Täpärä voitto WP 35:stä – Veiterä sarjan piikkipaikalla

Varkauden jääpalloylpeys, WP 35 piti Veiterää tiukoilla perjantain iltaottelussa Kisapuistossa. Lopulta Aleksi Seppäsen maali ja esityö ratkaisi voiton kotijoukkueelle.

Veiterä – WP 35 5–3 (3–2)

Superhyvissä olosuhteissa pelattu ottelu alkoi tunnustellen ja WP 35:n osalta vahvalla koko kentän puolustuspelaamisella. Kotijoukkueen muutama avauskympin pelaaja kärsii pienistä kolhuista ja flunssaoireista. joten Veiterä lähti peliin hieman vajaamiehisenä – rosteriin oli ilmoitettu vain 13 pelaajaa.

WP 35 puolusti tiiviisti ja Veiterä puolestaan pyrki kiertämään Wepsujen muurin. Pelin 5. minuutilla maajoukkueessakin esiintynyt Niko Nissinen osoitti taitonsa: hän toi palloa ylös keskialueella ja pääsi lyöntipaikkaan noin 25 metrin etäisyydeltä: pallo painui vastustamattomasti Topi Peuhkurin selän taakse. Harmillinen pelin aloitus Veiterältä, ensimmäinen tilanne ja ensimmäinen laukaus ja taululla 0–1.

Veiterä painoi pelin voimakkaasti WP 35:n päätyy ja 13. minuutin kohdalla Aleksi Seppänen iski päivän ensimmäisen kulmurin jälkitilanteesta, pallo tuli Aksin ulottuville Valtteri Hauskan ampumasta kulmasta, Valtterille oikeutetusti syöttöpojo.

WP 35 ei lannistunut vaan jatkoi omaa peliään ja kymmenen minuutin kuluttua tästä Nissinen pääsi uudelleen laukaisupaikkaan ja pallo toistamiseen Peuhkurin selän taakse. Rehellisesti on sanottava, että Nissisen laukaus oli upea.

Pelin hallinta oli hienokseltaan Veiterällä, mutta todellisille maalipaikoille ei päästy. WP 35:n nuorisokaariin kuuluva Akseli Uotinen kolasi rankkarialueella Kalle Pesosen kumoon ja siitä Aksu jäähylle ja Janne Hauska pilkulle: pallo varmasti maaliin ohi Eemeli Puustisen ja peli tasoihin.

Vielä ennen taukoa, 42. minuutilla Veiterä lisäsi johtoa 3–2:teen kun Johan Segerman pääsi sivaltamaan kulmurin jälkitilanteesta kotijoukkueelle ns. koppimaalin.

Varkautelaiset eivät antaneet periksi ja vajaan tunnin kohdalla Kristian Paukkonen osui Aleksi Puustisen antamasta kulmurista ja jälleen oltiin tasatilanteessa, 3–3. Toisella puolikkaalla vaikutti siltä, että Veiterä hieman nosti karvausta ja näin WP 35:n pelin rakentaminen jäi ahtaaksi. WP 35 oli pakotettu aikalisään ja sen aikana myös Veiterän ukot saivat valmentaja Valeri Gratsevilta tärkeät neuvot ottelun kääntämiseksi.

Lopulta esiin nousi ottelun parhaana palkittu Aleksi Seppänen, jonka henkilökohtainen panos oli tänään kova. WP 35:stä palkittiin oikeutetusti Niko Nissinen. Veiterän neljäs maali oli Aksia parhaimmillaan: ensin hän karvasi pallon itselleen WP 35:n kenttäpuoliskolla ja muutamalla nopealla potkulla hän olikin jo nokikkain WP-molari Puustisen kanssa. Pallo hallitusti maaliin ja Veiterä nousi 4–3-johtoon. WP 35 oli pakotettu nostamaan miehistöön ylös ja tämä avasi paikkoja Veiterälle. Aivan ratkaiseviin maalipaikkoihin Wepareita ei päästetty ja sitten sorruttiin jo rikkeisiin. Päätuomari Thomas Söderberg piti otteet aisoissa ja pään kylmänä.

Kun pelattiin jo lisäaikaa, niin Seppänen oli jälleen karvauspuuhissa: hän vapautti Joonas Ylä-Outisen maalintekoon ja 90+ -minuutilla saatiin aikaan loppunumerot 5–3. Vajaamiehinen Veiterä oli tänään juuri tuon verran parempi, ei enempää.

Ottelun jälkeen kippari Janne Hauska ja WP 35:n valmentaja Jorma Saastamoinen kertoivat pelistä tähän tapaan.

Topi Lainio/VMH kuvakavalkaadi illan pelistä.

Veiterän Bandyliiga jatkuu sunnuntaina 12.1. vieraspelillä Botniaa vastaan. Toivottavasti sairastupaa saadaan tyhjennettyä ja ukkoja pelikuntoisena jälleen jäälle. Seuraava kotipeli Kisapuistossa on lauantaina, helmikuun ensimmäinen päivä, jolloin Lappeenrantaan saapuu viime kauden mestari JPS.

Sitä ennen pelataan kuitenkin maaottelut: Ruotsi ja Venäjä saapuvat Kisapuistoon saapuvat lauantaina 25.1. ja Suomi kohtaa Venäjän sunnuntaina 26.1. Molemmat ottelut alkavat klo 13. Tervetuloa seuramaan A-maajoukkueiden turnausta!

Bandytoimitus