Tahtoa, taitoa ja taistelua – P11 hopealle Jyväskylässä

jkl
Jyväskylän SM-osaturnauksen finaalissa kohtasivat Veiterä ja WP-35. Pronssista mittelivät Kampparit ja JPS

 

Veiterä P11 joukkue matkasi viime lauantaina Jyväskylään kauden neljänteen ja viimeiseen SM -osaturnaukseen. Joukkue joutui jättämään edellisen osaturnauksen (Mikkelissä) väliin flunssa-aallon iskiessä joukkueeseen. Mutta Jyväskylään matkasi lauantaina tervehtynyt ja päättäväinen joukkue. Kahdeksan joukkueen turnauksessa Veiterä eteni puhtaalla pelillä finaaliin. Tilastojen valossa finaaliin pääsyä olisi voinut pitää pienenä yllätyksenä; sillä viime talvena Jyväskylän turnauksesta oli tuliaisina ollut pelkkiä tappiota ja pieninkin niistä oli 0-19. Mutta P11-joukkue on osoittanut huimalla tavalla kuinka vuodessa voi tapahtua positiivista kehitystä. Joukkue on mitellyt tällä kaudella tasapäisesti kaikkia joukkueita vastaan ja talven kolmesta aikaisemmasta SM-osaturnauksesta on plakkariin jäänyt kaksi neljättä sijaa ja yksi pronssi.

Lauantaina joukkue osoitti todellista päättäväisyyttä ja taistelutahtoa parantaen otteitaan ottelu ottelulta. Alkusarjan ensimmäisessä ottelussa oli havaittavissa pientä aamukankeutta, mutta helpohkossa pelissä Kampparit pinkki jäi altavastaajaksi tuloksella 4-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui Kampparit musta ja valmennus ennakoi ottelusta tulevan vaikean ja siten painottikin pelaajille koko joukkueena puolustamista. Joukkue osoitti täydellistä sitoutumista sovittuihin asioihin ja ottelusta ei jäänyt jossiteltavaa: 7-0 Veiterälle. Kolmannessa ottelussa vastaan luisteli JPS sininen ja ottelun voittaja eteni finaaliin. JPS oli tulosten valossa ennakkosuosikki, mutta Veiterän pelaajat paransivat otteitaan entisestään luistellen JPS:n nurin numeroin 5-2.

Finaalissa vastaan asettui WP-35 Varkaudesta, joka Veiterän tavoin oli edennyt puhtaalla pelillä alkusarjasta finaaliin. Finaali pelattiin lumisateessa, joten varsinaisia jääpallokauneuksia kentällä ei nähty. Ottelu oli säästä huolimatta todella vauhdikas ja ratkaisua haettiin viimeisille minuuteille asti. Veiterä loi aktiivisempana useita maalipaikkoja ja voittoa tarjoiltiin parin tolppalaukauksen verran sekä useilla muilla hyvillä tilanteilla. Maaliin palloa ei kuitenkaan saatu, vaikka se oli jo kerran tyhjänäkin. Sen sijaan WP-35 onnistui ottelun kolmanneksi viimeisellä minuutilla hyödyntämään Veiterän pienen virheen ja meni 1-0 johtoon. Taistelu tasoituksesta avasi WP:lle vielä toisen maalipaikan viimeisillä sekunneilla ja ottelu päättyi varkautelaisjuhlaan numeroin 2-0.

Finaalipaikka ja hopea oli Veiterän pelaajilta upea suoritus ja etenkin tapa, jolla joukkue ne itselleen sai; Pelaamalla ja taistelemalla joukkueelle viimeiseen asti. Päivän aikana kentällä nähtiin hienoja yksilösuorituksia, mutta jokaiseen niihin liittyi tavalla tai toisella koko joukkue; antoi ratkaisevan syötön, taisteli joukkueelle vaparin, luisteli koko kentän läpi, pelasti viimeisenä pallon maaliviivalta, torjui varman maalin ja laukoi pallon ylänurkkaan. Joukkue.

Turnauksen ”paras suoritus” -palkinnon nappasi Janne Virta. Janne teki päivän toisessa ottelussa jäätävän hienon klassisen jääpallomaalin. Sivulle levitetystä syötöstä mies karkasi vasemmalta läpi ja ampui sektorista pallon millin tarkasti yläkulmaan. Veiterän muista maaleista turnauksessa vastasivat: Kasperi SavolainenJanne VirtaOula KettunenNiilo Puhakainen ja Joonatan Hämäläinen.

Veiterän P11 on nyt SM-osaturnauksensa pelannut tältä kaudelta ja seuraavana on edessä kauden huipentumana SM-lopputurnaus, joka pelataan maaliskuun 4.-6.päivä Varkaudessa.

 

Alla vielä kuvia päivän otteluista:

6.2.16_5
Pasa Bandyn kasvatti Joonatan Hämäläinen uurasti koko päivän ottelusta toiseen. P13 ja P15 pelejä pelaava Joonatan on tottunut kovaan vauhtiin.

 

6.2.16_3
Niilo Puhakainen toi palloa päättäväisesti ylös ja rakensi Veiterän peliä

 

6.2.16_6
Päivän hienoimmasta osumasta vastasi Janne Virta. Janne pelasi muutenkin parastaan – ahertaen laajalla rintamalla.

 

6.2.16_7
Aake Riikkinen (numero 10) oli elementissään Jyväskylässä. Finaalissa sisukas Aake haki voittoa WP:tä vastaan ottamalla ilmapalloja vastaan vastustajan kenttäpuoliskolla.

 

20160206_113230-1

Joukkueen viimeinen lukko oli maalivahti Urho Kari,  joka pelasi turnauksessa kaksi nolla peliä.

 

20160206_113134-1
Ottelut pelattiin Viitaniemen tekojäällä ja turnausjärjestelyt oli hoidettu todella mallikkaasti isäntäseuran(JPS) toimesta. 

 

20160206_131948
Puoliajalla ei vain huilailtu, vaan käytiin läpi taktiikkaa ja asioita jotka oli tehty oikein.

 

20160206_141807
Jyväskylässä nähtiin joukkue isolla J:llä, joka teki töitä yhdessä.

 

WP_20160206_17_34_35_Pro
Tappio finaalissa oli karvas pelaajille ja tunteet olivat monella pinnassa. Mitaliseremonioiden jälkeen hopea lämmitti kuitenkin jo mieltä.