Täpärä voitto myös Jyväskylässä, nyt voiton päästä finaalista

Veiterä johtaa välieräsarjaa nyt voiton 2–0. Lauantaina JPS antoi todella kovan vastuksen Veiterälle, mutta lopulta parempi voitti. Ottelusarja on katkolla ti 3.3. Lappeerannassa.

JPS – Veiterä 3–4 (1–4)

Veiterä oli ensimmäisellä jaksolla vakuuttava: neljännellä peliminuutilla Imatran lahja eteläkarjalaiselle jääpallolle, Matias Lehtonen vei Veiterän 1–0-johtoon, syöttöpojo Tomi Hauskalle. JPS kavensi toisesta kulmurista 1–1:teen 9. minuutilla (NikulaMalinen) mutta sitten Veiterä otti etunojaa: illan hahmo, Ere Verhelä, teki ensimmäisen Tomppa Hauskan syötöstä. Pelin 33. ja 34. minuutilla Aleksi Seppänen ja Verhelä illan toisella vei vieraat jo 1–4-johtoon.

Näytti siltä, että peli olisi tässä…

Toisella jaksolla JPS tuli kopista erittäin sisuuntuneena. Olisiko tämä heidän viimeinen kotiottelunsa? Erittäin hyvän asenteen, tsemppaamisen ja päävalmentaja Timo ”Tinde” Walliuksen luoman hengen myötä kotijoukkue näytti, että se ei myy nahkaansa halvalla!

Ensin Aku Palsola kaventaa 4–2:teen 49. minuutilla ja kuutisen minuuttia tästä, niin JPS:n Venäjän-apu, nuori Danil Beljajev pääsi iskemään numeroiksi 4–3. Veiterän maalissa pelannut Topi Peuhkuri oli näissä tilanteissa voimaton, mutta muuten pelasi varman ottelun. Veiterä otti 55. minuutilla aikalisän, valkka Gratsev katsoi pelaajia tiukasti silmiin ja tämän jälkeen LiveScore näytti tältä:

 

Maalia ei vain saatu aikaiseksi ja peli kulki vauhdilla päästä päähän. JPS:n tiivis puolustus ja viimeistään Samuel Gerovoi JPS:n maalissa hoiti tilanteet tyylillä. Voidaan arvella, että Gerovoista on kasvamassa suomalainen huippumaalivahti, jolla on hieno ura edessä.

Viimeisellä minuutilla päästiin kokeilemaan rankkaria, mutta Janne Hauskan littaama pallo viuhui ohi. Siitä Jipsille vielä hyökkäys ja peli ohi: Veiterä johtaa välieräsarjaa voitoin 2–0.

Kaikkiaan JPS osoitti olevansa kevätkauden joukkue. Vaikka peli Lappeenrannassa meni miten meni, niin JPS osoitti, että heitä vastaan pitää olla valmiina koko ajan: enkä kotivoitto antoi Veiterän pojille tunteen, että Jyväskylässä olisi tulossa ”helppo peli”, mutta niin ei käynyt. JPS oli toista mieltä. Tärkeä voitto kuitenkin!

Veiterästä parhaana palkittiin ansaitusti kaksi maalia tehnyt MM-kisajoukkueeseen nimetty Ere Verhelä. Veiterän valmentaja Gratsev oli tyytyväinen voittoon, mutta:
– Ei voi olla tyytyväinen koko joukkueen peliin, ei.
– Meidän pitää valmiimpi olla ja saada vähintään 100 prosenttia irti. Mieluummin enemmän. Nyt emme saaneet edes sataa… Nooh, voi olla, että takaraivossa vaikutti kovin helppo voitto kotikentällä.

Gratsev osasi arvostaa hienosti myös JPS:n panosta tänään: hän näki, että JPS pelasi kuitenkin todennäköisesti viimeisen kotiottelunsa tänään ja yli 500 hengen katsomojoukolle haluttiin esittää parata jääpalloa. Myös maalivahti Samuel Gerovoi sai kehut Veiterän joukkueen johdosta.

Vielä on raportoitava, että laadukas – vaikkakaan ei väkimäärältään niin iso – Veiterän Fanijoukko piti ääntä koko pelin ajan: Viitaniemen uusi katsomo tarjosi Veiterän rumpuryhmälle hienot puitteet valkopaitojen kannustukselle koko pelin ajan. Joukkue sai ansaittua tukea myös katsomosta!

Lauantaina Jyväskylässä Veiterän parhaana palkittiin kaksi maalia iskenyt Ere Verhelä (oik.).

 

Ottelupöytäkirja

Pelit jatkuvat tiistaina 3.3. Kisapuistossa: Veiterällä on mahdollisuus paketoida tämän vuoden pudotuspelit kotivoitolla. Finaali odottaa reilun viikon päässä 14.3. – Se tiedetään, että JPS ei välttämättä ole sanonut viimeistä sanaansa tässä parissa…

Toisessa otteluparissa Akilles kävi hakemassa vierasvoiton: se johtaa, Veiterän tavoin, omaa semifinaalisarjaansa 2–0 ja Porvoossa tuo ottelupari on katkolla keskiviikkona 4.3.2020.

Veiterä järjestää tiistain 3.3. otteluun webstriimauksen ja peli on nähtävissä seuran Youtube-kanavalla, ”Veiterä Lappeenranta”.
Lähetys Kisapuistosta tiistaina 3.3. alkaa klo 18:20, ottelu vislataan käyntiin klo 18:30.

Vaikka voimme tuottaa suoratoistopalvelulla ottelun live-lähetyksen niin: Bandy on parasta paikan päällä!

Tervetuloa kannustamaan omat pojat voittoon ja finaaliin! Se on katkolla nyt…

–Bandytoimitus,
Viitaniemen skribentin tuotosten pohjalta.