Veiterä oli murskaavan ylivoimainen

Veiterä ja Jyväskylän seudun palloseura JPS aloittivat oman semifinaalirupeamansa keskiviikkona Kisapuistossa. Ottelusta odotettiin jännittävää, kahden taitavan joukkueen peliä. Toisin kävi…

Veiterä – JPS 12–1 (6–0)

Kisapuiston keskiviikkoillassa oli ainekset hienoon jääpallo-otteluun. Paikalle oli saapunut kivasti porukkaa (yli 400). Etelä-Karjalan liiton isännöimässä ottelussa oli suuren urheilujuhlan tuntua – olihan JPS voittanut seurahistorian ensimmäisen mestaruutensa viime keväänä Lappeenrannassa. Vaikkakin molemmat joukkueet ovat uusiutuneet viime kaudesta, niin Veiterä osoitti vahvuutensa tänään.

Humpat alkoivat jo 4. minuutilla: Tomi Hauska antaa tutusti kulman ja pikkuveli Valtteri Hauska iskee Veiterän johtoon. Aleksi Seppäsen ja Tuukka Loikkasen pelitilannemaaleilla Veiterä johti 20 minuutin jälkeen jo 3–0 ja JPS-luotsi Timo ”Timppa” Wallius oli pakotettu aikalisään. Kymmenen minuuttia tästä, niin Veiterä-kippari Janne Hauska lyö illan ensimmäisen kulmurinsa sisään. Taukonumerot 4–0 oli valmiina.

Ottelun 26. minuutilla JPS sai hyvännäköisen hyökkäyksen, jossa päästiin lyömään kaaren sisäpuolelta kohti Veiterän maalia. Topi Peuhkuri venyi näyttävään, liimaavaan torjuntaan ja jopa römeä-ääninen JPS-katsomonosa kohahti upean torjunnan ansiosta. Peuhkuri otti hieman torjuntatuntumaa – kun niitä tilanteita ei niin paljoa sitten tullutkaan hänelle saakka.

Veiterä aloittaa toisen jakson tehokkaasti: 50. minuutilla Tomi Hauska, 54. minuutilla Janne Hauska (kulmurista) ja taululla jo 6–0. Peli tuntuu pelatulta. JPS saa kuparisen rikki hieman yli tunnin tahkoamisen jälkeen, mutta Veiterä lisää löylyä: 70., 71., ja 72. minuutilla JPS isketään railoon ja homma on selvä.

Viimeisen kympin aikana Veiterä ei suinkaan himmale vaan panee JPS:n vielä ahtaamalle: loppuluvut 12–1 eivät mairittele JPS:aa, mutta ansaitusti heidän maalivahtinsa, aina tyylikäs Samuel Gerovoi nappasi ansaitusti joukkueen parhaan pelaajan palkinnon – varsinkin ensimmäisen jakson aikana Samuel piti joukkuettaan pystyssä huipputorjunnoin ja uhrautuvalla pelillä. JPS-maalin onnistui lähietäisyydeltä tekemään Jarno Eronen, Sampsa Purhosen nappisyötöstä.

Veiterästä palkittiin Aleksi Seppänen, jolle tänään kolme maalia. Aivan yhtä hyvin kotijoukkueen palkittavana olisi voinut olla keskikentän moottori Tomi Hauska, joka väläytti tänään myös maalintekoa taitoa kahdella osumalla – tai paluun liigakentille tehnyt Antti-Juuso Ropo, jonka kahdensuunnan peli on ihaltavaa katsottavaa.

JPS:n miehistöstä ei maalivahti Samuel Gerovoin lisäksi erottunut juurikaan kukaan. Ehkä isointa JPS-profiilia piti yllä huoltoryhmän Jesse ”James” Svärd.

Tänään Veiterän maalarit olivat:

Janne Hauska x 3 (kaikki kulmalyönneistä!)
Aleksi Seppänen x 3
Tomi Hauska x 2 (lisäksi: 6 syöttöpistettä!)
Valtteri Hauska
Tuukka Loikkanen
Kalle Pesonen
Antti-Juuso Ropo

Ottelupöytäkirja

Erikoista 1:
Veiterä sai ottelussa 17 kulmalyöntiä, joista iskettiin kuusi maalia. Suhdeluku 6 : 17 tarkoittaa 35% onnistumisprosenttia. Keskimääräisesti kulmamaali onnistuu noin seitsemästä annetusta kulmurista (1 : 7 = 14 %). Veiterä oli tänään pelottavan tehokas kulmissa.

Erikoista 2:
JPS sai ottelussa vain yhden kulman (13. peliminuutilla). Vähäinen kulmien määrä kertoo JPS:n hyökkäyspelin kapeudesta ja samalla Veiterän puolustuspelaamisen varmuudesta.

Erikoista 3:
Ottelun toisen puoliajan aikana näytti siltä, että päätuomari Mats-Olof Gustafssonin luistelussa oli ongelmia – aivan kuin ”Matin” jalassa tai nivusseudulla olisi ollut ongelmia tai peräti vammaa, mutta hyvin hän hoiti pelin loppuun saakka. Toisen puoliajan myötä jalka vertyi ja kolmikko Gustafson–PietiläinenVauhkonen selvisi hyvin.

Ottelun jälkeen pressitilaisuudessa Veiterän Johan Segerman ja JPS: joujo Toni Laatanaho kertoivat tunnelmistaan näin:

Ottelun kuvagalleriaan tästä (VMH / Topi Lainio)

Välieräparin toinen ottelu pelataan la 29.2. Jyväskylässä, Viitaniemen montussa.

Ti 3.3. klo 18:30 tervetuloa isolla joukolla Kisapuistoon kannustamaan Veiterä voittoon!

–Bandytoimitus
Kuvaus: VMH / Topi Lainio