P21: Veiterä voitti Akilleksen

NBL: Veiterä – Akilles 5-2 (1-1)

Keskiviikkoillan vesisateessa Veiterä saalisti kaksi tärkeää sarjapistettä Porvoon Akilleksen kustannuksella. Tasaisen ottelun ratkaisi kotijoukkueen asetta parempi yhteispeli ja kestävyys.

Hankalissa oloissa pelattu ottelu ei tarjonnut suuria hienouksia. Ottelun alussa Akilles painoi vimmatusti päälle ja hankki ensimmäisen vartin aikana usean kulmatilanteen, mutta ei saanut niistä osumia. Akilles meni kuitenkin johtoon, joka kotijoukkue kuittasi ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla tehtiin aluksi maaleja tasatahtiin. Molemmat joukkueet hukkasivat mm. yhdet rangaistuslaukaukset. Viimeisen vartin aikana Tero Liimataisen ja Tuukka Loikkasen osumille kotijoukkue pääsi 4-2 -johtoon. Aivan ottelun lopulla Veiterälle tuomittiin vielä rangaistuslaukaus Akilleksen puolustajan pelatessa palloa jään pinnassa. Santtu Nurmi asettui rohkeasti pallon taakse ja sijoitti tyylikkäällä jääpallolyönnillä pallon maalin oikeaan alanurkkaan. Akilleksen muuten hyvin pelannut maalivahti ei aivan ylettänyt Sanen sijoitukseen.

Näin pisteet jäivät Kisapuistoon.

Nuorten Bandyliigan jatkopelit

Veiterä sijoittuu runkosarjassa neljänneksi. Vielä on muutama sarjaottelu jäljellä, mutta ne eivät muuta sarjatilannetta. Nousujohteisesti sujunut kausi varmisti paikan mitalipeleissä, ja vastaan asettuu kovin mahdollinen: Botnia-69 Helsingistä. Toisen välieräparin muodostavat JPS ja Akilles.

NBL-Veiterän sijoitus

P21-sarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat kaksiosaisen välieräsarjan 1.-4. ja 2.-3. Ottelupäivät ovat tiistai 16.2 ja tiistai 23.2. Sarja aloitetaan alkusarjassa huonommin menestyneen kotikentällä. Välieräsarjan voittajat pelaavat finaalissa ja hävinneet pronssista sunnuntaina 28.2 paremmin alkusarjassa menestyneen kotikentällä.

Veiterä P21 joukkueen kevät jatkuu välierä- ja mitalipelien suhteen seuraavasti:

Tiistai 16.2, Kisapuisto (1. välierä): Veiterä – Botnia (klo 20)
Tiistai 23.2, Oulunkylä (2. välierä): Botina – Veiterä
Sunnuntai 28.2 (finaali- tai pronssiottelu): ??? – Veiterä

Nuorten Bandyliigaa on siis tarjolla Kisapuistossa vielä tiistaina 16.2. Samana iltana pelataan tämän välierän esiotteluna P15SM-sarjassa tiukka paikalliskamppailu Pasa/Veiterä – WiSu. Tuo ottelu on merkitty alkavaksi klo 18:15.

Tervetuloa kannustamaan Veiterän ja Pasa/Veiterän nuoret voittoon.

-Bandytoimitus