Vili alas, Otso ylös – U12 turnausvoittoon Jyväskylässä

U12-SM -osaturnaus järjestettiin 3.12.2022 Viitaniemen tekojäällä. Veiterä antoi parin sairastapauksen johdosta hieman tasoitusta, ja joutuikin heittämään kenttäpelaajaksi toisen veskarin. Se ei kuitenkaan menoa haitannut kun kentälle oli asettaa viime kauden SM-kultamitalin kaksi takuumiestä, Otso Toivanen ja Vili Mielonen. Kaksikko toi ryhtiä puolustukseen ja ennen kaikkea tulivoimaa hyökkäykseen.

Ensimmäisessä pelissä WP 35 luisteli vastaan kokemattomalla ja nuorella joukkueella. Jos edellisessä turnauksessa voivoteltiin maalinteon kanssa niin Otso teki kaikkiaan 12 maalia. Selvä voitto Veiterälle 16–0. WP:n puolustukseksi täytyy sanoa, että nuori joukkue lähti ennakkoluulottomasti kilpasarjaan. Joskus 4–5 vuotta sitten Kamppareiden Kumela, Hyvärinen ja Nissinen takoivat vastavia lukuja Otson ja Vilin ensimmäisissä bandypeleissä.

Toisessa pelissä talven yksi kovista – ellei kovin – vastus OLS asettui laadukkaalla nipulla vastustajaksi. OLS:ssa pelaa Kärppien ja Kiekko-Lasereiden kiekkopoikia sekä OLS:lla pyörii kaupunkisarja. Peli aaltoili päädystä toiseen. Kun loistavasti pelannut maalivahti Heppu Iitiä torjui ja toisessa päässä Otso teki tarvittavat maalit. OLS ei päässyt 2–2 tilannetta lähemmäksi ja Veiterä riittävälle karkumatkalle ja voitto 8–3 (4–2).

Kolmannessa pelissä Porin Narukerä punaisissaan oli hetken kiusannut OLS:a johtaen hetken 2–0. Veiterä ei antanut punanuttujen kiusata vaan takoi taululle selvät lukemat 13–1.

Neljännessä ja viimeisessä pelissä kyse oli sitten turnausvoitosta: kotijoukkue JPS antoi hyvän vastuksen tiiviin puolustuksen ja erinomaisen maalivahtinsa ansiosta. Mutta kun Veiterän Heppu Iitiä piti nollat ja Vili teki 3 ja Otso 4 maalia niin 30 minuutin pelin jälkeen tulos oli Veiterälle turnausvoitonarvoisesti 7–0.

Veiterä ja OLS olivat kaksi parasta, maalierot 44–4 ja OLS:lla 31–13. Veiterän joukkue pelasi 120 minuuttia ilman vaihtomiehiä rosterilla Otso Toivanen, Vili Mielonen, Jonne Rikkinen, Pave Tolska, Jessica Kietäväinen, Teemu Haimila ja maalissa Heppu Iitiä.

Joukkue oli kaikkiaan hyvä, ensimmäisen turnauksen jännityksestä ei ollut tietoakaan ja valmennuksen kuvioita toteutettiin sekä maaleja tehtiin vähintäänkin riittävästi. Tsemppariksi valittiin jälleen Jessica, josta jokainen voisi ottaa mallia, todella energistä luistelua. Kaikki pääsivät pisteille maalivahtia myöden. Erikoinen ja mieleenpainuva turnaus.

Peli on parasta!

4 kertaa 30 min takana ja turnausvoitto.

 

*  *  *