Veiterälle ensimmäinen tikki vakuuttavalla esityksellä

Veiterä – Kampparit 8–2 (3–0)

Veiterä avasi välierät voitolla ja on kahden voiton päässä finaalipaikasta. Kotijoukkueen esitys oli tänään vakuuttava. Monta pelaaja onnistui ja koko joukkueen panos puolustuspelaamisessa oli tärkeä. Kotijoukkue esitteli myös uuden pelaajan edustusjoukkueessa kun 14-vuotias Aaro Heimala oli päässyt mukaan edustuksen peliin: ja suoraan välierään, tosin toisena maalivahtina.

Jääpallon välieräsarjat alkoivat keskiviikkona. Lappeenrannassa kohtasivat Bandyliigan runkosarjan ykkönen Veiterä ja neljäs Mikkelin Kampparit. Pelikeli Kisapuistossa oli mitä parhain ja jännittävä välieräpeli keräsi otteluisäntä Etelä-Karjan Osuuspankin isännöimänä mukavasti yleisöä. Paikalla oli noin kolmisen sataa jääpallojännäriä.

Lähtökohdat peliin olivat selvät: Veiterä oli suosikki ja Kampparit haastaja. Pelin alku oli molemmilta hyvin huolellista puolustamista ja varsinkin Kamppareiden koko joukkueen puolustaminen oli asetettu varsin alas omalle kenttäpuoliskolle. Veiterän kärkipelaaja Tuukka Loikkanen puolestaan oli komennettu ylemmäs ja teki ajoittain mikkeliläisten pelin rakentamisen hankalaksi. Aivan pelin alussa Loikkasella olikin paikka viedä kotijoukkue jo johtoon, mutta ei aivan onnistunut ovelassa vippauksessaan.

Kamppareiden peli kulki tutusti Kimmo Huotelinin ja Tomi Hauskan kautta. Kärjestä tavoiteltiin Janne Hauskaa ja Santeri Laitista. Pallot eivät vain löytäneet perille. Kamppareiden pelissä oikeastaan pirteimpiä otteita esitti Karo Liimatainen, josta tuntuu nousevan yhtä tärkeämpi pelaaja Kamppareille. Myös Topi Saukkosen rooli on merkittävä.

Veiterästä pitää oikeastaan mainita koko joukkue: pallo kiersi hyvin kaikilla pelaajilla ja ennakkohaastattelussa malttia korostanut Emil Segerman oli täysin oikeassa: rauhallisella ja maltillisella pelaamisella pallollista tilaa tulee kotijoukkueelle ja viimeisellä kolmanneksella tai neljänneksellä suoraviivaiset ratkaisut tuovat tulosta. Näin juuri kävi.

Maalinteko alkoi 16. peliminuutilla kun Tuukka Loikkanen sivalsi kulmurista 1–0, illan ensimmäisensä. Kaikkiaan Loikkaselle hattutemppu ja otteluisäntien parhaan pelaajaan palkinto. Puolen tunnin paikkeilla Veiterä meni jo kolmen maalin johtoon, kun Liukkosen veljekset Tuomas ja Esko juonivat 2–0 ja Loikkanen illan toisellaan, Christian Laibertin esityöstä 3–0. Siitä taukoluvut.

Ensimmäisen jakson lopulla nähtiin kaksi kovaa tilannetta, jossa ensin 37. minuutilla Kamppi-kippari Huotelin pamautti taklauksen suoraan päin Tero Liimataisen kasvoja ja hän jäi hetkeksi makaamaan jään pintaan. Veiterän lankkuväki reagoi oikeutetusti tilanteeseen ja esitti päätuomari Mats-O Gustafssonille, että peli olisi pitänyt vislata poikki. Onneksi Liimatainen pystyi jatkamaan peliä. Aivan jakson lopulla toinen Veiterä-pelaaja Niklas Valtanen loukkasi ylävartaloaan harmittoman näköisen yhteentörmäyksen seurauksena. Niklas pääsi nopeasti hoidettavaksi ja toivottavasti hän pääsee pian mukaan pelaavaan ryhmään.

Toinen puolikas alkoi Veiterän pallonhallinnalla, mutta Kampparit painoi pelin hyvillä vastahyökkäyksillä kohti Saku Herrasen vartioimaa maalia – ja hankki monta vaarallista kulmatilannetta, jossa mikkeliläisryhmällä löytyy tulivoimaa. Yksikään kulmureista ei onnistunut.

Veiterä pani pelin pakettiin noin tunnin kohdalla: Veiterän näkyvimpänä häärinyt Joonas Peuhkuri iski Kamppi-mokke Eetu Sviilin hanskojen kautta rankkarista 4–0 ja Tero Liimatainen ja Loikkanen tekivät selväksi kumpi voittaa pelin: 60 minuuttia ja 6–0.

Toisen jakson lopulla Kamppareiden Liimatainen ja Saukkonen sekä Aki Manninen nousivat yhä keskeisempään rooliin, mutta niin vain heidän vauhti ja osaaminen eivät riittäneet Veiterän vahvaa alakertaa vastaan. Erityisesti Matias Lehtosen otteet puolustuksessa kertoivat kotijoukkueen latauksesta tänään. Lehtonen oli loistava molempiin suuntiin pelattaessa.

Pelin loppu oli pelaamista, jossa Eki Liukkonen merkkautti vielä kaksi maalia ja Hauskan veljessarja keräsi kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä: T. Hauska 1+1, J. Hauska 1+0, Valtteri Hauska 0+1. Loppunumerot 8–2.

Ottelupöytäkirja

Ottelun kuvat By Patric huittinen / VMH Productions Oy

Pelin jälkeen valmentajat Olli Manninen Kamppareista ja Veiterän Tero Nieminen kommentoivat nähtyä pelin tähän tapaan, osin hieman vähäsanaisestikin:

Katso keskiviikon (23.2.) ottelu tästä alta:

Narukerä johtoon toisessa ottelusarjassa

Porvoon välieräpeliä Akilleksen ja Narukerän välillä seurattiin myös kiinnostuneena: siellä Kerä nappasi arvokkaan päänahan voittamalla numeroin 3-5 ja tuo voitto antoi toiselle välieräsarjalle mielenkiintoisen sävyn.

Veiterämedia välittää kolmannen välieräpelin tunnelmat Kisapuistosta jälleen keskiviikkona, 2.3.2022.

Bandy on parasta paikan päällä – tai osta Sohvalippu ja jännää peliä netistä.

Bandytoimitus