Näin kaksi voittoa toi PaVelle voiton turnauksessa, jonka jälkeen jaettiin palkinnot, ja – kyllä – niissä luki että ”Kaukalopallon SM-turnaus”. LaVin tavoitteena oli järjestää kansallinen nuorten (C-jun) turnaustapahtuma, mutta joukkueita ei tällä kertaa tullut riittävästi. Näin voidaan sanoa, että PaVe nappasi ”Kisapuiston mestaruuden”. Myös naapuriseura WiSu:a oli kyselty mukaan tapahtumaan, mutta nyt pelattiin vain LaVin ja PaVen voimin.

Otteluiden ratkettua turnauksen jury Janne Borgström ja Teppo Ryhänen palkitsivat turnauksen parhaana pelaajana PaVen Samppa Äikkään.

Voitto-ottelun jälkeen joukkueen toisena valmentajana ollut Juuso Kärmeniemi jutteli näin videokameralle:

Pokkarikuvia päivän peleistä:

kaukis1

Leevi (#22) rouhi aloituksia PaVelle. Eemeli ja Samppa tarkkana…

 

kaukis2

Leevi on ampunut juuri kohti LaVin maalia, tästä taidettiin saada 2-1 -johto-osuma. Samppa, Eemeli ja Eppu seuraavat tapahtumia.

 

kaukis3

Vaihtopenkille riitti tänään poikia vaikka vain 10 kaveria oli mukana. Lauri (vas.), Samppa ja Eemeli neuvonpidossa.

 

kaukis4

Veikka (edessä) ja Eelis (#15) olivat aktiivisia molempiin suuntiin pelattessa.

 

kaukis5

Eerolla oli verrattain vähän hommia maalilla, mutta rankkareissa hän oli mies paikallaan. Eppu, Nico ja Veikka varmistavat takatolppaa.

 

kaukis6

Nico pelasi varmaan puolustuspeliä, jossa välillä oli mahdollisuus myös nousta kohti vastustajan maalia.

 

kaukis7

Jahas. Puolustajana Epulla (#26) oli muutama heti aikaa ottaa vähän rennommin. Samppa ja Eemeli (#30) hätyyttlivät LaVi/valkoisen maalia.

 

kaukis8

Kulmaväännöt olivat jääpallopojille hieman vieraampaa peliä, mutta hyvinhän siitä Veikka (#14), Lauri ja Nico selvisivät.

 

kaukis9

Eemeli (oik.) teki ratkaisupelissä tärkeän 4-2 -osuman ja sepäs ihmetytti. Eppu tilanne jo nauratti.

 

kaukis10

Peliaika on täynnä, kausi on ohi! Taulussa voittolukemat ja Eemeli näyttää tuulettamisesta mallia .

 

 

kaukis11

Turnauksen mvp:ksi nimetty Samppa haki palkinnon Janne Borgströmiltä.

 

kaukis13

… Ja sitten oli voittopokaalin nostamisen vuoro!

 

kaukis14

”Kisapuiston mestaruus” -turnauksessa kolmenneksi sijoittunut Lauritsalan Visan valkopaitainen joukkue.

 

kaukis15

Voittajajoukkue. Edessä vas.: Eemeli Metelinen, Eero Huomo, Lauri Rissanen ja takarivissä (vas,): valmentaja Juuso Kärmeniemi, Veikka Kotoneva, Eelis Mettovaara, Samppa Äikäs, Leevi Rissanen, Eemeli Puumalainen, Veeti Tapanainen, Nico Paananen ja valmentaja Eetu Nikkinen.

 

kaukis16

Näin hienoa poksua ihmeteltiin joukkueen saunaillassa – kiitos Artolle!

 

-Bandytoimitus