Toinen voitto Veiterälle

Kampparit – Veiterä 2-3 (0-1)

Veiterä otti toisen voiton välieräsarjassa ja on nyt voiton päässä Bandyliigan finaalista. Kampparit tarjosi aurinkoisena lauantai-iltapäivä hyvän vastuksen. Hänskissä pelattiin jännittävä peli.

Ottelu lähti hieman hermostuneesti liikkeelle ja Kampparit määräsi pelin tahdin. Kovalyöntinen Christian Laibert aloitti Veiterän maalinteon 13. minuutilla. ”Möllin” maalipaikka avautui Tuomas Liukkosen esityöstä.

Joukkueet eivät saaneet toisistaan selvää ensimmäisen jakson aikana. Kotijoukkue puolusti hyvin ja ei antanut Veiterän vahvalle syöttö- ja luistelupelille tilaa. Kamppari-ikoni Kimmo Huotelinin ollessa pois rosterista nousi uusia nimiä esiin: erityisesti nuoren Topi Saukkosen rooli pelintekijänä oli tärkeä ja hän osoittautuikin tärkeäksi osaksi Kamppareiden pelillistä identiteettiä tänään. Joka tapauksessa Veiterän 1-0 -johdossa mentiin viettämään taukoa.

Toinen jakso alkoi myös hermostuneissa merkeissä, Kampit olivat selkeästi kuskin paikalla. Tunnin kohdalla Veiterän Esko ”Eki” Liukkonen kolautti kaukolaukauksen tolppaan ja se piristi Veiterää. Varsinkin Matias Lehtonen osoitti vahvaa pelaamista: 64. minuutilla hän vei vahvalla yksilösuorituksella pallon läpi Kamppareiden puolustuksen ja sai syötettyä maalin edustalle, josta Samppa Äikäs iski pallon reppuun. Riemastuttava maali ja osoitus Lehtosen pallollisesta taituruudesta. Ansaitusti Matti saikin vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon tänään.

Sampan maalin jälkeen Veiterä hyppäsi kuskin paikalle. Kamppari-koutsi Ola Manninen otti aikalisän 74. minuutilla, mutta mitään uutta ja ihmeellistä mikkeliläisten pelissä ei nähty. Vihdoin 83. minuutilla Tero Liimatainen teki voittomaaliksi jääneen 3-0 -osuman. Syöttöpiste merkittiin Samppa Äikkäälle.

Aivan pelin lopussa Kampparit sivalsi vielä kaksi kulmamaalia, joista varsinkin ensimmäinen Saukkosen täräyttämä 1-3 -maali oli hieno ja maalintekijän tuuletukseen purkautui paljon fiilistä muuten hyvin menneestä pelistä. Valtteri Hauska osui lisäajalla ja siitä loppuluvut 2-3.

Ottelun tuominnut kolmikko, Kanniainen-Rekilä-Siniaalto H. osoittivat olevansa Suomen paras tuomarikolmikko tällä hetkellä. Varmaa, selkeää ja pelaajille reilua tuomaritoimintaa on hieno seurata myös lehteriltä. Kolmikko kommunikoi pelin aikana avoimesti ja toiminta sopisikin malliksi monelle muulle tuomariryhmälle.

Ottelun pöytäkirjamerkinnät

Pelin jälkeen Veiterä-koutsi Tero Nieminen pohti analyyttisesti nähtyä peliä:

Kampparit-Veiterä -ottelun tunnelmiin voi palata tällä sivulla.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona 2.3. Kisapuistossa. Silloin Veiterä voi pelata vapautuneesti, Kampparit on selkä seinää vasten…