Sopimusuutisia: Joonas Peuhkuri Veiterään, Loikkanen ja Lehtonen jatkavat

Veiterä tiedottaa uusista pelaajasopimuksista: aiemmin HIFK:ssa ja Ruotsissa pelannut, vahvat lappeenrantalaisjuuret omaava Joonas Peuhkuri palaa Veiterä-paitaan. Veiterästä hänellä on kokemusta kolmen kauden ajalta. Myös Tuukka Loikkanen ja Matias Lehtonen jatkavat Veiterässä.

Joonas Peuhkuri (s. 1989) on aiemmin edustanut Veiterää kausina 2012–15, jolloin hän opiskeli Lappeenrannassa, nykyisessä LAB-ammattikorkeakoulussa. Veiterästä Joonaksen tie johti Uppsalan Siriukseen kahdeksi kaudeksi ja Örebro SK:hon, samoin kahden kauden ajaksi. Ruotsista hän palasi  HIFK:hon, jossa vierähti kaksi kautta. A-maaotteluja Joonas Peuhkurille on kertynyt 12. Lisäksi hän on kahlannut läpi nuorisomaajoukkueet.

Tunnetun jääpallosuvun edustaja lähtee innolla ja odottavalla mielellä uuteen kauteen, uudistuneessa Veiterässä:
–Nyt on hieno mahdollisuus palata toiseen ”kotiseuraan”. Siellä on paljon tuttuja poikia, joiden kanssa on pelattu aiemmin yhdessä ja viime vuodet vastakkain, Joonas sanoo.
–Olen todella motivoinut valmistavan kauden harjoitteluun. Minulla on kohta muutto Lappeenrantaan ja näin pääsen toden teolla mukaan joukkueen treenitahtiin. Nyt on menty omatoimisten harjoituksilla tämä kevät.

Peuhkuri tunnetaan ensi sijassa keskikenttäpelaajana ja pelin rakentajana. Toisaalta hänen vahvuuksiaan on monipuolisuus ja hyvä pelisilmä, joten hänellä on käyttöä myös muissa tehtävissä.
–Henkilökohtaisesti tulen panostamaan vahvasti tulevaan kauteen. Saan uudesta sopimuksesta ja pääsystä suomalaiseen huippujoukkueeseen kovan lisäbuustin treenaamiseen ja pelaamiseen.
–Minulla on vahvasti fokus seurajoukkueessa ensi kaudella. Haluan, että menestymme joukkueena ja parhaimmillaan voin auttaa Veiterää hyvää menestykseen tulevalla kaudella, Peuhkuri summaa tulevan kauden tavoitteittaan.

Kaudella 2014–15 Joonas Peuhkuri toimi joukkueen kapteenina. Kauden lopuksi joukkueen ja Joonaksen kaulaan pujotettiin SM-pronssit ja Suomen Cupin mestaruusmitali. (Kuva: J. Peuhkurin kotialbumi.)

Lehtonen ja Loikkanen jatkavat

Junnukaudet Imatran Pasa Bandyssä jääpallo-opit saaneet Matias Lehtonen (s. 1998) ja Tuukka Loikkanen (s. 2000) ovat myös valmiina jatkamaan Veiterässä. Poikien ja nuorten maajoukkueportaat kulkenut huippukaksikko kuuluu oleelliselta osalta Veiterän nuorekkaaseen joukkueeseen. Oikeammin he ovat nousseet jo edustusjoukkueen profiilipelaajiksi, joilta voidaan odottaa vahvaa ja tehokasta kautta.

Tuukka Loikkasen osalta viime kausi oli hieman rikkonainen alla olleen varusmiespalvelun takia. Tulevalla kaudella 2021–22 Tuukalta voidaan odottaa hyökkäyspään tehoja ja tehokasta karvaus- ja häirintäpeliä, joka tekee vastustajan pelinrakentamisesta vaikeaa.

Tuukka Loikkanen jagaa tulevalla kaudella Bandyliigan maalipörssin kärkipaikkoja. (Kuva: VMH/Patric.)

Matias Lehtonen on yksi Bandyliigan kovakuntoisimpia urheilijoita. Tinkimätön joukkuepelaaminen, voitontahto ja hyvä pelisilmä tekevät Lehtosesta yhden suomalaisen jääpallon tulevaisuuden nimistä. Hänellä on myös pelikokemusta Ruotsista, kun hän oli voittamassa SBF:n P19-mestaruutta Edsbynin riveissä muutama vuosi sitten.

Matias Lehtonen jättää vastustajat taakseen vahvalla luistelullaan ja rautaisella peruskunnolla. (Kuva: VMH/Patric.)

Valmennus: Nieminen – Ylä-Outinen – Ropo

Kesäkauden valmennus on vahvasti Antti-Juuso Ropon hallussa. ”Andi” on tehnyt joukkueelle kestävyyttä, voimaa ja lajin ominaisuuksia vahvistavan treeniohjelman. On tärkeää, että joukkue treenaa nousujohtoisesti ja kauden alkaessa kaikki on valmista fysiikan puolesta.

Myös joukkueen muu valmennusryhmä on koossa. Pelillistä asioista vastaavat tutut nimet: Tero Nieminen lähtee uuteen kauteen Joonas Ylä-Outisen avustamana. Vaikka joukkue jälleen hieman uudistuu, niin tilanne on hyvin hedelmällinen valmennusjohdon kannalta: Nieminen tuntee joukkueensa aiempaa paremmin ja pelaajaryhmän ominaisuudet ovat hyvin tiedossa.

Tästä alkaa Veiterän edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan jääpallokauteen!

Bandytoimitus