Tärkeät pisteet HIFK:lta

Veiterä – HIFK 2–1 (2–0)

Veiterä otti tärkeät kotipisteet viime kaudesta vahvistuneesta HIFK:sta. Ajoittain lumisade sotki molempien joukkueiden peliä.

Veiterä lähti parantamaan omaa peliesitystä tappiollisen OLS-pelin jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla nähtiinkin tutumpaa Veiterää: pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle ja HIFK tyytyi puolustamaan kahdeksalla pelaajalla.

Veiterä oli myös hieman muuttanut ryhmitystään: joukkueen kippari Ere Verhelä oli ”palautettu” omalle paikalleen toiseksi sivutueksi ja pallollinen peli oli näin monipuolisempaa – myös puolustuspelaaminen oli vahvaa kun Johan Segerman oli siirretty topparin rooliin. Kärjessä puolestaan sähisi Veeti Hyvärinen, joka olikin murtautua pariin otteeseen maalintekoon. Myös pelin rakentamista oli vastuutettu vahvemmin Peuhkurin serkuksille, ja Joonas ja Eetu olivatkin näkyvässä roolissa ensimmäisen noin puolen tunnin kohdalla.

Paitsi että: maalinteko oli edelleen hankalaa – joskin HIFK:n koko rankkarialueen täyttävällä puolustusryhmityksellä oli siihen roolinsa. Kuparinen saatiin rikki (vasta) 33. minuutilla, kun Matias Lehtonen osui Tuomas Antikaisen esityöstä. Tilannetta edelsi Veiterän hyvä hyökkäys, jossa HIFK-puolustus ei saanut korjattua palloa pois oman maalin edustalta.

Joukkueen parhaana palkittu Antikainen osui kulmurin jälkitilanteesta pelin 44. minuutilla ja teki todellisen koppimaalin, syöttöpojo merkittiin pistetehtailuun tällä kaudella erikoistuneelle Emil Segermanille. Hyvä, loppuun asti pelattu tilanne, jossa kokeneen Segermanin pelisilmä ei pettänyt.

Toisella jaksolla lumisade tiivistyi ja sotki molempien joukkueiden peliä. HIFK turvautui enemmän nostamaan pitkiä palloja kohti Veiterän maalia. HIFK onnistui 78. minuutilla, kun Aku Ojanen pääsi sivaltamaan Esu Rytkösen syöttämän pallon Veiterän maaliin.

Ja pelin 82. minuutilla HIFK:n Ojanen pääsi kokeilemaan Veiterä-puolustuksen virheen (korkea maila) ansiosta maalintekoa pilkulta: Veiterän maalissa pelannut Saku Herranen teki itsensä isoksi ja Ojanen ampui jäänuoliaisen niukasti ohi. Veiterän johto säilyi.

Vihdoin päädumari Mats-Olof Gustafsson vislasi pilliinsä ja peli oli ohi. Veiterälle pisteet, HIFK kunniakkaalla pelillä kotimatkalle. Sanottakoon, että Veiterällä oli pelissä 13 kulmalyöntiä, jotka HIFK:n ryysääjät ja muuri selvitti yhtä jälkitilannetta lukuunottamatta. HIFK pääsi kokeilemaan kulmalyönnistä viidesti.

Ottelupöytäkirja

Pelin jälkeen päävalmentaja Tero Nieminen oli huojentunut ja pohti seuraavasti ottelun kulusta:

 

Veiterä kohtaa HIFK:n uudelleen jo 11.12. Helsingissä. Seuraavat kotipelit ovat la 17.12. (Narukerä) ja su 18.12. Botnia.

Bandytoimitus