Tomi Hauska ehdolla miesten MM-kisajoukkueeseen

Veiterän keskikentän moottori, Tomi Hauska on ehdolla miesten MM-kisajoukkueeseen. Päävalkka Antti Parviainen on nimennyt 25 pelaajan ehdokaslistan, jossa tuttuja mutta myös uusia ja mielenkiintoisia nimiä.

Hauska T

Tomi Hauska on jälleen ehdolla A-maajoukkueeseen.

Tomi Hauskan lisäksi Veiterä-taustaisena pelaaja on mukana Eetu Peuhkuri, joka nousi jo viime vuonna MM-kisaryhmään hyvillä esityksillä kotimaan Bandyliigassa. Myös Veiterässä vielä viime vuonna pelannut Joonas Peuhkuri löytyy 25 pelaajan listalta.

Tomi Hauska ottaa nimeämisen ehdokaslistalle tyynenä vastaan:

”Juu, täytyyhän sitä olla tyytyväinen, että pääsee ehdolle MM-kisoihin. Kisakoneeseen nousemiseen on vielä kuitenkin paljon aikaa ja kaikkea ehtii tapahtua”, tuumii Hauska.

”MM-kisat ovat hieno tapahtuma ja tietysti itse haluaisin auttaa Suomen joukkuetta mahdollisimman hyvään menestykseen. Maajoukkuenimeäminen on aina kunnia-asia.”

Mitenkään varmana Tomi ei kisapaikkaa pidä:

”Listalla näyttäisi olevan tunkua keskikentälle. Kaikkien pelaajien pitää kyllä onnistua hyvin lopuissa peleissä ja mahdollisissa näyttöpaikoissa, jotta kisalippu Paavilta [Antti Parviainen, toim.huom.] irtoaa”, ennakoi Hauska.

Mielenkiintoinen haastaja nyt nimetyssä ryhmässä on Kamppareiden Tuomas Liukkonen, jonka serkku Juho Lipi Liukkonen on kuulunut jo vuosia A-maajoukkueen vakiokalustoon. Maajoukkueen kippariehdokkaaksi on nimetty kokenut sotaratsu Ville Aaltonen.

Maalivahdeissa on A-maajoukkueessa selkeä kilpailutilanne: Kimmo Kyllönen, Jussi Aaltonen ja Pera Virtanen kisaavat kahden vahdin paikasta. Aaltonen on selkeämmin haastaja ja Kyllönen ja Virtanen ovat ehkä aavistuksen vahvemmassa asemassa. Lopulliset valinnat nähdään sitten tammikuun puolivälin aikaan.

MM-kisat pelataan Venäjä Uljanovskissa 1.–7.2.2016. Keski-Venäjälle valmistui parisen vuotta sitten upea hallikompleksi, jonka katsomokapasiteetti on noin 6 500 henkeä.

Liiton tiedotteeseen

–Bandytoimitus