Peuhkuri J. Siriukseen, Määttälä Bottaan

Veiterän BL-miehistö uudistuu ensi kaudeksi. Kuten aiemmin on jo tiedotettu, niin Joonas Peuhkuri seuraa isäinsä luistimenjälkiä ja matkaa Uppsalan Siriukseen. Hyvän nosteen uralleen Lappeenrannasta hakenut Tero Määttälä puolestaan palaa kasvattajaseuraansa Botniaan. Myös pari muuta pelaajavaihdosta on tiedossa, niistä voidaan hieman myöhemmin.

Veiteräväki osoittaa kiitossanansa niin Joonakselle kuin Terolle kuluneista kausista ja toivomme heille menestyksekästä jatkoa huippujääpallon parissa. Vaikka näille helsinkiläiskaverille ei vielä kaakkoismurteen miet ja siet oikein tarttuneet, niin sekä Peuhkuri että Määttälä ovat niin lappeenrantalaisyleisön kuin seurayhteisön mielestä ”meidän veiteräläisiä”.

Veiterän edustusjoukkue paahtaa jo täysillä kohti tulevaa kautta. Joukkueen kuivaharjoituksia vetää tunnettu lappeenrantalainen urheiluprofiili Risto ”Ripo” Kangas. Hänen vetämissä kuivatreeneissä hikoilevat myös seuran NBL- ja P17-joukkueiden pelaajat.

Edari on aloittanut myös jääharjoitukset UK-Areenalla ja tahti on hyvä: joukkueen harjoituksissa tempo on korkealla ja pelihuumori kukkii kuin lehmukset Ainonkadun varella. Yksi syy tähän on hyvin sujunut jääpallokausi 2014-15, jolloin Veiterä – ehkä joidenkin yllätykseksi – nappasi Suomen Cupin voiton ja lopulta palasi mitalikantaan. Menestys ruokkii joukkuetta yhä parempaan suorituksiin, yhä terävempää kuntoon.

Tulevalle kaudelle edarin tavoitteet eivät voi olla lainkaan heikommat. Tomi Hauskan paluu kotiseuraansa kertoo Veiterän pyrkimyksestä palata takaisin kotimaisen sarjan kärkikastiin. ”Tompan” paluu Veiden harjoitusrinkiin on silminnähden tuonut ryhtiä paitsi joukkeen myös koko seuran tekemisiin. Myös eräitä muita, hyvin mielenkiintoisia pelaajaneuvotteluja on käynnissä. Veiterässä tuntuu olevan imua, jonka myös tukijat ja media ovat huomanneet.

Tavoitteellinen harjoittelu näkyy myös siinä, että aiemmin jo ”vanhoiksi sotaratsuiksi” luokitellut pelaajat painavat kuivaharkoissa tosissaan ja täynnä intoa. Nuorten tehtävänä on sparrata ja haastaa vakiokalustoa ja Ripo Kangas seuraa pelaajien otteita kokonaisvaltaisesti. Syksyn Ruotsin leiripaikoista kisataan jo nyt…

Valmentajien osalta nähdään myös muutoksia, kun edaria vetänyt kaksikko Juuso Pyysing-Toni Saukkonen päätti 4-vuotisen valmennusurakan pronssivoittoon. Valmennuskuvioista voimme kertoa hieman myöhemmin lisää.

Nuorille roolia ja vastuuta, tähtäin tulevaisuudessa

Joukkueen uudistuessa nuoret pelaajat tulevat haastamaan konkareita niin kuntopolulla kuin jäälläkin. Tulevaisuudessa Veiterä paitsi tähtää kansalliselle myös kansainvälisille kentille. Seuran tilanne aikuispelaajien, Nuorten Bandyliigan ja P17-ikäluokan osalta on hyvä. Pelaajaringit ovat suhteellisen laajoja ja pelaajisto on lahjakasta. Etelä-Karjalan Urheilu-Akatemiaan on tyrkyllä puolet P17-joukkueen aloituskentällisestä ja kaverit odottavat jännittyineinä tulevia päätöksiä akatemiapaikoista.

Veiterä nostaa tietoisesti nuoria mukaan edarin harjoitusrinkiin ja tarjoaa siten hyvän jääpallolisen kasvuympäristön lajilahjakkaille nuorille. Veiterä on Itä-Suomen jääpallon lippulaiva ja seuran on tarkoitus kehittää edutusjoukkueen ja huippu-urheilullista toimintaansa niin, lähitulevaisuudessa pelaajisto on valmis kamppailemaan tasavertaisesti myös Maailman Cupin turnauksessa.

Tätä työtä tukee vankka taustaorganisaatio, joka on myös vahvistumassa lähipäivinä uusilla toimijoilla. Seuran hallinto tekee määrätietoisesti tulevaisuustyötä, jonka tarkoituksena on kehittää paitsi veiteräläistä jääpalloa ja pelitapaa myös suomalaista jääpallotoimintaa kohti kansainvälistä tasoa.

Uusista pelaaja- ja muista uutisista voidaan tiedottaa lähiaikoina. Veiterän merkitys pelaajakehittäjänä on huomattu muuallakin ja se ei voi olla näkymättä tulevan kauden rosterissa. Lappeenranta kokoaa koko eteläkarjalaista jääpalloskeneä yhteen ja uuden kauden kynnyksellä Veiterä kantaa vastuunsa alueen merkittävimpänä jääpalloyhteisönä.

Bandytoimitus