P17: Fiilis löytyi, rökälevoitto WP:n kustannuksella

Veiterän P17-joukkue kokosi itsensä nopeasti lauantaista ja palasi sunnuntain ottelussa WP 35:ttä vastaan omalle tasolleen.

Kuvia P17 Veiterä-WP 35 -ottelusta.
Kuvia saa käyttää kuvaajan mainiten, kuvaaja: Jouni Tiitinen.

Ottelu oli Veiterälle ns. kohtalon peli. Eilinen tappio Olssia vastaan nostatti kysymyksiä poikien asenteesta, halusta ja ymmärryksestä pelata täyttä ottelua. Ottelun alku osoitti, että Veiterä oli tänään hereillä, halukas pelaamaan vahvasti ja karistanut lauantain möröt mielestään.

Maalinkarkelot alkoivat jo 3. minuutilla, kun Samppa Äikäs pamautti kaukolaukauksella yläkulmaan ohi maajoukkuemokke Juuso Erosen. Viiden minuutin kuluttua tästä Lauri Moisio pääsi lähietäisyydeltä tekemään 2‒0 Veeti Tapanaisen oivallisesta syötöstä. WP 35 kavensi 3‒1:teen 37. minuutilla (Jere Jokinurmi) ja jaksoi päättyi Sampan toiseen maaliin 43. minuutilla ‒ myös kaukolaukauksella.

Tauon jälkeen Veiterä lisäsi höyryä ja eteni jo 5‒1-johtoon kolmella Sampan maalilla. Tämän jälkeen pääsi Veeti Tapanainen iskemään, vihdoin, kulmurin sisään ja pian Veeti Hyvärinen oli tarkkana riparipallon kanssa ja ujutti numeroiksi jo 8‒1, peli sillä selvä ja kellossa 76 minuuttia. Jere Jokinurmi teki vielä toisen WP:lle. Lopussa Samppa surffaili pari häkkiä lisää ja päätti maalinteon rankkariin 88. minuutilla.

 

Vaikka voitettiin, niin eipä siellä kopissa pelin jälkeen mitään reivejä pidetty: valkka Eetu Nikkinen kertasi pelin opit.

 

Puolustaja Eero Huomo (vas.) ja hyökkääjä Samppa Äikäs kuuntelivat huolella Eetun puheet. Lämmin mehu maistui pelin jälkeen.

Ottelupöytäkirja paljastaa, että vaikka maalintekovastuu kasautui Sampalle, niin syöttäjiä löytyi: Eero Huomolle tehot 0+4, ja muut maalintekijät Veksti Tapanainen, Late Moisio ja Pikku-Veeti kirjauttivat yhdet syötöt. Maalivahti Niko Tanskanen pelasi jälleen hyvän ottelun ja nappasi yhden syöttöpisteen kuten kapteeni Eemeli Metelinen.

Tuomarikolmikko KaijansinkkoKaipiaVerhelä piti järjestystä yllä ja komensi kotijoukkueen pelurin kahdesti kympille WP:n istuessa kuudesti kymppiä.

Pelin jälkeen valmentaja Eetu Nikkiseltä taisi irrota hymykin:

Veiterän P17-nuorten pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna: lauantaina kohdataan sarjakärki HIFK kotoisella Kisapuiston jäällä, sunnuntaiksi matkataan Poriin Karhupaanalle Narukerää vastaan.

‒Bandytoimitus