Eetu Peuhkuri: maalitili auki ja kouluruotsilla pärjää

Veiteräkasvatti, nykyisin Brobergia edustava Eetu Peuhkuri sai Elitserien maalitilin avattua Tapaninottelussa SAIK:ia vastaan. Eetu itse ei ole maalin tekemistä murehtinut, mutta totetaan Bandypulsin haastattelussa, että nyt oli sen aika. Ohessa Eetun tunnelmia Ruotsista ja Elitserienista…

Mediavälitteisesti tavoitettu Eetu Peuhkuri kertoo kuulumisinaan, että hän on viihtynyt Brobergissa erittäin hyvin ja todellakaan tylsää hänellä ei ole ollut. Eetu työskentelee paikallisessa koulussa suomen kielen ohjaajaopettajana suomea toisena kielenä puhuville lapsille:

”Työ on hyvää vastapainoa tähän jääpalloon, vaikka koulupäiviä on kaksi tai kolme per viikko. Hyvin mie olen siellä kyllä viihtynyt.”

Kysyttäessä kieliasiaa, niin Eetu toteaa ykskantaan:

”Kielikin on tarttunut oikeastaan yllättävän hyvin. Ruotsilla oon pärjännyt koko ajan täällä!”

Ruotsalaisen jääpallomedian lipunkantaja, Bandypuls, haastatteli Eetua perinteisen Tapaninpäivän ottelun jälkeen. Itse pelissä Sandviken osoitti paremmuutensa numeroin 3–7, mutta yli 2 600 Göranssons Areenan katselijaa todistivat Eetun kavennusmaalia ottelussa.

Broberia edustava Eetu Peuhkuri SAIK-puolustuksen ahdistamana. Kuva: Bandypuls.

Broberia edustava Eetu Peuhkuri SAIK-puolustuksen ahdistamana. Kuva: Bandypuls.

 

Vaikka Elitserienmaalin syntymistä saikin odottaa jonkin aikaa, niin Eetu ei ole ottanut asiasta turhia paineita:

”Nyt oli aika tehdä maali. En ole sitä paljoa ajatellut vaan olen keskittynyt miun omaan peliin ja sen parantamiseen”, sanoo Eetu, jonka syöttöpistesarake on avattu jo aiemmin.

”En oikeastaan ole vain maalinsylkiä tai pojopelaaja, mutta ainahan pojojen saaminen tuntuu hyvältä. Kausi on ollut hieman hankala ja nyt olemme 10. sijalla sarjataulukossa.

”Meidän pitää saada enemmän pisteistä vieraspeleistä, niin sitten selviämme loppukahinoihin. Vähän peli mennyt up-and-down, vähän kuin miun omakin panos joukkueelle. Kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä ja kyllä me klaarataan tiemme loppupeleihin”, kertoo Eetu.

Siirtyminen kodikkaasta Bandyliigasta Itämeren yli Elitserieniin on ollut aavisteltua suurempi harppaus:

”Iso juttu, juu. Täällä kaikki on kovin erilaista. Sama juttu kuin kiekossa siirtyisi Liigasta Änäriin. Arvelen, että oma pelaamiseni sopeutuu koko ajan paremmin tänne.”

Sarja jatkuu jo keskiviikkoiltana kun Edsbyn saapuu Brobergin kotikentälle Hällåsenille. SAIK-pelistä jäi vielä parannettavaa ja Eetulla onkin resepti valmiina:

”Ensisijassa meidän on saatava pallot maaliin selvistä tekopaikoista. Loimme paikkoja mutta emme maaleja. Lisäksi meidän on onnistuttava kulmista paremmin. SAIK oli niissä parempi ja se ratkaisi ottelua aika pitkälti.

”Byniä vastaan pelasimme hyvin heidän kotihallissa jokusen viikko sitten. Nyt meidän on nostettava tasoa myös Hällåsenilla, kotikentällä”, sanoo Peuhkuri.

Lue koko juttu tästä (ruotsiksi)

Veiteräväki toivottaa Eetulle tsemppiä illan otteluun ja samalla hyvää Uutta Vuotta!

–Bandytoimitus
kuva: Andreas Tagg / Bandypuls